Spårat

Jag & Viktor har varit i Markaryd & tränat lydnad (fritt följ mot spegeln) & sen spårat/uppletandeträning med Alice & Rosaleen.
 
Uppletandet för Viktor är fortfarande i en vallad korridor med Viktors uppletandesaker. Vi tränar på föremålsintresset på hans saker i skogen typ under promenad i korridoren med sakerna. Så när han hittar sakerna så leker (kamp/glädjeord/kast-hämta-kampa) vi lite med dem & stoppar sen undan dem. Godisbelöning får han som avslut på hela uppletandeträningen.
 
När vi spårade så verkligen ösregnade det emellanåt, hahahaha. När Viktor skulle ta sitt spår så fick han kisa när han tittade upp på mig när han fick sin belöning. Vilket väder......
 
Spåret till Viktor gick Rosaleen ut till oss på klippt åkerfält. Det var med 3 vinklar & ca 100m + 90m + 80m + 60m.
 
När vi gick på vägen vid fältet & selen + lina hade åkt på. Då är det skoj när han känner av spåret & drar ner på fältet i spåret, hihi, som idag.
 
Alltså, jag måste fundera på hur jag ska få ner hans j-kla nos i motvind på fält, liggtid 50 min. Upplever inte att han har så hög nos någon gång på skogsspår.
 
Som idag, de första hundra meterna. Grrr....ser ju nästan ut som om han bara lunkar på med huvudet lite halvhögt. Stannar man då för att vänta ut att nosen ska ner, då blir han osäker och tror att vi inte ska spåra. Han tycker nog att han spårar liksom. Han går ungefär i kärnan och doppar nosen då & då och bara lunkar på. Han tycker nog att han har koll.....
 
Han tog båda pinnarna i på 100 meters sträckan ändå. Han snurrade lite av sig själv vid pinnarna för han kände att de är där, men inte precis där han gick. Det är ju faktiskt positivt att han vittrar upp pinnarna trots att de luktar annan människa än mig. Han är ju känslig när andra går ut spåret & lägger spårpinnarna.
 
Sen snurrade han en vända i första vinkeln och andra sträckan gick han nog 1½ meter bredvid kärnan. Då hade han ju svängt ifrån motvinden & hade den från sidan istället. Han missade en pinne, men gick in i kärnan & tog den andra pinnen på den sträckan.
 
Andra & tredje vinkeln så gick han förbi och svängde tillbaka en meter & hittade vinklarna & traskade på. På tredje sträckan passerade vi en spårpinne, men den upptäckte inte Viktor. Men tog pinne nr 2 på den sträckan. Slutpinnen gick han i stort sett rakt på=) Så han tog 5 pinnar inkl slutpinnen av sammanlagt 7 pinnar.
 
Ja, om man ska tänka på utvecklingen så finns den ju faktiskt där, hahaha. Men om man tittar på endast resultatet, så är det ju 2 pinnar förlite & en hög nos i motvind.
 
Vad jag menar med utvecklingen är ju att det första spåret som någon annan la till oss, då tog han bara en pinne av 4 st (Bo la spåret, utan snitzel). Ja, så var det faktiskt andra gången oxå. Då tog han bara en pinne av fyra (Marita la spåret, endast start snitzel). Dessa två gånger så arrangerade vi typ slutet så att han fick sina slutpinnar så att avslutet var positivt (så de räknas ju inte, fniss). Sen nästa gång så tog han 3 av 5 pinnar och spårade faktiskt mycket bättre (Alice la spåret, tror det bara var start snitzel). Sen var det bara 3 st av 7 pinnar (Alice la spåret, snitzlar i vinklarna & vid något snår), men undrar om inte jag klantade lite oxå. Och idag så tog han 5 st av 7 pinnar (Rosaleen la spåret & jag ville inte ha snitzel). Och han har blivit bättre på fält oxå. innan kändes det som om han bara kunde spåra i skog, hahaha. Men appellen går ju på fält, så vi ligger i fältträning, fniss.
 
Viktor & jag tycker att det är jätteroligt med spår!!!!!!!!
 

Viktor sträcker på sig & kromar sig inför tjejerna som ligger i Rosaleens bil medans hon lägger spår=)
 
Viktor spaner ut vid ett fönster, bakom gardinen hahahaha, här hemma nu på em efter spårning...etc..
 
Världens sötaste!!!!!
 
Rosaleen & Shira (valpen) spårar.
 
Rosaleen & Dazzie spårar (vuxna schäfern).
 
Alices häftiga Loupie kör uppletande. Jag missade att ta kort på deras spår.
 
Alice & hennes valp Vega spårar.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Blogg Topplista
Bloggportal länksamling
BlogRankers.com
RSS 2.0