Kort arbetsvecka=)!

Denna veckan så arbetar vi bara mån-ons. Sen är vi lediga i 5 dagar & åter på jobbet på tisdagen. Hundarna & jag ska vara ute hela tiden, förrutom någon timme som jag ska fixa i badrummet (3h kanske).

Glad sommar hälsar jag via mitt ytterdörrhandtag. Inhandlat på Borett, 5kr=)

 

Jag har fått ett Dumle paket, chokladdryck. Den är god, men Oboy är godast!

 

Jag på jobbet idag, haha.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Snabbt!


Shit, denna dagen har gått snabbt!! Jag älskar att gå till jobbet!! Jag & hundarna studsar upp på morgonen, vi är ute länge, vi äter min frukost hahahihi & ser nyheter + myser, jag gör mig iordning (allt är framplockat sen dagen innan) och sen får de sin frukost/tuggben/morötter...... och jag cyklar till jobbet. Sen är det full rulle på jobbet=)! Det är verkligen skojsigt där! Jag älskar kundkontakten & alla sysslorna!! Tom fiskarna är söta som jag ger mat, haha. Sen är det hem igen till mina älskade prinsar med spår, promenader & lite träning + massa pussar & gos, hihihi. Snart ska jag ta mig ett bad, läsa brukshunden som kom idag och sen ska ju hundarna ut igen, haha.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Morsdag

Grattis på morsdag!

Vi firade morsdag hos mig igår och mamma kommer få hem mina syskon hos sig idag=)! Jag tycker att det är kul att laga mat, så jag ville bjuda hem dem till mig. Men mamma valde att vara hos mig igår=) Nice=)!

Först var vi på Ikea, som var min födelsedagspresent från dem. Så jag fick ett toalettskåp som passar in under min vask, duschstång i borstad stål och lite annat smått. Tack mamma & pappa!

Vi åt korv med bröd, drack cocca-kola & choklad till efterrätt och en Storstrut på utvägen. Mums!

Morsdags maten är god, men inte så salladsdekorrerad. Ojsan då!=)

Toast skagen (fast med räkor).Mamma valde sin nuvarande favoriträtt hos mig, fniss. Hasselbackpotatis, gräddsås & fläskfilé.


Banana splitt. Varm banan med smält choklad och Noggerglass till. Mums!


Mamma fick en rosa kaffemugg i morsdagspresent och pappa en blå mugg i "cykelpresent".
Pappa har pysslat så mycket med en punktering och en ekra som ställde till problem. De dricker
en del kaffe, så jag tänkte att de kanske ville ha nya och som matchaar varandra, hihi.


På Ikea, man ser min & mammas goa glassar, haha.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Årets nyttigaste dag!

Eller not!!!=) Haha!

Vid datorn på jobbet=)

 

Fredagsmys på kvällen till mig & hundarna=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Frisbee & kattmat=)

Nu har jag & hundarna en frisbee i mjukt gummi. Hoppas att det är hållbart! Ska hålla ögonen öppna på Kong frisbee ändå=)

Har har hört av en hundkille och läst på DENNA HEMSIDAN (en bra sida med massa belgare...etc) om att kattburksmat ska vara bra att få in spårpinnarna med tex. Alltså kattmaten är som belöning=) Hon i djuraffären där jag köpte burkarna sa att hon trodde att kattens mat var så speciell för hunden för att katternas mat luktar mycket & är väldigt smakrik (katter är kräsna tydligen). Hmm, vi får se. Jag förstår att den är bättre än färdigköpta köttbullar, men bättre än min saftiga skinka eller nystekt kycklingfilé??? fniss.

Så nu ska här tränas extra mycket spårpinnar & markeringar, haha.

Lax i någon & oxkött i några=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Ha, vi blev blöta!

Skiftande väder idag! Ibland jättestark sol och bara en stund senare så verkligen öser det ner. Ja, ett tag så haglade det oxå. Det fick vi känna på på hemvägen ikväll. Viktor & Lim gick och ruskade på sig hela vägen hem, den sista kilometern från långa kvällspromenaden/spåren.

Rätt skoj, förrutom att jag var dygnsur & rätt mör=) Några från mitt jobb körde precis ut från pizzeriaparkeringen när jag kom hem. Det var ca tjugo över sju och då har jag hållt igång i nästan 14 timmar, hihaha. De verkar så gulliga den familjen. Tre av familjen på samma jobb! Coolt!

Trots regnet/haglet på vägen hem så hade jag & hundarna en skön promenad. Spåren gick jättebra!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Efter jobbet

Hundarna har spårat som vanligt efter jobbet. Vi gick ju vår runda nere vid ån oxå. Det är snart Siesta här, så de har fått upp rätt mycket staket redan som ska hålla alla på rätt köl=)

Jag glömde spårselen. Men det gick rätt bra ändå. Fast jag märker faktiskt skillnad. Viktor sätter ner nosen direkt när selen har kommit på & vi börjar röra på oss. Nu frågade han lite först, men när han fick upp spåret så gick det som en dans.

In i skogen över stock & sten + bland alla nesslor.

 

Ser så roligt ut. Viktor springer & uppvaktar Lim till lek med sin pinne.

 

Viktor: Suck, knäppa BC!!

 

Allt ska undersökas......

 

....så man blir ju lite trött!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kolor med på jobbet=)!

En grannes ena son som går i sjuan har bla sålt kolor för att klassen ska spara ihop till en klassresa. Godis tycker jag ju om, fniss. Så jag köpte en burk, hoppas att det hjälpte lite. Och de hängde med på jobbet idag, mums. Gott till teet=)!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Vilken söndag!

Idag har jag hunnit med massor=)! Tvättat flera maskiner + köksgardinerna som nu efter tvätt är strukna & uppe igen, rensat 3 garderober (två av dem kan man gå in i) + 2 byråer och burit upp massor till vinden. Staplat om & gjort fint i hälften av köksskåpen. Skönt! Städat....... Bakat frukostbullar, drömmar och lagat 4 st matlådor (mån-tors) som jag har med på jobbet.

Sen har jag umgåtts med hundarna. Långa promenader i fina vädret, tränat apport med Viktor och även kastat boll (bara för att träna upp Viktor, annars tycker jag inte man bara ska "kasta boll").

Detta är ju något nytt för honom, men han har kommit på att det är kul att leka, kampa och hämta grejor till matte. Sakta men säkert går vi framåt. Först nästan inget, till lite med trasa och två bollar som rullats en & en, till plastmjölkpaketen som han själv upptäckte och jag drog nytta av. Till att jag bytte ut till frisbee (alla har gått sönder, Lims fel, fniss) och idag boll med snöre som kampas/kastas & hämtas.

Några gånger så missade han att den slängdes iväg, han liksom tappade den i kampen & då slängde jag. Då fick vi även med uppletande som han alllllrig gjort med sak (letat godis det har han=), men att leta/hämta har varit totalt ointressant. Han har bara tittat på mig och undrat vad vi ska göra. Eller väntat på mitt initiativ till vad som ska hända härnäst. Nu kunde jag säga: Hämta den & vifta lite utåt gräset. Han sprang direkt ut och sniffade & hittade den ju=)!! Jippi!!! Matte är såååå lycklig! Nu är han ju snart 10 månader=) hihihi!!

Shit vad vädret har skiftat! Nu regnar det & åskar. Hundarna bryr sig inte om åskan, gott!

Han ser så ödmjuk ut med öronen så bakåt. När han hämtar bollen är de framåt,

men på tillbakavägen då han kommer närmare & mot mig så tar han tillbaka öronen=)

 

Det som gör Lim lyckligast är nog vallning, simning & springa med leksaker. Alltså man får väl kasta

sakerna till honom, haha. Simma är ju lättare nu när det är varmare ute och boll får han ju dagligen

som belöning i spåret & dyl. Fast valla gjorde vi bara hans första 1 1/2 år (nu är han snart 3 år)

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Härlig lördag!

Jag & hundarna har haft det gott!! Varit ute i det fina vädret! Idag har vi tagit sönder den blå frisbeen. Imorgon blir det väl den sista gula, haha. Har inte hittat någon frisbee i Kong mer än på nätet på nåt ställe och inte i stan. Men det var en djuraffär här som skulle ha i naturgummi. Ska kolla på dem i veckan=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Frisbee

Idag på vår långa em/kvällspromenad så tog jag med en frisbee (men ingen som följde med hem, den blev dödad). Jag tänkte att jag skulle spinna vidare på Viktors föremålsintresse efter upptäckten av den roliga & ibland flygande plastmjölkpaketen. Både Lim & Viktor hade riktigt skojsigt! Lim älskar ju leksaker och bus med mig.

Hundarna önskar sig en gummifrisbee när matte är ute på nästa shoppingtur=)

Jag är så glad att Viktor & jag börjar få upp föremålsintresset tillsammans=)!

 

När Lim jonglerat färdigt med frisbeen så var där inte mycket kvar. Jag fick gå och plocka upp alla delarna.

 

Min fina Lim!!

 

Här är det paus....

 

En sån här vill vi ha, jag & hundarna. Vi är överens om märkesvalet (superhållbara produkter de där Kong) och då materialet. Men jag vill ha rosa. Det fnyser ju mina hanar åt, haha. Vi kanske kan enas om en blå eller nåt, hahahahahaha fniss.

 

Tränar platsliggning=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Favoritchokladen

Oh denna är bäst!! Helt underbar=) Ett 60% mörkt chokladskal som är fylld med len härlig choklad som är inte riktigt lika mörk=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Choklad!

Älskar choklad!=) Nu har jag tagit med en annan teamugg som variation på jobbet. Denna är gosig när man sitter några timmar med ordrar=)

En Anton Berg, en Lindt Lindor & en marabou med skogsbärs te with milk=)

 

GOTT!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Lite häftigare, kanske=)?!

Haha, lille lille Viktor. Han är mattes myspropp=) Gosiga lille nallebjörnen, haha. Fast jag tror minsann att han börjar bli lite hane, fast han försöker dölja det super väl.

Fast jag tror att han börjar bli lite lite häftigare, för han kampar faktiskt lite bättre. Detta gör mig så glad, vi är ju inte så duktiga på det! Men jag måste ju få lite hund att arbeta med. Att få fram lite positiv stress, menar jag. Att mysa sig fram i tävlingarna går ju inte, fniss.

I de olika skogarna vi går i, så har Viktor sina fovvo pinnar. Men i den ena dungen så har någon tappat eller glömt kvar ett mjölkpaket av plast. Den far Viktor gärna runt med, han blir riktigt lycklig när han ser den. Paketen har ju blivit lite plattare med tiden, men den ligger alltid kvar. Jag borde kanske ha tagit med den & slängt den i en tunna, men det är ju Viktors favvoleksak.

Iallafall!! Viktor & jag fick till riktigt bra kamp med den idag. Han morrade (alltså lek-kamp-morr), hängde sig fast i den så att jag kunde lyfta honom i den + kastade den och han kom tillbaka med den - kampade - jag kastade.......

HÄRLIGT! Jag riktigt såg hur han växte och tyckte att han var cool!=) Vi tyckte nog att det var lika skoj båda två.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Skojsigt på jobbet!

Jag trivs massor bra på jobbet! Jag tycker om sysslorna med. Ibland känns det som små uppdrag, haha. Sen älskar jag kundkontakten! Det kul att serva & att allt liksom ska bli rätt & flyta på. Jag har så mycket att lära om branchen, men riktigt skoj!!! Och idag fick jag choklad igen, hahaha. Jag blir så glad! Älskar choklad!! Tack så mycket!=)

Jag fick fler choklad, fast när jag tog kortet så låg de andra i min mage, fniss.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Knarrar!

Det knarrade konstigt i TV rummet. Det brukar det inte göra, haha. Det lät som om någon satt i en korgstol. Men jag har ingen korgstol=) Så jag smög ut, tänkte hundarna har nåt för sig. Fast de satt bara gulligt & kollade ut genom fönstret. På knarrande korgkistor, haha. Viktor är smidig=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Tränat på HBK!

Jag & Marina har tränat på Hässleholmsbrukshundklubb tillsammans idag. Skojsigt! Ca 3 timmar var vi iväg. Promenad i skogen så de fick springa & busa, sen träning & fika varvat=)

Idag tränade jag Viktor att komma in i rätt position med mindre hjälp. Det har vi ju nytta av i många lägen. Vid inkallning, tillbaka vid hopp över hinder, vid apporteringen......

Hopp över hinder
enligt lydnadsklass I.

Vi hade även platsliggning i 3 min åt gången.

Nystekt kycklinfilé & skinka blev dagens träningsgodis=)! Mums sa Viktor och Lim!

Inkallning enligt lydndsklass I.

Sen strosade Viktor & jag runt på planen och tränade snabba läggande under gång fast inte i position, utan mer att lägga sig snabbt från gående.

Tränat att gå över den låga brukstrappan. DET GICK JÄTTEBRA!!!! Han tyckte att det var så skoj, så om jag inte lockade med honom därifrån när den var klar som moment,  så gick han upp på den igen och gick tillbaka.

Vi tränade även lite balanshinder på agilityplanen.

Lyckad träning, jag är supernöjd!!

Tack för idag Marina & Alice!

Idag är första gången han går på ett sånt här hinder. Men allt går med lite godis,

tycker både Viktor & jag=)

 

Ända ner ska han=)

 

Platsliggning. Min Värdefulla Viktor till vänster.

 

Innan hopp över hinder. Fast just här så kikar han på något skoj som Alice & Marina gör på andra sidan planen=)

 

Min Värdefulla Viktor sitter till höger, han litar inte på Alice här. Man ser att han liksom lutar sig ifrån henne.

 

Här blir Alice lite bitchig......

 

.......och här. Ibland har damen bestämda åsikter om var skåpet skall stå.

Fast är det runt mig, Viktor & våra saker, så berättar jag för henne att där är jag den enda bitchen & att Viktor är min prins.

Konstigt att jag fått med det på bild, hon är kvick=)

 

Idag hade Marina med kex & saft till oss....

 

....och ben till hundarna. Tack!!

 

Lek...

 

Tvära vändningar, haha.

 

Igårkväll så fick mina hundar märgben här hemma. Mumsigt sa de=)!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Vikt

Viktor har gått upp till 20 kg. Han är nu 9 månader + några dagar. Lim blir ju 3 år i augusti. Han väger 22 kg. Fast jag tycker att han är för smal. Han är en ganska hög BC, han är ju nästan i storlek med en terv. 24 kg tror jag är bättre på honom. Lite mer muskler & lite fett=) Jag tror att han lätt springer av sig maten, han kan ju springa i evigheter (så jag får ha nooooga koll på hans hull). Hans stora passion=)

Alltså hundar som utövar aktiviteter ska ju inte väga förmycket. Men jag vill inte ha skrammelsmala hundar.

Här sitter de på vågen idag. Tyvärr så blev Lims bild suddig. Men han är så söt, så han är med ändå=)

Viktor t.v. & Lim t.h. Mina prinsar!=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Apporteringen

Alltså vi är skitdåliga på apportering. Föremålsintresset tillsammans med mig är inte på topp när det gäller Viktor. Men nu har vi rullat lite med två bollar ett tag och kört utbyte i olika miljöer. Det har gått bra, tycker jag. Och så fort jag märker att det är något föremål som är extra åtråvärt för honom så kör jag nu "apport" & "tack" med bara röst & kelberöm med de sakerna. Tanken är ju att när han kan de orden, så kan han ju apportera olika föremål för att han förstår innebörden. Jippi!

Ja idag så blev det en tom toarulle, haha=) Klippet har ju inte så tät pixling, men dock lite apporteringsträning, fniss.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Veckan går så fort!

Idag är det redan torsdag, veckan går så fort, haha. Det är väl så när man har skoj=)!

Jag trivs på jobbet! Det är så roligt! Vovvarna är härliga....

Vi är lediga klämdagen på "Kristiflygare", så i början av juni så är vi lediga i 5 dagar (tors-mån). Och sen är det stängt v 28-29, så då ska jag oxå ha semester=) Jag & vovvarna!

Igår när jag kom till jobbet, så satt där gulliga namn till mina hundar på deras foto på mitt bord vid datorn, fniss. Någon som passerat=)

Ibland kommer kunder/försäljare med tårtor, reklamblock & choklad etc. Jag får nog inte göra reklam för företagen i bloggen, men det är kul & de är snälla på jobbet som låter receptionisten oxå få ta del=) Jag som älskar choklad ler kanske ännu mer nu, hahahahahihi! Skojade!

Fast det med blocken är bra oxå faktiskt, för jag är sån som gör utvärderingar av funktionen och lär mig om olika kvalitéer! Papper är ju viktigt i denna branchen.

I förrgår så ordnade jag med en bra tandvårdsförsäkring. Toppen!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Fint väder!

Gäller att passa på nu när det är fint väder att vara ute & njuta. Man är ju ute i regn oxå, men jag älskar sol & torrväder=)

Spårat på öppen nyklippt gräsmatta. Gick bra, men vinden var lite dum en period.

 

Haha, här ser han ut som en malle=) Han springer så fort att pälsen ligger ner=)

 

Tycker att Viktor är så söt när han står & väntar in oss=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Måndag!

Shit, jag var så godissugen på jobbet idag!! Jag ska inte tumma om fler godisfria veckor med den ena säljaren, som jag gjort nu. Alltså sundare alla vardagar. Vi tog en månad i taget som tur är, så den 26:e kan jag mumsa liiiite igen om jag vill, även på vardagarna. Man ska "leva livet, kom så ska vi leva da lala la la........"

Båda spåren har gått bra. Gjorde bara 2 st 200 meters i skog som slingrade sig fram bland gräs, snår & träd. Härligt!

Det var meningen att de skulle tas i medvind, men när vi sen gick dem så var de i motvind. Hur gick nu det till? Alltså jag vet inte, haha.

Viktor fick två små snurrar, det luktade nog konstigt med spåret då kanske, alltså att vinden busat lite. Lim gick på som en knas, suck. Sen hade jag lagt lite belöningar på ett par stenar i varje spår + slutburken med godis (1 kg skinka, hahaha, alltid retar det någon, hihihi fniss. Skojade nu!!).

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kursavslutning!

Idag har vi haft kursavslutning på klubben. Det var ett test som var lite tävlingsaktigt. Viktor & jag kom tvåa i gruppen. Vi fick 9 av 10 på linförigheten (2 i koff) och vinnaren fick en 10:a=) GRATTIS Katarina! Jag är nöjd med min 2:a plats, Viktor är yngst i gruppen.
Sen fick hundarna godis & tuggben. Vi får diplom hemskickat och allas adresser/telefonnr (så vi kan hålla kontakten). Det grillades korv och vi fick någon slags hembakad winerbrödsaktigfläta som en man hade bakat nu på morgonen=) Jättemysigt!

Tack för allt Marie, Tord, Rebecka & Julia♥

Testprogrammet

#Först så skulle vi binda upp hundarna på rad och gå ifrån dem. Det kallades passivitet. Vi fick 10 p.

# Platsliggning fast inte med fullt avstånd, utan endast några meter. Vi fick 10p.

# Sittande i grupp med oss förare några meter bort. Vi fick 10 p.

# Linförighet. Viktor mer följer mig med bra kontakt, inte riktig linförighet. Nästan fot, men jag ska börja med en position & lägga till "fot". Vi fick 9 p (koff 2).

# Ställande under marsch. Det gör Viktor bra, haha. Vi fick 10 p.

# Inkallning. Vi fick 10 p.

# Hopp över hinder. Vi fick 10 p.

# Tricket. Vi körde bara "puss", fniss. Vi fick 10 p.

Någon håller på med mat i närheten av Viktor på bilden t.v. Bilen t.h. är grillmästaren med grabbarna=)

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Tränat på HBK

I em var jag & Marina med hundarna & tränade på brukshundklubben. Vi var iväg mellan kl 16-20, fniss. Tiden springer iväg. Skojsigt som alltid=) OCH vilket väder!

Min älskade lille Viktor!

 

Marinas fina Alice!

 

Idag var det jag & Viktor som bjöd på fika & tuggben=)


Här ligger Schäfern Alice & matte Marina med sin fika=) Härligt!


Hi, blundar han?!!=)


Hopp över hinder.


Här tar vi paus och kollar på Alice & Marina.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Nice!

Har varit ute läääänge=) i det fina vädret! Hundarna älskar det. Nu är det en lite paus och sen ska Viktor & jag träna lydnad med Marina & Alice nere på BK. Toppen!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Ätit ute=)!

Ikväll så var jag & mina föräldrar iväg & åt kvällsmat på Infinty i stan. Mysigt!

Mina gulliga föräldrar=)!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Fredag & härligt väder!

På fredagar slutar vi tidigt (kl 13.15), vi jobbar in det under veckan. Så nu under em har jag & hundarna varit ute, ute & ute=) Hela tiden! Vi har bla spårat, lekt & promenerat. Ja, hundarna springer, haha.

Änder som väsnas i ån=)

 

Viktor nere vid vattnet för första gången. Han gick ner, studsade upp, gick ner.....

Till slut så stannade han uppe=) Då hade han nog kollat klart.

 

Början av promenaden.

 

Hihi, man ser knappt Viktor, men han kommer i full rulle=)

 

Mina hundar hittar pinnar under alla promenader, som de bara måste asa med sig, hahaha.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Skojsigt allt!

Tycker att allt är skojsigt! Hundarna, jobbet, livet.......fniss.

Här sitter jag & jobbar. Fast jag far fram & tillbax för att fixa saker oxå=)

 

Jag har lite skog bak receptionen i form av fina vykort som är tryckta på jobbet.

Nice, där kunde hundarna & jag gått=)


Hundarna & jag åt bulle + kyckling tillsammans, fniss. Där blev en del träningsgodis kvar på kycklingen=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Spår

Full rulle på jobbet=) Många kaffefikor till kunderna, kaffe till utbildningen med frallor/kakor, jättemånga samtal i växeln + högar med ordrar, hahahaha. Och allt annat + det som borde sorteras in (flera backar nu igen). Fast jag älskar att jobba, min reception liksom, fniss. Sen har jag bra arbetskamrater. Coola ekonomitjejen har hjälpt mig med vissa delar när det var allt på en gång. Så snällt!

Hihi, sen när jag cyklade hem så pratade jag i telefon. Det är toppen, så utnyttjar man den tiden oxå. Senare så är man ju upptagen och det är ju de man vill ha tag i oxå kanske=) Fast jag var så inne i samtalet att jag glömde lägga spår, haha. Men mitt batteri på telefonen dog och då dök spårtankarna upp=)

Idag hade jag inte lika lång liggtid på spåren. Min ena instruktör på kursen sa att man ska variera tiden. För ibland ligger ju hundarnas spår i nästan två timmar. Men till appellen så ligger de kortare tid. Fast jag tycker bättre om när de legat ett tag, för Viktor går bättre då. Rakare & mer i kärnan.

Som idag, han (Viktor) har bra tempo & är väl motiverad. Jätteduktig. Men han gick och slog fram & tillbaka i sidleds på ett par decimeter kring kärnan första hundra metrarna. Nosen i backen i stort sett hela tiden. Sen efter första vinkeln så låg doften nog en halvmeter bredvid kärnan för det blåste sidleds. Fast eftersom spåret är längre nu och vi inte alltid har pinnar i spåret så har jag lagt en skinkbit var hundrade meter. Annars är det så långt till slutbelöningen. Och de skinkbitarna gick han in i kärnan och hämtade, men gick sen tillbaka ut en halvmeter bredvid. Efter andra vinkeln så var han hyfsat i kärnan igen=)

Det ska bli så kul att gå spårkurs, för då kan jag få svar på sådana här frågor som: Hur gör jag nu, gör det något att han går lite bredvid?=)

Lim ligger som ett streck numera i spåren. Jag tror att han ligger och laddar när jag går med Viktor. Alltså, han ligger tyst & snällt, men sen när han ska gå, så drar han sig kravlande fram och vet exakt var spåret är. Jag fotar nästan aldrig i spåret med honom. En gång så tappade jag en kamera i spåret som var öppen och den gick aldrig mer att använda. Han är lite tossig min BC. Jag får väl fostra spårandet nu eftersom det har förändrats. Jag trodde bara att det var i skogen, men idag så har vi varit på ett öppet fält. Ja, han slarvar inte och är duktig. Han går alltid i kärnan. Iallafall än så länge=)

Starten!

 

Vinkel!

 

Hallå, när kommer min belöning....

 

 


 

 

En liten iakttagelse=)

Viktor är lös som vanligt på vår runda där det inte finns bilar.

Här viker han av när han springer. Liksom mot en liten skog.

Hade det varit Lim så hade jag tänkt: Shit, vad har han nu fått för sig.

Nu tänkte jag bara att vilken söt liten rumpa min tervis har när han springer sådär lyckligt=)

 

Viktor stannar & undrar om vi väljer hans exempel att gå mot skogen. Lim hade jag fått säga "ligg" till, så han inväntat oss eller lite förmanande "Lim" så att han ändrat till den raka vägen där vi sklle gå.

 

Vitor verkar tänka: Maaaatte, jag kommer till er för det verkar som ni ska gå rakt fram. Oh, matte!

Lim hade lytt mina ord, men sneglat lite mot skogen, haha.

Viktor behöver jag inte säga något till, han har koll på oss för han är lite mattig, hihihihi.

Slutledningen av min iakttagelse är ju (som jag redan visste, hihi) att Lim är självständigare & Viktor mer bunden till matte=) Mina små prinsar!!♥

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Trix

På söndag ska vi göra ett test/prov på sista kurstillfället på de saker vi tränat under kursens gång. Vi ska även kommit på ett trix att lära in på våra hundar som vi ska kunna visa då=)

Jag har en bok som heter klick & trick. Så jag bläddrade i den för inspiration. Fast allt verkade ta sån tid att lära in. Nu har jag 5 dagar kvar att träna på. Men det är ju så mycket annat vi gör, så det blir ju bara några minuter per kväll och några upprepade gånger på lördag.

Så jag har valt enkla saker, men två saker istället=) "Give me five" och "Puss". Nu ska här tränas=)

Gulliga bilder, "Give me five" & "Puss"!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Härliga stunder=)!

Tycker att det är härliga stunder när jag är ute på promenad med mina vovvar=) Så fint väder oxå!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Hässleholms brukshundklubb

Vår kursgrupp är med på Hässleholms brukshundklubbs klubbtidning=)

Klubbtidningen ligger digitalt på nätet, KOLLA HÄR på sidan 36.

Jag sitter på huk tillvänster om, vid tvåan på prispallen med Viktor.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Ser trevligt ut=)

Satt & kollade lite efter inspiration på you tube över fritt följ i lydnaden. Då snubblade jag över denna mallen=) Kolla glada svansen, hi. Härlig följsamhet!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Blogg Topplista
Bloggportal länksamling
BlogRankers.com
RSS 2.0