Spårat

Ikväll så har vi spårat & gått i skogen=) Viktor har varit jätteduktig i spåret. Det var några grabbar i spåret som drog rundor där på fältet när vi kom tillbaka efter en timmes liggtid + att de snodde en liten pinne i spåret. Viktor brydde sig inte alls om grabbarna som var kvar längre ner på fältet när vi spårade och han valde bort deras spår och gick i mitt som jag gått ut.

Vi hade sammanlagt sju 90% vinklar och kvar fanns 5 pinnar inkl slutpinnen. Första vinkeln snurrade han runt en del, men jag släppte ut linan som Rosaleen & Marita sa i söndags som tips. Så jag stod still & lät honom jobba. Jag stannade även ibland när han slog lite i spåret, precis som om han kollade av gängets spår. Men sen när han gick tillbaka till mitt & sög på, så gick vi vidare. Är stolt att han klarade så mycket störning som alla deras spår kring vårt + att de var kvar på fältet. Han gick rakt på alla pinnarna & tog sex av sju vinklar rätt smidigt och snurrade en del på en vinkel!!

Fältet vi spårade på. Blandat klippt & högt gräs.

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Mysig grillning

Mysig grillning vid Finjasjön med Therese & mina vovvar. Gott & härligt! Tack Therese!!!!

Therese!

 

Jag & Lim!

 

Kött, burgare & majskolvar.

 

Zucchini, paprika & tomat.

 

Banan med choklad=)

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Spårkurs

Idag hölls spårkursen. Instruktören var dålig igår, men egentligen idag oxå. Fast hon bet ihop & kom ut & körde kursen ändå. Strongt!!!! Tack bästaste Rosaleen!

Tack även duktiga Marita!! Shit, hon är värsta coola bilföraren=)!!!! Vi hade lite krångligt idag när vi skulle ut från skogen, fniss. Man brukar kunna fortsätta ut rakt igenom skogen på skogsvägen vi körde på. Men det hade först trillat två träd över vägen. Då hoppade vi fyra tjejer ut och drog undan dem (killarna hade inte börjat köra än). Sen när vi nästan var ute vid vägen så låg en fet jäkla trädtopp + buske över skogsvägen. Omöjligt att flytta utan såg. Ingen som hade motorsåg med sig, hahaha. Jaha, så vi skulle liksom backa tillbaka, hahaha. Jomenvisst, hahahahaha. Suck, min bil var ju lika bred som skogsvägen (ja, allas bilar var ju lika breda), uppförsbacke och knöligt. Hmmm, jag har haft körkort i 20 år ganska exakt. Men jag har inte backat så mycket på smala skogvägar. Ja, det tog sin tid. Men sen när jag kommit en bra bit i backen, så kom killarna körandes. De konstaterade oxå att trädet var försvårt att ta bort utan såg, men de hittade var vi kunde vända. Så de dirigerade oss fyra tjejer med våra bilar. Grabbarna backade ut, för vi fick bara plats med fyra bilar innan återvändsgränden med trädet och den arrangerade lilla vändplätten ut i skogen. Men de kör ju lika snabbt baklänges som framlänges=)

När vi kom ut ur skogen så hade jag halva skogen med mig ut, hahahaha.

Jättetrevligt som vanligt!! Man vill inte att kursen ska ta slut, hahaha. Nu har vi bara en gång kvar på lydnaden & två gånger kvar på spåret. Oh, det är sååå roligt med hund!!!!

Idag sa instruktörerna att Viktor är en glad hund eller glad skit...eller lycklig hund. Kommer inte riktigt ihåg, men han ser faktiskt glad ut. Och man blir ju glad när folk säger han ser glad ut=) Känns som en extra bekräftelse på att han har det bra=) hihi. Fast han är nog en glad individ=) Passar bra med mig, jag är oxå glad, hahahaha.

Vi la vars ett trehundrameters spår med två 90% vinklar & 4 pinnar. Idag hade jag inget under pinnarna, utan när han hittade pinnarna i spåret så fick han belöningen ifrån mig. Gick jättebra!!

Första rakan av spåret var rakt upp i skogen i en backe. Rakt på första pinnen. Sen vidare. Blev lite snurrigt i vinkel, jag skulle släppt mer på linan. Men han hittade vinkeln och gick rakt på nästa pinne. Ja, han luktade 1 dm till höger om den. Men hittade ju den, haha. Andra vinkeln snurrade han mindre. Bara lite lukt hit & dit.....o där var det. Över stengärde och raskt ner för backen igen och tog pinne nr 3 och slutpinne. Jag är jättenöjd!!!

Nästa gång ska vi lägga spåren till varandra. Spännande!!!! Längtar!!!!

Min vovve Viktor!

 

Min vovve Lim!!

 

Instruktör Rosaleen vänd hitåt & Marita vänd ifrån, haha.

Tog ett kort när Marita vänt sig, men det blev suddigt.

 

Maritas fina Schäfer!

 

Mina vovvsingar=)

Min rosa vattenskål på marken speglar sig i bilen nere till vänster vid avgasröret, hahaha.

 

Sötis, min Viktor!

 

Gänget=) Idag fattades vi två, Birgitta & Ronny.

 

Helen & Alice!=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Träningsgodis

Har haft 2 kg kycklingfilé i ugnen nu på morgonen. Det ska bli hundarnas träningsgodis. Tänkte blanda små tärningar av kyckling, korv och blodkorv. Så blir det som en träningspytt=) Lägga i lagom portioner i påsar & frysa in=) Toppen!! Bara att ta fram & tina, alltid redo!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Brukshunden

Igår damp tidningen Brukshunden ner i brevlådan=) Bra läsning!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Läser

Har börjat en ny bok=) Åsa Larssons Offer åt Molok.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Tävlingslydnadskursen

Ikväll har vi varit & tränat på vår tävlingslydnadskurs. Idag hade vi momenten hopp över hinder, ställande under gång & apporten. Det är såååååå skoj!!! Nu är det bara en gång kvar=( Hoppas att de har fortsättning till hösten, så vi går lydnad ll, lll & elit...........

Ikväll, på klubben, så la jag i ett par lappar i förslagslådan på klubben. Dels önskemål om en fortsättningskurs i tävlingslydnaden. Sen även om att jag vill att klubben ska ordna föreläsning/studiebesök med hundekipage från Polisen, Väktare, Försvaret & Räddningstjänst.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Spårat ikväll

Först var jag ute en sväng med vovvarna efter jobbet, sen körde jag med dem i bilen & hälsade på mamma som ligger på sjukhuset. Stackars min gulliga mamma! Håller tummarna på snabbt tillfrisknande!!

Direkt efter sjukhuset så körde jag med vovvarna till skogen. La ett spår på ett fält som ligger i skogen. Sen gick jag med vovvarna längs skogsvägar & i skog i 50 min. Sen tog vi spåret. Det gick super=)

La ett 300 meters spår på fält med 2 st 90% vinklar och 4 pinnar med slutpinnen. Viktor gick rakt på alla vittringspinnarna. Jippi så glad jag blir!!! Första vinkeln så luktade han 1 meter åt olika håll innan han hittade åt vilket håll det svängde. Han arbetade på jättefint!!

När jag lagt spåret, så måste jag passera där med honom i koppel, om vi ska gå förbi där när vi ska ut på vår runda medans spåret ligger till sig. Annars vill han rusa dit & ta spåret, hahahaha. Och man vill ju inte kalla in & typ säga: "Nej, gå inte dit". Man vill ju att han ska ha hög motivation=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Varmt sommarväder

Idag har det varit riktigt skönt & varmt sommarväder=) Man märker det direkt på hundarna. Rätt flåsigt på våra längre rundor=)

Det enda vi tränat utomhus är spåret. Lydnaden körde jag inne när de slutat flåsa så, hahahaha.

Spåret hamnade i en myyycket snårig skog, hahahaha. Men skam den som ger sig...... Det blev ett slingrigt spår med massa små S.... men Viktor tog det galant!!! 4 pinnar i torr skog med massa böjjar (S) på ett 100m spår, sen tog det stopp med en snårig återvändsgränd=)

Här är en bild på den framkomliga delen...

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Spårkursen

Idag var vi iväg på spårkurs igen. Skitkul!!! Verkligen, Tack för idag!

Vi la spår på fält idag. Det blåste lite, men det gör ju nästan alltid det. Jag la ett spår med först två pinnar på 100 meter som följdes av en böj på 60 meter utan pinne och avslutade spåret med 100 meter med en pinne + slutpinnen. Jag måste komma ihåg att ha en leksak oxå på slutet. Jag kör oftast med godis. Så sammanlagt ett spår på 260 meter med 4 pinnar & en vid båge.

Viktor hade varit ute ur bilen en sväng tidigare & gått på toa. Men jag tog ut honom lite innan spåret så att han fick gå på toa igen. Men sen var han lite otålig, hahahahaha. Han trippade & vädrade runt mig & kollade efter spår. Och påvägen till spåret så gick han & luktade och låg på i kopplet=) Ivrig! När jag tog av kopplet & fäste spårlinan i selen så hade han redan luktat ut var spåret låg=)

På den första raksträckan så hade vi vinden i ryggen & han gick på bra. Gick rakt på sina två första pinnar. När vi kom in i bågen så kändes det som om vi inte riktigt gick i kärnan. I slutet av bågen så slog han ordentligt, han fick nog vittring på något, så vi stannade så att han verkligen kom i kärnan igen. Sen gick han rakt på tredje pinnen. På sista raksträckan så hade vi motvind. Han hade nosen lite högre, men spårade & vittrade inte. Han gick rakt i kärnan och rakt på slutpinnen. Han var jätteduktig!! Jag är jättenöjd med honom!!

Helen med sin fina Rottistik var inte med idag. Och jag missade tyvärr att få någon bild på hjälpinstruktörens hund, Maritas fina schäfer.

Min älskade Ullhedens Värdefulla Viktor!!

 

Instruktören Rosaleens schäfervalp Shira.

 

Birgitta med sin fina schäfer.

 

Min älskade Ullhedens Värdefulla Viktor!!

 

Min älskade Ullhedens Värdefulla Viktor!!


Birgittas schäfer & min Viktor.


Instruktören Rosaleens schäfervalp Shira.


Rosaleens bil med hennes tre hundar.


♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Vi vaknade tidigt...

Vi vaknade tidigt & solen sken=) Härligt!!!

Jag & hundarna stack iväg vid kl 06 för att träna & strosa i skog & över fält. Vi hade ett par härliga timmar tillsammans=)!!

Jag la ett 300 meters spår med 4 pinnar & en böj till Viktor. Sen gick vi över fälten & lite i skogen så hundarna fick springa av sig. De verkar verkligen älska att springa rundor=) Sen körde vi bort till Hhu och tränade lydnad + agility. Och påvägen hem så tog Viktor spåret. Jättenöjd med vår träning!!!!

Lägger spåret...

 

Viktor tränar lydnadshinder i klass I

 

Hahaha, sista pinnen på slalomen. Lite gullig blick, men han ska ju egentligen suga framåt....

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Spårat + härligt i skogen

Jag la två 200 meters spår med 90 graders vinkel & körde ett par ärenden. Gick lite i skogen med vovvarna och sen fick de ta sina spår.

Viktor tog alla sina pinnar (4st) och vinkeln. Jippi, duktig kille!!! Han slog lite i spåret i början, sidovind. Efter vinkeln var han som en damsugare=)

Lim är klockren!! Som en riktig damsugare, tog sina pinnar. Men i vinkeln så bara satte han sig. Har han aldrig gjort, haha. Typ "matte, spåret tog slut". Men när jag backade några steg & han automatiskt la en en liten bakåtvolt utom spåret, så hittade han spåret & vinkeln igen. Min duktiga lilla BC=)!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Älskar att gå kurs!!

Igår var jag & vovvarna på brukshundklubben. Viktor & jag går ju tävlingslydnadskurs där=) Sååå roligt med kurs!! För varje gång så känner jag att Viktor & jag tar ett steg framåt. Känns så roligt!!

Vi tränar ju en del hemma oxå=) Lite varje kväll!

Nu har vi lite inplanerat på klubben. Träningstävling i lydnad, lydnadslägerdag, medlemsmöte med pubkväll efter & nya klubbkläder/väska=)

Jag har funderat mycket på Viktors kvaliteér på senaste tiden. Han har verkligen mycket sunt i sig! Nu är det ju spår, lydnad & agility. Men jag tycker att räddning eller brukssök verkar passa honom oxå. Men det provar jag nästa år i såfall. Nu gäller spår, lydnad & agility=)

Sååå synd med några foto sen igår=( De blev helt suddiga=( Anna, instruktören, hade med en jättehäftig Reisen schnauzer och jag ville ha med den här. Kommer nog fler tillfällen=)
Hunden var så häftigt balanserad i laddad energin & sååå duktig. Så kvick, laddad men disciplinerad! Jättehäftiga läggande!! Och när hon lät honom söka moment att bli belönad för (eller han gjorde det för han var så på G), så kunde han krypa kvickt både fram- & baklänges. Men när Anna lät honom vara så påhittig, var det bara för att visa att när han laddar lite över balansen så belönar hon när han gör ett lugnt beteende med lugn belöning och att han hamnar i laddad balans igen. Ett bra sätt att visa hur man balanserar energin/laddningen=)!!
Reisen vovven på bilden är inte Annas, men fin & man ser att de är stora/smidiga. De är rätt stora & Anna som är smal, så ser det rätt pampigt ut med en stor fin Reisen bredvid som gör allt för henne=)

När jag växte upp så hade vi ingen hund hemma, allergi i familjen. Men min dagmamma hade en labrador, mina kusiner hade lite jakthundar, en granntjej hade en pudel, två barndoms vänner i kvarteret hade labrador & golden etc........och bla en skolkamrat hade en stor fin Reisen (så när jag såg Annas så tänkte jag nog lite på barndomen). Hon (kompisens vovve) var alltid så glad & energisk när man kom, men pappan i huset (som var tränaren) plockade alltid snabbt undan den när hon hälsat. Typ ordning & reda=)

Träningssugen Ullhedens Värdefulla Viktor!!

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Lydnad & spår

Sen jag skrev sist, mitten av veckan, så har det blivit två spårtillfällen + lite lydnad varje kväll=) Riktigt kul!!
♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Träningar+tävlingslydnadskursen

I måndags gick jag två spår med Viktor + tränade lydnad med båda vovvarna. Ett spår i skog & ett spår längs utkanten av skogen. Gick bra! 150 meter, svag sväng & 4 apporter.

I tisdags så missade jag agilitykursen, men hann med ett lydnadspass med vovvarna senare.

Ikväll, onsdag, så var vi iväg på tävlingslydnadskursen. Jätteroligt som vanligt! Anna är verkligen en toppeninstruktör. Idag var Margareta (tror jag hon heter, är dålig på namn) med som hjälpinstruktör. Hon kom oxå med bra tips när hon stod på momentet inkallningsstationen.

Idag körde vi plats & tandvisning igen för att träna på det. Sen körde vi läggande under gång. I uppdelade sektioner som vi sen sätter ihop. Idag var det mest focus på att få upp ett snabbt läggande. Undrans vilket läggande som är snyggast. I fjärren så är han (Viktor) som en fällkniv med bakbenen på samma plats. Om han ska ha fällknivs läggande i fart så blir det fram fram & tänk bak i läggandet. Ska kolla lite hur andra ekipage gör, men det är kanske snyggast att vara konsekvent genom hela programmet=) Som Lim har annan teknik. Han liksom sjunker snabbt ihop när han lägger sig=)

Vi tränade även starter av fritt följ i ring, bra med störning. Och sen hade vi en station med träning en & en med momentet inkallning. Instruktören sa att Viktor sitter kvar fint när jag går raskt iväg (men ska inte gå raskare), väntar bra på kommandot och har hög fart in till mig. Bromsar lagom precis vid mig, men jag får hjälpa honom in med handen i rätt position. Han har aldrig kört hela momentet, så han visste inte med säkerhet hur vi skulle avsluta=) Måste träna ingången mer=)

Anna, instruktören=)! Jätteduktig!

 

Helen med sin fina Råttistik! Vi går i samma grupp i både spåret & lydnaden=)

 

Regnbåge, vi hade perioder av ösregn under kurskvällen. Viktor brydde sig inte alls=)

Hmmm, vår regnbåge ikväll. Den syns lite=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Lydnadsträning

Har tränat lite frittfölj, apport & klickat med Viktor och apport & inkallning med Lim. Viktor har verkligen gjort framsteg med apporten=)!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Omagility

Omagility kom i fredags. Bra läsning!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Spårkursen idag, lördag!

Oh, jag älskar att gå kurs!! Min spårkurs är så bra!! Jättebra grupp (vi har roligt & alla är glada + fina vovvar) & inspirerande & duktig instruktör + en jätteduktig hjälpinstruktör som kom med idag (som tävlat elitspår).

Idag så blåste det faktiskt ganska ordentligt & marken var torr. Vi var i skogen & hade kurs ändå, trots att det kanske inte är optimalt spårträningsväder. Fast det kan ju vara så om man tävlar och då kanske man kan ha sett hur hunden fungerar under de förutsättningarna.

Första spåret skulle vi lägga några pinnar (med godissnusdosa under) på ca 150 meter & sen ha en mjuk sväng & sen 30 meter med julafton på slutet (jag hade slutpinnen, godis & kampstock). Viktor tog första pinnen missade en (han gick två meter bredvid spåret), missade svängen. Så vi lät honom korsa spåret igen & han tog upp det igen & tog slutet. Andra spåret la jag ett rakt ut i en torr stubbåker med massa trädbråten & massa skyddande täta småbjörk. Där plockade han alla trepinnarna med godissnusdosan under.

Jag har fått några bra tips som fungerar. Inte ha godiset öppet i spåret, då lyfter han nosen lite från spåret & vädrar sig fram periodvis. Så jag fick 4 snusdoser av Rosaleen (instruktören) idag. Såå snällt!!
Tack! Jag ska även bestämma tempot i spåret, lugnare takt liksom. Jag har lite lätt för att haka på när Viktor drar iväg i spåret för jag är så glad att han är på liksom. Men han kan ju spåra, så jag kan hålla emot lite i linan så tempot blir bättre!! Och när jag belönar så ska jag belöna lugnare, så jag inte laddar Viktor för mycket så att han går i taket & är ännu snabbare i spåret.

På bilden t.v. Vår spårinstruktör Rosaleen berättar hur vi ska lägga våra spår.

De två senare tipsen hade nog löst det första spåret bättre. För andra spåret tog han klockrent!

Det var lite roligt på andra spåret, hahaha. Jag bestämde takten=) och som sagt så var terrängen lite bökig så jag såg inte pinnen förrän Viktor stod still vid den & jag hann
ikapp. Då skulle jag precis utropa msaa beröm, haha. Ett ord hann ut, sen svalde jag fortsättningen & pratade lungt berömmande, hahahahaha. Glädjeuttrycket sitter liksom i ryggraden, hhahahahahahahaha.

Har sett att det är massa appell spår tävlingar från september & lite sen då under hösten.


Rosaleens nytillskott. Såå söt valp!!

Hon bar redan på spårpinnar=) Fick tyvärr inte till någon bild på det.


♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Träning med hund tors + fre

Hahaha, vår agilityträning har verkligen fått konkurrens=) Men det är faktiskt bra, det räcker med agility några gånger i veckan. Nu tors & fre har det blivit lydnad + två spår ena dagen (ska inte spåra förmycket sa min instruktör, ska hålla motivationen uppe liksom nu såhär i början).

På bilden är ju inte mina vovvar, men det är en fin & inspirerande bild på en spänstig hund över ett bruks- & lydnadshinder.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Hundarnas kisseträd

Förra fredagen så var det en motocyklist som körde som om han stulit biken....& drog rakt in i mina hundars kisseträd här ute...suck. Ja, han klarade sig, sprang ifrån sin olycksplats med hjälmen på, stod det i tidninen på lördagen. Polisen var här & satte på sitt plastband på biken & försökte spåra upp föraren med hund om jag förstått det rätt (tänk att få vara hundförare inom polisen). Och motorcyklen flyttades bort av några grabbar som besökte pizzerian & sen försvann motorcyklen. Men kåpor, skärvor etc låg spritt över träd, gräs & cykelbana. Jag trodde att tekniska kontoret hade någon kommunication med polisen om städning vid olycksplatser. Men igår, en vecka senare så ringde jag lite försynt om de på tekniska inte kunde städa lite, hihi. Mina hundars toa var ju ockuperad av vrakdelar, fniss. Nu är där fint igen=) Tack kommunen!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Hurtta lydnadsväst


Jag har ju Hurtta lydnadsväst. Den är faktiskt jättebra!! Den är vindtät (!!) & bra passform fast att jag är så mullig. Kragen är lagom hög & bra med ställbar form. Men jag vill ha något emellan den & halsen, tex en kragen från tröjan under annars känns det skavigt liksom.

Jag trivs väldigt bra i den!! Mycket får plats i den=) Men vid spår med koppel/halsband i fickan & sen pinnar/godis-snusdoser/leksaker/snitzlar så blir det lite trångt, hahaha. Då kanske jag behöver min midjeväska i alla fall eller bruksbyxor med fickor=)

Hurtta lydnadsvästbeskrivning om ni klickar HÄR!
♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Bilen

Bilen var inne för någon led, bromsar & framvagnsinställning förra veckan. Men de beställde grejorna & nu så är allt på plats. Toppen! Bilen har varit & blivit ompysslad hos Tillgrens i Hässleholm. Tycker verkligen om Tillgrens, bildäcks firma & verkstad.

Nu rullar min gamla bil på igen & vovvarna och jag kan vara säkra på våra små äventyr=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Svaren på höftleder + armbågar

I torsdags så ringde jag till SKK & kollade resultatet för Viktors rtg. Kunde inte vänta=) Ja, jag ringde först i onsdags och då såg de att digitala bilderna kommit in och att de skulle läsas på torsdagen & certifikatet skulle skickas på fredagen + att resultaten skulle synas i helgen på SKK:s hunddata.

Men så fick jag ju svaren per telefon i torsdags=) JIPPI JIPPI JIPPI! Viktor har A höfter + 0 på armbågar. Det allra bästa!!!!!

Jag känner mig sååå lycklig!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Tävlingslydnadskurs

Vilken toppenkväll!!

Vi var på vår tävlingslydnadskurs. Jag var tidig så jag tog ut vovvarna lite längre stund innan kursen.

Jätteroligt & jättetrevligt!! Idag var min spårkursinstruktör där oxå. Oh, hon hade sin 8 veckor gamla schäfervalp med sig. Vilken söt liten tjej=)! Spårtjejen hjälpte till den första timmen, för ena tjejen var sen pga jobbet. Såklart var ju bästa hjälpinstruktören Camilla oxå där. Alla instruktörerna kommer med sååå bra tips.

Viktor har utvecklats oxå=) Riktigt skoj!!

Lim fick ut & strecka på benen oxå efter kursen. Han fick några lydnadsmoment och sen blev han lycklig för sin nya belöningsleksak. Leksaken är super fakiskt!! Boll i snöre!! Men ingen boll som kan släppa, vid lekkamp, och slinka ner i halsen.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Träapport & köra in klicker

Jag har hunnit med massor idag + att träna vovvarna och härliga promenader i fina vädret. Men missade tyvärr klubbtävlingen i agility på Hhu i förmiddags. Hann inte=( Nästa gång kanske som är 10 juni=)!

Idag har jag börjat klicka in Viktor. Får nog fortsätta med klick godis ett tag till=)

Något som jag är superdupernöjd med är Viktors framsteg med träapporten. Vi körde ju den ett bra tag när han var yngre, men han var inte riktigt på G. Kampen var oxå dålig tillsammans med mig.

Men nu har kampen börjat komma & idag så var han jätteduktig med apporten. Tog den fint på "apport", satt som ett ljus med den helt stilla i munnen och släppte den på "tack". Nu ska jag bara befästa detta. Nu sitter han ju framför mig & ska jusen sitta vid sidan när momentet är färdigt i sin helhet. Det blir att ta det steg för steg, i små bitar......

Imorgon så är det tävlingslydnadskursen, torsdag lite agility/lydnad + spår. Fredag agility + lite lydnad. Lördag spårkursen + agility Lim. Söndag agility + lite lydnad.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Blogg Topplista
Bloggportal länksamling
BlogRankers.com
RSS 2.0