Bakat

I söndags så bakade jag lite bröd=) Gott med vetekross etc i.

 

Ingredienser

1 pkt jäst
1 liter lättmjölk
2 tsk salt
1 1/2 dl solrosfrön
4 dl grahamsmjöl
5 dl vetekross
17 dl vetemjöl special


Smula jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarm, ca 37 grader. Häll mjölken över jästen och rör tills den är helt löst.

Tillsätt salt, solrosfrön, grahamsmjöl, vetekross och det mesta av vetemjölet.
Arbeta samman till en "grötdeg".

Smörj 3 st 1 1/2 liters avlånga bakformar.
Fördela degen jämnt i formarna.

Sätt ugnen på 225 grader. Låt degen jäsa ca 1 timme under bakduk i rumsvärme på dragfri plats.

Ställ formarna på galler i nedre delen av ugnen och grädda ca 1 timme.

Om ytan på brödet blir för mörkt under gräddningen kan du täcka bröden med folie.

Pensla bröden med kallt vatten, så blir skorpan mjukare och brödet blir lättare att skära.

Tag bröden ur formarna och låt dem svalna på bakgaller.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Blogg Topplista
Bloggportal länksamling
BlogRankers.com
RSS 2.0