Lydnadsläger

 
Jätteskoj, inspirerande & trevligt! Bra gäng, duktig instruktör och perfekt upplagt! Fint väder & go mat=)
 
Det var ett endagars lydnadsläger mellan kl 09-17 och sammanlagt 8 ekipage.
 
Frukost & genom gång. Träning en & en i lottad nummerordning där alla tittade på den som blev undervisad. Vi fick 15 min på fm & 15 min på em var. Plus 30 min då alla tränade samtidigt & instruktören gick runt. Sen lite gemensam platsliggning och tandvisning etc.
 
Kazzlergratäng kom med sallad & bröd + dryck vid kl12.40. Tror hon heter Maria som kom med lunchen. Har bara träffat henne en gång om jag inte blandar ihopa allt, haha. Gott var det!!!=) Sen kom  instruktören Mia förbi med ett leende oxå och även Alice (läser till instruktör) kom förbi med glatt humör innan hon skulle till jobbet=) Tror Mia & Alice var tvugna att kolla så att Anna inte plågade oss förmycket, hahahahaha. Nä, skojade=)! Anna är verkligen en toppen instruktör!! Vi hade oxå en liten fikapaus vid kl 11 och en vid kl 15.
 
På sina 2x15 min så valde man ut moment man ville ha hjälp med och undervisningen skedde med kommunikation med "oss publik". Ibland gicks det igenom ett nytt moment med massa förklaringar (som teori) & då fick de ekipaget som höll igång 5 min extra eftersom alla fick ju teorin & det ekipaget stod still ju. Superupplägg för dagen!! Har lärt mig massor idag!!!!!
 
Viktor & jag valde budföring, framförgående & apportering på fm. Hopp över hinder, inkallning & budföring + liten genomgång av stegen på em.
 
Budföringen på fm gick riktigt bra i det "steget" vi är i nu. Han springer emellan oss på "marsch" och sätter sig med lite hjälp i fin "fotposion" hos både mig & motparten. På em blev han rätt störd av publiken tyvärr. Flera hundar började skälla på varandra så det lät ordentligt en bra stund (de var ju alldeles bredvid oss) och det var lite läskigt hos motparten då tyckte Viktor. Han ville inte sitta som han gjorde på fm och det var inget vi gjorde någon affär av. Anna, instruktören, bara gav godis då en stund & skickade igen. Viktor är väldigt luktig av sig och Anna hade fått blod på sig (en hund hade råkat bita sig i munnen) och tvättat sig givetvis, men Viktor skulle kolla vad det var, hahaha. Varje budföringsträning avslutade vi med att jag & Viktor sprang till motparten tillsammans & att han fick godis där som avslut.
 
Apporten är jag jättenöjd med. Han gjorde momentet inför publik & instruktör med någon annans apport precis som man ska i lydnadsklass 1. Jättenöjd!
 
Framförgåendet har vi lärt oss idag att träna in i en bakåt kedjning. Så nu står han framåt med blick på ett "slutmål" och jag lite bakom. Slutmålet på kommandot "före". Momentet är ju inte slut där=) Slutmålet är ju stanna med mig bakom, i sträckt koppel och att han tittar fram. Ungefär som när man tränar framåtsändande i agilityn med godisskål på slutet och man backar hinder för hinder. Till slut så kan de framåtsändande på flera hinder=)
 
Inkallningen gick bra. Under kommenderingen så gick jag tillbaka en gång för att han inte alltid ska tro att det blir inkallning. Han lär sig så fort tror han, hahaha. Så jag kallar bara in knappt hälften av gångerna så att han inte börjar tjuva i starten=)
 
Hoppet gick ganska bra. Jag måste tänka på att alltid ha samma avstånd till hindret. Alltså, Viktor hoppar ju kanon, men det är bra att vara nogrann med det. Sen att han sitter precis rakt för hindret, det är ju inte jag som ska hoppa, haha. Sen luktade han lite (första hoppet) på en spann med saker som stod snett bakom mig i landningen. Vi hade saker på plan för att hundarna ska vara vana vid det. På tävling står det ju koner & utgångspunkter etc.
 
Tack för en underbar dag!!! Längtar till nästa läger som är till hösten=)
 
 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kommentarer
Postat av: Petra Lindroos

Vad roligt. Vart det olika kunskaper hos ekipagen? Bilden på dig ooch Viktor när ni hälsar, håller du tillbaka Viktor? Är han som Dino, hälsar du så hälsar jag. Dino och jag kass på det varje gång vi ska öva det måste jag sätta honom gå fram 1 steg och han sitter kvar för det fattar han ha,ha,ha,. Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Blogg Topplista
Bloggportal länksamling
BlogRankers.com
RSS 2.0