Spår + agility

Idag var jag först nere på Hhu & tränade agility med både Lim & Viktor. Sen åkte vi till Hovdala & spårade lite. Jättehärligt väder!!

Fick tipset av min spårtränare att jag skulle ha belöning var 10:e meter ett tag så att han minskar att slå i spåret. Det har gått jättebra med det! Hjälpte!! Märktes redan i första spåret=) Viktor tycker att det är skitkul att spåra=)!!

Viktor: Matte, jag luktar ett intressant spår. Men jag sitter kvar medans du fotar, snällt va´?


Spår spår.......bråttom....♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Rolig vecka

Idag, lördag, så tränade jag lite brukslydnad med Viktor & agility med Lim. Och sen var vi på spårkursen, vilket härligt gäng!!! Jättebra instruktör & trevliga hundar=)!! Tack för idag!! Viktor var jätteduktig! Han slog lite i första spåret, men i andra var det nästan borta, fast då gick han lite högre med nosen, hahaha. Först var vi i skogen och sen på ett fält. Vi har inte spårat på ett tag, så jag är nöjd.

När vi tog spåret i skogen så missade jag kanten när jag hoppade över ett dike som var i det utlagda spåret. Jag sjönk nästan enda upp till häcken, fick tag i ett träd som låg över diket & hävde mig upp. Det sa bara slurp när jag hamnade i diket, gick skitsnabbt. När jag kom upp så fortsatte Viktor bara att spåra, precis som om han är van vid att matte sinkar honom i diken utan botten, haha. Mina jeans, strumpor & vandrarkängor var dygnsura & det lät glupp glupp från kängorna sen hahaha. Men jag tog av strumporna/kängorna sen & bytte till torra gympadojjor=)

I spårgruppen har vi en schäfer, två labradorer, en springerspaniel, en rottis och jag med min terv. Instruktören har en schäfer & en bordercollie/beagelblandning & har snart en schäfervalp oxå. Trevliga vovvar alla!!

 

Trötta vovvar=)


fredagen så tränade jag lydnad med Viktor & agility med Lim.

Viktor har fått en ny kampleksak i jute=)


Torsdagen så röntgades Viktors armbågar & höftleder på Vesslarps veterinärklinik. De sa att det såg jättebra ut=) Håller tummarna!!


I onsdags så var vi på vår tävlingslydnadskurs. Jätteskoj!!

I tisdags var det ju agilitykurs 4. Vi tränade box, bakombyten, kontaktfält & slalom. Viktor som sprang en halvtimme med Lim i ett grustag precis innan kursen, var lagom pigg=) Perfekt!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Veckan+tävling

Veckan fortsatte ju efter veckans tisdagsagilitykurs=)

I onsdags var det vår tävlingslydnadskurs. Jippi! Så roligt!!! Hoppas på en lydnadstävling i slutet på maj. Debut för Viktor=) Då kommer han att vara 1år 10 mån. Nog ganska lagom för oss=)

I torsdags så tränade vi agility för Jonas hos Jonas. Jättebra tips som vanligt! Kul!!

På fredags eftermiddagen så tränade jag agility i Jonas hall. Och tog exta lång kvällspromenad med vovvarna över fält & i skog.


Idag lördag, så var vi i Njudung & tävlade agility. Andra tävlingen för Viktor. Jag strök Lim. Kände inte mig redo. Vi ska först prova en klubbtävling & ett par mindre som Höör & Söderåsen först.

Inga tävlingresultat alls för mig & Viktor. Men efter andra loppet var jag ganska glad ändå=) Första loppet var jag nervös & Viktor jättefjantig. Andra loppet stämde allt förutom en tunnelingång. Men alla byten fungerade, jag hann med & Viktor tog slalomingången super.

Bara på det igen på nästa tävling!!!!!!!!! Längtar!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Agilitykurs

Idag var mina vovvar laddade. Suck! Jag fyllde år igår så jag tränade förlite. Lim spände sig och Viktor var jääääätepigg & busig på träningen, suuuuck!!!!

Kursen var riktigt bra upplagd och allt flöt på. Två roliga kombinationer + en slalomhörna. Staketträning på ena kombinationen med 13 hinder och blindbyte på andra med 9 hinder. Fick många bra tips på båda kombinationerna.

Det gäller bara att sortera ut vad som passar mig & vovvarna eftersom det blivit att jag tränar för några olika just nu. Men jag snappar ut saker & gör det till mitt liksom=)

Något som är bra med att träna i grupp, det är all miljöträning. Det har jag saknat det lite under hösten & vintern. Jag hade ju valt någon kurs till hösten, men det var urdåliga instruktörer upptäckte jag vid första tillfället på ena kursen. Så jag valde att inte gå & tränade själv istället.

Men nu har jag bra med träning. Som agilitykursen på tisdagar, tävlingslydnadskursen på onsdagar, spårkursen som snart börjar på helgerna och Jonas (Hässleholms hundcenter) för privat agilityträning. Håller span på Annica Aller oxå=)

Lyckliga jag & vovvarna!=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Härligt väder!

Härligt hundpromenadväder!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Fredags em/kväll


I fredags så var jag hos Jonas och tränade agility för Jonas=) Skitbra träning, rentutsagt=)! Lärde mig faktiskt massor!! Lim tränade 1h och Viktor ½h. Tack!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Veckan bara springer iväg...

Igårkväll var jag & åt pannkakor hos mina föräldrar. Oh, så gott! Sen hjälpte pappa mig med träplattan till burens skiljevägg. Han har bättre såg än mig & bättre på att såga=) Väggen ska bli svart oxå sen. Jag vill inte bara ha en gallervägg emellan dem. Tack mamma & pappa!=)

 

Skiljeväggen ska bli svart oxå.

 

Stenar från Gotland. De blev vår bordsplacering på påskafton=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Lydnad!!!!!!

Igår var jag på en kursstart för tävlingslydnad. Jippi vad skoj det var! Mycket trevlig grupp, jättebra instruktörer och allt kändes roligt! OCH positiv inlärning!!

Där var en labrador, en rottis, en schäfer, en korthårig collie, en tollare, en Hovawert och jag med min terv. Jag tränar Lim lite innan och efter mina kurser som jag går med Viktor=)

Nu hann jag inte med agility igår......

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kurskväll i agility

Det var bra tänkt med att vi hade en bana och två fria kombinationer + en balanshinderkombination. Då kunde man hålla igång hela tiden om man ville. Intruktörerna stod, en vid banan & en vid ena balanskombinationen. Vi fick nr ordning till banan och storleksordning till kombinationerna.

Fast det var rätt rörigt. Nummer- & storleksordningarna hölls inte.....och när jag tillslut fick köra balanskombinationen. Då började de andra bära in hinder och gick igenom min kombination med massa hinder när jag körde den för instruktören=( Ja, de plockade ner min kombination oxå när jag precis bara hunnit springa en gång=(

Fast jag är glad för många saker under kvällen oxå!!

# Viktor gjorde några bra slalomingångar som jag är överlycklig över.
# Han verkar tycka det är kul att köra två av/två på vid kontaktfälten. Inget som alls är befäst, vi har precis börjat.
# Jag fick några jättebra tips på banan. Det bästa var nog låg & hög arm.
# Vi fick besked om friskvård. Jippi! Hoppas hon kommer, fysioterapeuten jag lyssnade på för ett tag sen på Hhu=)
# Tycker Viktor klarade all störning jättebra. En gång var han nyfiken på en hund, men den hade varit nyfiken på Viktor innan under kvällen så den var nog extra spännande.
# Vi fick en rolig läxa, ja två läxor. Men den ena var jätterolig!! Plocka ut massor med kombinationssätt att springa i en box.

Imorgon ska jag träna hundarna med en box & slalomingångar. På torsdag blir det fart & fram (mest med Lim) + slalom. Fredag är det mycket träning för Jonas, speciellt med Lim. Och på lördag ska jag springa två olika banor med dem. Söndag är det tävling i Kalmar för oss. Längtar!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Full fart framåt

Träna vovve, träna vovve=) Jag behöver massor med inspiration till min handling i agility!!

Annica Allers hemsida

Jag tycker att Annica Aller verkligen är en toppentjej & bra hundmänniska! Fick massor med bra agilitytips igår om staketet, framförbyten & snäva svängar. Lyckliga jag & vovvarna=)!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Påskafton

Mina föräldrar har varit hos mig & vovvarna ikväll. Jag bjöd på Lammstek, potatisgratäng.......

Vovvarna älskar när mamma & pappa kommer hit=)

Chokladkladdekaka med dumble & geischa i & rosa glasyr med påskägg som garnering.

 

Fick en jättefin påskblomma av mina föräldrar! Tack mams & papp!

 

T.v. är ingredienserna till marineringen (1 dygn) &t.h. är blivande fyllningen. Rökt sidfläsk, lök.......1½ timme i ugnen, 68 grader i köttet när jag tog ut. Sen låg det 20 min i folie & vilade. Blev saftigt, mört & fint men ändå inte för rött=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Snö & bad

Imorse så möttes vi av ett ruggigt snöväder på vår långa morgonpromenad. Så jag beslöt mig för att idag blir det ingen agility. De behöver en pausdag ibland oxå.

Hundarna har blivit badade med shampo nu precis. Det gör jag inte särskillt ofta, men nu var det verkligen behov av det, haha.

Dessa shampo + produkter verkar ju bra, men vi hade ett annat + ett hästbalsamspray (toppen, hästtjej som man varit). Tigi gör ju en bra serie produkter till oss människor oxå.....♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Agility

Det är så kul kul med agility!!!! Jag & vovvarna älskar det!

Denna veckan, mån-fre, har jag tränat 4 gånger. 2 gånger med Heidi (kul med sällskap), 1 gång i samband med inträdesprovet och sen 1 gång själv.

Viktor har burit sig busigt åt denna veckan, suck. För efter Gotland så var jag helt trött & jätteförkyld i några dagar. Och efter det så har han varit knäpp=( Eller fick han "men" av mentalbeskrivningen som gjordes i helgen, haha. Uppspelt när vi tränar & drar i kopplet på promenaderna (typ jobbig på det viset) och idag tog han priset. Han bet av ett koppel när han stod uppbunden (och skällde till & från, hatar det, något han börjat med), eller han bet av det 3 gånger. Men jag satte tillbaka honom, knöt samman kopplet och han fick stå & vänta minsann. Tror faktiskt att han förstod tillslut. Tror att jag pussat på honom förmycket under hans uppväxt, får nog ha lite fler regler för honom så han inte blir en gangster. Lim tröttnar ju oxå på honom...... Han har väl en hormonrusning i kroppen oxå, han är nu 20 månader.

Jag tyckte att banan idag var jätterolig!! Lim vill ju väldigt gärna göra rätt och han har ju gått veckovis med tratt, så vi ligger efter i träningen. Men han är superrolig att arbeta med. Han är väldigt fokuserad & arbetsinriktad. Han kommer nog att bli snabb när vi får lite flyt. Om jag hinner med vill säga, jag mitt godismonster.

Handlingen vid/efter 16, 17 & 18 var jag klumpig & hopplös, haha.

Inget flyt alls liksom=( Mmm, det måste ju lösas, haha.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Glad Påsk

Idag så blev vi ompysslade på jobbet=) Sillsmörgåsar (jag tog utan sill=) &

vi fick alla vars ett påskägg. Roligt! Tack!

 

Goda räksmörgåsar hos mina fina föräldrar. Mysigt!

 

Jag hade med påskägg till mamma & pappa=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kurs

Igår var jag på inträdesprov på en agilitykurs. Det var jätteroligt!! Jag fick två jättebra tips under tiden och vi pratade även lite kontaktfält (vi tyckte lika, men kul med inspiration).

Shit, jag var pirrig hela dagen=)! Men alla kom med, hihi. Det ska bli jätteroligt!! Vi är sex i gruppen. En vit mediumspets (tror den är medium), en mediumsheltie, en snäll collietik, en Aussihane från Laholm som är 2½, min granne med sin Lapska vallhund (skoj & gå samma kurs) & jag med min Viktor terv. Tänkte att jag kan träna Lim efter kurstillfällena.

Tipsen var att springa några meter efter målgång så inte hunden river sista hindret för att man stannar förtidigt. Det andra tipset var att om en sväng är svår så kan man "handla" som om där står ett annat hinder och som gör att det underlättar svängen om man liksom låtsas ta det osynliga hindret oxå=)

Bilden är från betesmarkerna som låg vid Mentalbeskrivningsområdet som vi var på 31/3

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Viktors mentalbeskrivning på Skanör-Falsterbo BK 31/3 2012

Duktiga & trevliga arrangörerKänd mental status 2012-03-31

 

1a.Kontakt hälsning : 4 Tar kontakt eller besvarar kontaktförsök

Viktor tycker om testledaren och går fram & kelar & lutar sig mot honom.


1b.Kontakt samarb. : 4 Följer med villigt, engagerarar sig i testledaren

När testledaren ska gå med Viktor en runda & får kopplet, så hoppar han & klänger på testledaren haha. Sen går det bra, de snacka lite påvägen & Viktor lyssnar=) Påväg tillbaka så drar Viktor lite mot mig. Testledaren säger: Borta bra, men hemma bäst=)


1c.Kontakt hantering: 4 Accepterar, svarar med kontaktbeteende.

Testledaren känner igenom Viktor & Viktor kelar lite med honom.


2a.Lek 1 leklust : 4 Startar snabbt, leker aktivt

Här jag förvånad, haha. Viktor kampar som ett rytande lejon haha. Han tyckte kanske att det var kul med lite grabbiglek, haha.


2b.Lek 1 gripande : 4 Griper teksamt eller med framtänderna

När kampsaken kastas så springer Viktor & hämtar den. Men väljer grepp=)


2c.Lek 1 grip/dragk : 3 Griper, drar emot, men släpper & tar om. Alt tuggar


3a 1.Förföljande : 1 Startar inte/når ej fram till hjul ett

Inte alls intresserad av den farande harsvansen på stigen

 


3a 2.Förföljande : 1 Startar inte/når ej fram till hjul ett

Inte alls intresserad av den farande harsvansen på stigen3b 1.Gripande : 1 Nonchalerar föremålet alt springer inte fram alls


3b 2.Gripande : 1 Nonchalerar föremålet alt springer inte fram alls


4.Aktivitet : 3 Är uppmärksam och i huvudsak lugn. Enstaka aktivitetshöjningar

Vi stod på en utsedd plats i 3 min. Först satt han & pep lite. Sen gick han fram & tittade på mig. Sen stod han & tittade lite.


5a.Avst.lek intresse: 2 Kontroll, avbrott förekommer

5b.Avst.lek hot/aggr: 1 Visar inga hotbeteende

5c.Avst.lek nyfiken : 2 Går fram när figuranten är aktiv på linjen

5d.Avst.lek leklust : 2 Leker inte, men visar intresse

5e.Avst.lek samarb. : 3 Är aktiv med figuranten när denne är aktiv

Här kommer figuranten ut från ett snår utklädd i någon regnkappa, helt dold. Lyfter bort regnkappan & har en kamptasa. Gömmer sig. Viktor springer fram ett par/tre gånger när figuranten hoppar & pratar, de är ca 50 meter bort.

 

6a.Överr. rädsla : 3 Gör undanmanöver utan att vända bort blicken

6b.Överr. hot/agg : 1 Visar inga hotbeteende

6c.Överr. nyfikenhet: 2 Hukar sig & stannar

6d.Överr. kv. rädsla: 2 Lite båge eller tempoväxling vid någon av passagerna

6e.Överr. kv. intr. : 2 Stannar upp. Luktar eller tittar på overallen minst två gånger

En overall fälls upp på vår stig framför oss.


7a.Ljud rädsla : 3 Gör undanmanöver utan att vända bort blicken

7b.Ljud nyfikenhet : 3 Går fram till skramlet när föraren står bredvid

7c.Ljud kv. rädsla : 2 Lite båge eller tempoväxling vid någon av passagerna

7d.Ljud kv. intresse: 2 Stannar upp. Luktar eller tittar på skramlet 1 gång

Vi passerar en kedja som rasslar till ordentligt


8a.Spöken hot/agg : 1 Visar inga hotbeteende

8b.Spöken kontroll : 5 Tittar mot spökena då och då

8c.Spöken rädsla : 4 Uppehåller sig i huvudsak framför eller bredvis förare. Växlar mellan flyktstart och kontroll

8d.Spöken nyfikenhet: 2 Går fram till figurant när föraren pratar med fig. och lockar på hunden

8e.Spöken kontakt : 4 Tar själv kontakt med figuranten

Spökena var han riktigt cool på, haha. Han satt (satte sig själv, gör det ibland när vi är passiva) en ½ halv meter framför mig & bara kollade tyst, när spökena närmade sig. När de bara var någon meter framför oss, så ställde han sig bak mig. Tyst=) När vi sen tog av huvan så gosade han med spökena=)


9a.Lek 2 leklust : 4 Startar snabbt, leker intensivt

9b.Lek 2 gripande : 3 Griper tveksamt eller med framtänderna

Samma som första leken med testledaren: Viktor kampar som ett rytande lejon haha. Han tyckte kanske att det var kul med lite grabbiglek, haha.


10.Skott : 1 Visar ingen berördhet. Snabb kontroll och sedan oberörd

Han fick bla 1:a på skott (den enda hunden idag som fick 1:a, tydligen svårt att få enl domaren, nu när poängsystemaet är så nyanserat). Han var totalt oberörd. Kampade som en galning de två första skotten & stod i löst koppel & bara softade när det var två passiva skott=) Sen tog man fram kampleksaken & då kampade han häftigt igen med mig=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Blogg Topplista
Bloggportal länksamling
BlogRankers.com
RSS 2.0