Träningsgodis & inomhusagilityträning....

Har fått färs från skogen, så jag gjorde helt naturella köttfärsbiffar till Viktor & Lyx som träningsgodis! Och ikväll så hade ju Hhu några timmar friträning för oss Hhu medlemmar i Jonas inomhushall, Agilityfabriken, så vi var där i 2 timmar. Jätteskoj & bra träning!
 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
HAPPY HALLOWEEN!

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Lyx har vuxit!

T.v är Lyx 12 vekor & t.h. 19v. Sötnosen =)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Lunch i höstrugget....

Potatis- & grönsakssoppa med skinksmörgås (toppad med Philiadelfiaost+paprika). Skönt i magen när man kommer in från vovvepromenader i höstvädret.
 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Viktor & Lyx busar...

Lyx ligger nära ett fönster & solar.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Måndgsmys...

Vilka vindar igår, shit! Simona heter stormen, tror jag. Jag gick med Viktor till Anna, Maxi & Nica...1.7km i väldigt starka vindar, men Viktor skulle ändå på toa så, hahahaha. Vi hade måndagsmys med Tomatsoppa, godis & en bra film "En oväntad vänskap".
 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Träning med syrran, Agilityfabriken har kvällstävling...

Träffade Pyrris på Hhu med vovvarna. Jättemysigt! Viktor fick träna kontaktfält & slalom, det blev valpmys & upptäcksfärd med Oba, systersnack som Piff & Puff, fika....Min Viktor är jätteglad för lille Oba!
 
Haha, syrrans valp Oba sticker igenom hela huvudet för att nå min vovve =)
 
Min fina underbara tervueren! Älskar honom!
 
Oba är ett riktigt lyckopiller!
 
Syrran & min Viktor. Gos på hög nivå.
 
Wii, vilken rolig tävling på Agilityfabriken, Jonas hall, söndags. Det gick snabbt under kvällen. Vi började kl17 & var klara kl19 med våra klasser, trots många anmälda.
Viktor var i lagom form. Vi hade gått 12 km idag & tränat lite agility på dan.
I agilityklassen tog jag om kf-hindrena, så vi blev ju diskade. Men det ska bli bra & då måste man ju ta om, om det inte tas korrekt på tävlingar. Men jag är nöjd med handlingen.
Hopploppet blev vi oxå diskade i, tog fel tunnelingång. Men jag var på plats, fast var inte tillräckligt tydlig i blindbytet. Jag kör aldrig blindbyte, men nu kör vi hårt med det för att bli bra på det oxå.
Jag är nöjd med handlingen, jag sprang. Och Viktor var duktig!
Riktigt skoj har vi haft!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Lördagsagilityträning...

Tränade ett bra agilitypass där banan bestod av mycket av "runt" hinder (banan hade 10 hopphinder), blindbyten & bara ett framförbyte, alla kontaktfälten....med A-K, Ann-Katrin & Pyrrisen. A-K hade med Chockosnäckor + Pyrris hade med Julmust-choklad-pepparkaka-rosadamsugarare-fika...bortskämda vi blir..tom. Viktor fick ben av Pyrrisen, fniss.
 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Fredagsmys, hund- & kattmys, fin dukning & agilityn......

Hårinpackning, trött hund, pigg katt & ett glas rött.....min sköna fredagskväll...
 
Fin dukning på TV1, klassiskt vitt & fin design....vita rosor...
 
Vilken rolig agilitysäsong 2013 och toppenväder! Nu blev det bara ca 20 officiella tävlingsdagar, men en del inoff oxå. Började lägga om kontaktfälten etc mitt i allt & valde bort tävlingar. Men härlig säsong!! Svår att slå, kan man tänka.......men 2014 ser lovande ut! Bla 3 dagars över midsommar, 4 dagars guldagility, flerdagars Skutskär....mfl. Och Viktor & jag satsar på att utvecklas massor under höst, vinter fram till 2014 agilitysäsong. Med egenträning, träning med vänner, med bra tränare, helgkurser, inoff Lotushallen, inoff Halmstad arena, Agilityfabrikens inoff x några....wiiii....Lyckliga mig & Viktor!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Senaste veckan...

Skönt väder, vi sprang 5km.
 
Varit på klubben med gänget & tränat agility! Syrran kom oxå förbi. Så kul!
 
6-klubbsagilitytävling. Delade tält med Ann-Katrin & Rufus. I Tollarp, viiiilket regnoväder.
 
Christel med Belezza tog några bilder på oss. Snällt!
 
Lite goa mackor, tycker om mys, hi.
 
Träning i Jonas hall. Superträning!
 
Lyx tar sig upp på de högst möblerna nu.
 
Hon uppskattar underlägget. Där kan man sova, klösa klor & sitta skönt när man äter♥
 
Lite hund- & kattmyslekar♥
 
Lite rött till vitlöksmarinerad ryggbiff, ungsbakaderotfrukter/grönsaker,
chillibea, bakpotatis med kryddor & bacon.
 
Lite sött Asti tillchokladcheesecake & passionsfrukt+nougatsås.
 
Fredagsmys med fina Ann-Katrin♥
 
 
Bakat lite goa bröd.
 
Ingredienser

1 pkt jäst
1 liter lättmjölk
2 tsk salt
1 1/2 dl solrosfrön
4 dl grahamsmjöl
5 dl vetekross
17 dl vetemjöl special

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarm, ca 37 grader. Häll mjölken över jästen och rör tills den är helt löst.

Tillsätt salt, solrosfrön, grahamsmjöl, vetekross och det mesta av vetemjölet.
Arbeta samman till en "grötdeg".

Smörj 3 st 1 1/2 liters avlånga bakformar.
Fördela degen jämnt i formarna.

Sätt ugnen på 225 grader. Låt degen jäsa ca 1 timme under bakduk i rumsvärme på dragfri plats.

Ställ formarna på galler i nedre delen av ugnen och grädda ca 1 timme.

Om ytan på brödet blir för mörkt under gräddningen kan du täcka bröden med folie.

Pensla bröden med kallt vatten, så blir skorpan mjukare och brödet blir lättare att skära.

Tag bröden ur formarna och låt dem svalna på bakgaller.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Agilityträning...

Hahaha, agilityträning och agilityträning.... Det har blivit lite mer kontaktfältsträning på någon av våra promenader igen och igår så var vi i Jonas hall på Agilityfabriken. Hässleholms hundungdom som jag är medlem i har torsdagskvällar där, något samarbete/hyrgrej, så medlemmarna kan boka sig & träna gratis. Schysst!
 
Tack Sara för bana & hjälp! Kluriga svängar med möjlighet för massa Jakko:sar på banan tillsammans med Ann-Katrin, Sara, Petter, Elisa, Johanna, Pella, Marlene & Helene.
 
Det var min Terv, Ann-Katrins Lagotto, Marlenes Kelpie, Petters Kelpie, Saras BC, Elisas Border terrier, Johannas (Pella fick oxå springa med Rut) Dvärg Schnauzer & Helens två Border terrriers.
 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kontaktfältsträningar, kisen....

Det är bra att bara ha 2.5 km till sin agilityklubb. Har bara tränat lite kontaktfält & lite slalom två dagar och då gått inom klubben på våra promenader och gjort det.
 
Kisen Lyx har nu lärt sig att komma upp på diskbänken och steget upp till ovan skåpen, som nästan når innertaket, var ju inte långt.
 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Träning, tävling, Söderåsens nationalpark, kisen,,,,

Lite bilder från senaste dagarna.

Gott med te när man kommer in i värmen!
 
Lördagsgodis, fniss.
 
Härliga höstfärger på våra promenader.
 
Rolig agilityträning med A-K! Tränade fart, hetsade farten i slalomen oxå, lite bra svängar och kontaktfält på alla balanshinder. Viktor var på G! Tränade lite inför söndagens 4 inoff lopp i Skurup. Det blev släktträff i dubbel bemärkelse på träningen. Syrran kom & sa hej med sina vovvar och Anna kom med sina tervar, så släktingarna Viktor & Nica fick säga "tjena".
 
Syrrans söta valp kom ju ner på Hhu & sa hej "från bilen" (ej färdigvac). A-K tog kort Han är ju helt underbar! Oba sa att han & bästa Pyrrisen kommer att bli ett suveränt agilityekipage.
Svenska Lapphunden från Pite.
 
Var på en inoff tävling i Skurup med A-K och våra vovvar. Blåsigt, men annars var det toppen. Jag & Viktor fick ett pris "från" domaren. Hon tyckte nog att Viktor var söt. Vi vann ett hundhalsband oxå, då vi kom på tionde plats i en hoppklass. Kul! Båda agilityklasserna diskade vi oss i. Jag tog om något balanshinder per klass för att han inte tog kf korrekt. Men det gav resultat. Rent handlingmässigt så har vi utvecklats mycket de senaste 10 veckorna och det visade sig idag. Skojsigt! Men vi har långt kvar, fast roligt har vi!
 
Samlade ihop tävlingssakerna i hallen för att packa. Detta var något Lyx uppskattade.
 
Jättetrevlig vandringspromenad på Söderåsen! 8 vovvar sammanlagt,
Viktor tyckte att alla var söta & goa, sa han. Jag, A-K, Annika & Claes....kul!
 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Agilityträning, kisen Lyx, matlådepåse....

Rolig matlådepåse.
 
Jag & Viktor gick ner till klubben och tränade lite kontaktfält under vår längre promenad. Lyx vill oxå ha träning & lek. Viktor sätter sig & kollar. När jag leker med Lyx så sätter/lägger sig Viktor nära oss. Men leker Lyx själv, så har ha...n två gånger tagit ifrån henne en boll och några gånger "kolapappersleksak". Haha, hon ser såååå snopen ut och han ser busig ut. Jag får köra byteshandel med honom.
Men oftast så ligger han bara och tittar när hon dribblar bollar runt honom, han har lärt sig Fast där är/var en morotsleksak med sugpropp som Lyx tyckte var rolig. Den dödade Viktor. Första försöket misslyckades han med det, men andra försöket var han snabbare på....så matte var ett par sekunder för långsam....begravd i brännbart....
 
Roliga kisen Lyx!! Idag så kom det ett konstigt kattläte ur henne. Jag har haft lite koll på henne, för hon har fnyst någon gång i veckan. Inga nysattacker, utan fnyst. Jag har väl dammigt, hon är ÖVERALLT, haha. Men jag googlade ändå snuva... ifall det skulle ha varit det. Och då stod det att feber och sen hosta är INTE bra. Hon har ingen feber, har kollat. Och hon är PIGG! Iallafall, hon låg konstigt ihopkrupen och glodde på toalådan och lät som om hon skällde. Tänke, näää hon hostar inte, hon skäller. Sen såg jag varför hon tittade på toalådan. Hennes älskade boll hade följt med in på toan och rullat bak, så att hon inte kom åt den. Haha...komiskt!
Och hon låter konstigt ibland när hon sitter i fönsterkarmen. Med öppen mun låter hon som en kraxande kråka. Alltså kan hon låta både som katt, hund & fågel, haha. Min älskade kise
 
Viktor & Rufus, agilitygenomtränade & blöta av regn.
 
Mixhuset har fina saker!
 
Lättast att ta bild när hon sover, haha.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kattfavoriter...

Nu har kisen Lyx bott hos oss i lite mer än 4 veckor. Hon är jätterolig!! Hon leker & är gosig.....äter, sover, tvättar sig och kommunicerar med både mig & min vovve. Det har gått lätt att klippa klorna redan från första gången...hon låter mig torka nosen & i ögonvrån när hon fått damm där.....tror hon uthärdar lite när jag gosar in näsan i hennes päls & pussar henne, haha. Man får ge & ta lite.
 
Hon är väldigt smidig, fast hon har landat i toastolen två gånger och en gång så gled hon ner i badkaret när jag höll på att tappa upp ett bad. Men hon är inte skrämd, hon brukar hålla mig sällskap när jag är i badrummet och tex badar.
 
Med kattströ, blötmat...etc har jag hittat några favoriter eller rättare sagt...Lyx har hittat sina favoriter. Änsålänge är hon inte så förtjust i tonfisk, äggula och blötmat med fisksmak. Men hon älskar fläskfilé & nötfärs. När man kallar på henne så sladdar hon in i köket.
 
Just nu så äter hon per dag: 100g blötfoder, lite torrfoder (står alltid framme), 2 dl ljummen mjölkvatten (hon är uppväxt med det & mår bra på det trots katter brukar vara laktosintoleranta), kattgräs och godis i form av kött.
 
Lyx verkar tycka bäst om kött, både i blötmat & i köket av min mat.
Lätt att hålla efter och luktar neutralt.
 
Använder 25 påsar i veckan när jag plockar upp i lådan.
Så jag genomsnittet är lite mer än 3 ggr per dag.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Agilityträning.....

Rolig träning, perfekt agilityväder & kul med sällskap av A-K och hennes små söta vovvar! Tränade svängar/byten, runt, svåra slalomingångar + dra ifrån och kontaktfält. Överlyckliga Viktor!
 
A-K:s vita vovve Laban, A-K:s svarta vovve Lina och min tervueren Viktor.
 
Haha, vad söta de är! Verkar flyga godisar uppe i luften om man kollar in deras miner & uppmärksamhet.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kisen Ayarips Lyx

Ras: Bondkatt

Färg: Sköldpaddsfärgad

Född: 2013-06-16

Vikt: ca 1 kg (7/10-2013) 

Höjd:

Längd:
 
Lyx uppfödares hemsida
 
 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Hello♥

♥♥♥
Mina små älsklingar får lite gott i sina skålar. Men änsålänge så verkar kött vara favoriten. Här provar de tonfisk...tidigare rå äggula..Lyx bara precis smakade äggulan och tonfisken var sådär, sa hon.
 

Viktor mumsar glatt i sig, fast kött är favoriten♥
 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Torsdagsagilityträningen, kanelbullens dag, bakat, fredagsmys...

Viktor från vår roliga agilityträning i torsdags (igår).
 
Viktor & Lyx fick lite blandfärs till sitt fredagsmys.
 
Jag.
 
Kanelbullens dag idag!! Gott!
 
Helggodis!
 
Dessa tre bilder är foton på kisen Lyxs mat & vattenskålar.
 
Hemmagjord pizza med köttfärssås, där såsen har fått tacos & extra vitlökssmak.
 
Bakat frukostbullar....mumsig frukost...

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Mina sötnosar!

Jag har sån tur som har fått världens sötasta djur i min flock! Underbart!
 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Blogg Topplista
Bloggportal länksamling
BlogRankers.com
RSS 2.0