Spårkurs

Ikväll var sista gången på sommarens spårkurs ute i Adseke. Den har gått uppe i Hovdalas skogar. Jag tycker att det är såååå skönt i skogen=)

Idag la Annica (instruktören) Viktors & mitt spår. Lite roligt faktiskt och jag kom till större insikt med några saker sen när vi gick spåret.

Styr inte upp. Viktor kan ibland behöva mitt tryck bakifrån. Om jag liksom traskar på bestämt bakom honom och bara några meter bak hans rumpa, så bekräftar jag liksom för honom att han valt rätt väg. Men nu så försökte jag släppa ut på linan, så att han skulle arbeta självständigare. Givetvis så frågade han mig lite, men när han sög fast i spåret så spårade han ju bättre. Alltså egentligen så vet jag ju inte var spåret har gått, det är ju han som ska visa vägen med sin nos och jag ska inte guida honom=) Och jag måste å det bestämdaste bli bättre på att hantera spårlinan.

Vet inte hur långt spåret blev. 300 meter kanske. Glömde att tänka på det, haha. Det var lite över stock, sten och ris + korsade över en grusväg (grusvägen köpte han rätt bra faktiskt). Någon skarp vinkel och några vinklar. Tror bara han tog en riktigt enkelt. De andra fick han jobba runt och runt vid innan vi kunde fortsätta. Den skarpa tyckte han var så klurig att han ett tag drog lite i en pinne istället som en överslagshandling, haha. En spårpinne markerade han riktigt bra och slutet halvbra. Missade två vittringspinnar.


Viktor som väntar på spåret. Viktor: Shit, där kommer ju instruktören springandes mot oss på grusvägen!!

 

Lim bara: Matte, jag bryr mig inte nu, jag kollar ju in skogen.

 

Lim: OOOH, jag blev trött. Vilar lite i sätet här, gött.

 

Hillevi med sin söta Lagotto dam=)

 

Han är sååå gosig i pälsen, sötisen=)

 

Tesslyn, grannhunden. Lappsk vallhund med lite Collie i=) Mycket trevlig hund!

 

Janni & Tesslyn

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kommentarer
Postat av: Petra

Åhh vad skoj med spår! Bra att du vågar lita mer på Viktor. Jag är precis som du dominant och vet ju vart spåret går. Jag ska skicka ut Per någon gång och alls veta vart han har gått bara veta vart slutet är så man vet hi,hi. Du skrev tidigare att jag var brun. Men hallå du ser ju hur brun och fräsch ut som helst. Go fina Veronika ta hand om dig. Kramis

2011-09-16 @ 08:17:50
URL: http://plindroos.blogg.se/index.html
Postat av: Syrran

Vilka härliga bilder i skogen,inte utan att man blir sugen.Får väl ut och lägga lite spår....

2011-09-16 @ 09:59:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Blogg Topplista
Bloggportal länksamling
BlogRankers.com
RSS 2.0