Onsdag

Roligt, roligt! Såååå kul på jobbet och kul med vovvarna..... kul! Fast stackars mamma fick jättehög feber igen, nästan 40 grader. Så hon ligger på sjukhuset igen. Nu får hon pencillin. Får se vad som händer.

Nu ska jag pussa på hundarna. De har så len päls=) Allt är färdigt förrutom sista toarundan med hundarna och badet för mig. Det är även Grey´s anatomy ikväll. Hoppas att jag hinner se hela innan jag somnar=)

Min ena chef (en av ägarna, Martinas man).

Riktigt duktig på sitt jobb + glad & cool och super med folk!

Han får alla att känna sig värdefulla på sitt lilla vis & det är ju toppen

och alla vill nog prestera ytterligare lite bättre då oxå=)

 

Jag har pysslat lite. Tror att "pinnarna" kallas trollpil.

 

Mer pyssel=)

 

Lycklig Lim med en pinne=) Han älskar att få sträcka ut!!

 

Sötis!

 

Lim med sitt tuggben.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Tisdag!

Hihi! Hundarna, jobba, hundarna, äta (med hundarna bredvid mig), hundarna, bada (med hundarna bredvid badkaret), hundarna & sova (med hundarna i sängen). De kunde varit hos mig bak receptionen oxå=) Älskar mina vovvar!

Min godishörna i receptionen=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Måndag

En rolig dag! Tiden går så snabbt!!! Känns som om jag precis gick upp, haha. Fast jag har hunnit med massor=) Nu myser jag med hundarna. De tuggar ben & jag ska bläddra i brukshunden som kom med posten idag. Den ingår ju i medlemskapet, toppen!

Hundarna är med mig hela tiden. Så goa att kolla på=)

 

Lim han kämpar med sitt ben=) Han älskar dessa vita!♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Tvätt=surt inlägg=(

Ibland undrar man: Hur svårt kan det vara egentligen!!

Jag har ingen tvättmaskin i lägenheten (men det måste jag ordna), utan måste gå ner i källaren för att tvätta. Men det är så tråkigt för ingen städar ordentligt efter sig & de lämnar ofta sin tvätt kvar. Sen gnäller de om tvätten har försvunnit och dessutom så vill inte jag hantera deras tvätt.

Vaktmästaren sa att vi skulle slänga ut den kvarlämnade tvätten på golvet så att hyresgästerna ska lära sig. Suck, vilket system!!

Man tvättar sin tvätt, städar ordentligt efter sig OCH tar med all tvätt med sig upp + sätter upp sig för en ny tvättid.

Ikväll när jag tvättade så var där först en tjej med tvätt överallt när jag kom ner. Jag sa att det får inte upprepas och att hon ska städa efter sig i fortsättningen, men att tvätten fick hänga i stora torkrummet idag. För där är jag inte.

Sen kommer en Kines, de har ALLTID tvätt i tvättstugan. Jag har sagt till dem tusentals gånger. De fattar inte. Nu hade jag hundarna med så att jag skulle få vara ifred, de är rädda för hundarna. Dessutom hade tjejen som hade tvätten på tork, slängt ut alla kvarlämnade kläder så där var inget att hämta.

Sen när jag står och sopar golvet, då bankar det på fönstret. Då blir jag förbannad. Fan, man ser ju inte ut, alldeles mörkt. Ja, då var det en annan som ville ha sin sambos målartröja. Varför lämnar de kvar sin tvätt. Den åkte säkert ut tillsammans med Kinesens tvätt när tjejen med kläder på tork slängde ut dem. Jag sa att hon får vänta tills jag är klar. Jag hade mina hundar med och hon var nog ute med sin pittbull. Och de ska inte umgås.

Vaktmästaren är dålig på att byta sopsäck och rengöra avlopp etc. där oxå. Med andra ord: En kass tvättstuga!=(

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Härligt väder!

Vi (mina syskon med resp + mamma&pappa) skulle egentligen ut och äta middag för att fira mina föräldrars guldbröllopsdag. Men mamma har legat en del på sjukhuset denna helgen för hon fick bla hemska febertoppar på nästan 40 grader. Stackars lilla mamma! Just nu så mår hon pyttelite bättre! Skönt!

Men annars har vi haft det bra, jag & hundarna. Bakat bullar+drömmar, städat....etc & nu tvättar vi. Sen har vi varit ute massor i skogen & bara haft det skönt. De älskar att bara busa, dra pinnar/stockar och nosa rundor i det fina vädret.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Spårat

Jag är så lycklig!!! Mitt spår gick jättebra!! Det var ca 100 meter och bokstavligen över stock och sten med lite mjuka svängar. Förra gången jag spårade i grupp så gick det inte så bra. Då var han lite klängig & frågande, men hemma går spåren bra. Fast idag så var det som om jag hade gått hemma=) Och nu hade jag ändå Tord (en av instruktörerna) efter oss i hela spåret=) Han är bra, Tord alltså!

I spåret var det först torra löv, sen nerfällda träd att ta sig över, runt stubbar, över stenar, ner i blöta gjyttjiga gropar och i mål. Vi missade pinnen i spåret. När vi kom fram till slutet där jag ställt godisskålen var där bara en skinkbit kvar. Jag såg att en hund passerade där en 1/2 minut innan vi nådde fram, så den tömde väl skålen. Fast som tur var så hade jag massa köttigt Viktorgodis i min ficka.

Vi fikade oxå. Gott härligt & mysigt!

Här på bilden är Viktor & jag påväg ner till klubben!=) Min sötis!

Sen körde vi uppletande, budföring och inkallning. Budföringen gick jättebra=) Han är snabb, lille Viktor=)!! Inkallningen går ju oxå bra, men jag måste träna mer på att han ska sitta kvar. Han är sååååå mattig!!! Uppletandet.... Ja, han vill ju inte leka med mig. Alltså han gick ju ut, hittade leksaken. Men han tog inte den med sig in. Han kommer gärna in till mig, men utan leksak. Måste träna upp vårt gemensamma föremålsintresse så Viktor förstår vad jag vill ha ut av det.

Längtar till lördag, då är det träning igen=)

Här står Marie & berättar om spåret och.......

 

......gruppen står & lyssnar=)


Viktor ligger och vilar i Maries bilbur. Tack Marie för att Viktor & jag fick åka=)!
Min väska & spårsele ligger bredvid buren. Selen i läder var perfekt till honom!Det var snårigt i skogen, men Viktor var jätteduktig!! Jag blev alldeles varm i hjärtat!!=)


Viktor vilar när vi fikar. Han är såååå söt!


Här fikas det.......


....och här med. T.v. sitter Tord & Marie står. De är våra instruktörer=) Duktiga!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Bakat fika till spåret=)

Jag & hundarna vaknade tidigt och var ute på vår morgonpromenad. Sen packade jag spårväskan med hund godis (kött), spår sele (idag i läder), vatten med vattenskål, apporter till spåret, snitslar, sittpad till mig etc., för Viktor & jag ska spåra idag med Hbk gruppen. Hade ingen go fika tyckte jag, så jag bakade en chokladkladdkaka och kokte vatten till mitt te (att ha med i termosen). Härligt väder är det oxå!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Fredag!

Kort men väldans rolig dag på jobbet! Och sen skogen med vovvarna i fina vädret! Härligt!

Lim har alltid konstiga saker för sig, haha. Min söta lille kofärgade hund=)

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
GRATTIS MAMMA & PAPPA!

Bild med gratulation i NSK från oss fyra barn på stora fina dagen!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Sååå kul på jobbet!

Jag trivs jättebra på jobbet! Det är skoj! Nu håller jag på att fixa lite i receptionen, ordnar så som jag vill ha det=) Imorgon slutar den förra receptionisten och Marina som har gjort ordrarna etc. går på gravledigt. Så nu från måndag ska jag vara själv i receptionen & göra ordrar, hihi. Fast jag får ju fråga någon om det kommer upp något som vi inte hunnit med att träna. Det är ju hur mycket som helst, om hur mycket som helst.....FNISS! Men jag älskar det!

Lite  Marimekko pärmar, musmata etc=) Kanske skulle vara fint i receptionen=)♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Grey´s anatomy

Tycker att det är mysigt på onsdagar vid kl 21 nu, för Grey´s anatomy har en pågående säsong nu=) Ikväll så bakade jag lite chokladdrömmar, för jag ville ha något gott till teet då det sänds=)

 

Chokladdrömmar=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Fiskar på jobbet=)****************************************
****************************************


Det finns två akvarium på jobbet. Jag matar dem en gång om dagen. Resten sköter en firma. Jag tycker att det är rätt mysigt! Brukar prata lite med dem,  hahaha=)


****************************************
****************************************♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Jobb & kollat in på Nyfiket=)
Det har ju varit naturfotofestival i helgen, tror det var fre & lör. Jag läste det försent, dels på hennes FB & i tidningen imorse=(

Min kompis Terese ställde ut foto på caféet Nyfiket. Hon är så duktig=)! Där var en kille med, som ställde de mindre bilderna och där hittade jag en cool. Jag som älskar djur, haha. Han (Johan Funke) hade fotat några fiskar i ett glas=)

Annars är det full rulle med hundarna och deras promenader, pyssel, gos & träning. Sen älskar jag ju att vara på jobbet=)! Hihihi!


♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Bakat

Igårkväll så bakade jag lite frallor=) Gott som omväxling mot allt kornigt bröd på senaste tiden=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Pizza

Igår var jag förbi mina föräldrar och åt pizza. Mums! Idag blev det en lunch av resterna, haha. Mums=)!

Dagens restlunch, fniss.

 

Hos mina föräldrar så blev det pizza, gräddbulle och ......

 

........ te=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kurs på HBK

Trevlig grupp jag & Viktor har hamnat i=) Det är roligt med så många olika raser oxå=) Och alla har olika mål, men ett har vi gemensamt. Vi vill ha trevliga väluppfostrade hundar. Jag hade tyckt det skulle vara superskoj om vi alla åkte ut & tävlade tillsammans.

Jag tycker att det är skoj att se hur alla fungerar tillsammans bredvid varandra. Där är ingen som är aggresiv. Nja, kanske den svarta schäfern. Men de har fått enskild hjälp idag, vilket är toppen. Jag tycker att tjejen är duktig som kämpar & går kurs!!

Haha, man ser att min ficka är full med gott & köttigt hundgodis=) Viktor går där emellanåt & har stenkoll=)

Idag gick vi zick-zack i ringen mellan alla ekipagen igen. Sen gjorde vi typ kontakt/fritt följ. Alltså utan fotkommando, mer att de följer oss, tittar upp på oss och svänger när vi svänger etc. Vi körde även hopp över hinder. Inkallning genom gruppen (en & en idag, hahaha=att alla var jätteduktiga:))) Vi gjorde någon annan gå/kontaktövning till och även slalom mellan våra ben. Vi hade fikapaus i klubbstugan oxå. Vi avslutade med en promenad i skogen, där vi även tränade inkallning. Riktigt roligt allt! Marie & Tord är toppen!! Sen gick jag & Viktor hem igen (7km fram&tillbax).

Jag längtar tills nästa lördag!! Då är det spår på schemat med denna gruppen på HBK=)!

Viktors söta rumpa på vägen hem=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Fredagsmys!

Jag & hundarna ska ha fredagsmys! Vi ska träna lite + ge oss ut igen på en långpromenad, innan vi håller kväll=)!

Hundarna håller koll på min godisskål som jag håller på att fotografera, fniss. Viktor tycker nog
att det är lite trångt bredvid Lim. Han visar lugnande signaler med sin tunga. Man skulle ju annars
kunna tro att han är så sugen på godiset att han slickar sig om munnen=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kort dag=)

Idag har jag, Ulla-bella sekreterare, haft en kort arbetsdag. Fredagar slutar vi kl 13.15. Jag älskar att vara där, hihi.

Vi blev bjudna på tårta idag av en kund=) Tack!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Utmanad=)

Jag har blivit utmanad av Petra. Man skall skriva åtta saker om sig själv och sedan skicka vidare utmaningen till några bloggvänner som har under 100/dag följare till sin blogg. Alla som läser min blogg och som känner sig manade kan anta min utmaning=)!!

Så, åtta saker om mig då=)!

# Älskar mina vovvar!! Att gosa, pyssla & träna dem.......
# Tycker mer om sommaren än vintern
# Morgonpigg
# Pratig & glad
# Tycker om böcker, film & tidningar
# Kan förälska mig i väskor=)
# Tycker om godis, mat & bak!
# Sätter stort värde på mina gulliga föräldrar & mitt roliga jobb=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Jobbet!

Idag har jag varit  8 arbetsdagar på jobbet!! Skoj som bara den=) Tycker att det flöt på bättre för mig med offerterna idag. Kanske med samma kunskap, men allt går snabbare i hjärnan. Toppen! Jag trivs jättebra med alla på jobbet, jag känner mig så glad!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Blomma=)!

Jag fick en "grattis till nya-jobbet-blomma" av mina föräldrar igår=)! Tack mams & paps=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Hahaha!

Skoj skoj skoj! Det går framåt på jobbet!! Jag ska göra så många offerter (som blir ordrar) som möjligt innan Martina går på gravledigt. På fm så är jag ju i receptionen och gör allt samtidigt. Men på em så sitter en annan tjej i receptionen så jag (vi, jag måste få dem genomkollade + hjälp när det blir klurigt, vissa är svårare) kan ägna mig helt åt offerter=) Jag hoppas att jag hinner göra 150 st till. Fast jag har kalkyleringskillen och ekonomitjejen ganska nära receptionen och de är proffs. Fast man vill ju inte störa=)
Såhär kul kan man ha det på jobbet, haha. Humoristiska S, som är super på webb etc. kom förbi just när jag fotade mitt te & toblerone. Så hans reaktion blev oxå förevigad. Han fick kanske en rödamattanreflex (massa blixt), hahahaha.

 

 

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Jobbet

Oh, det är så kul på jobbet!!!!=)♥

Idag har vi suttit mycket med ordrar så att jag kommer in i alla procedurer kring det. Jag har börjat göra dem själv med snälla, duktiga & hjälpsamma M bredvid mig. Hon håller på att lära upp mig. Hon har toppenbra tålamod=)!

Det är väldigt mycket super viktigt att det absolut inte blir något fel!!! Det kan bli fruktansvärt dyrt för företaget och det skulle vara jättesorgligt för mig (& ägarna såklart!!). Jag ska bli jätteduktig!!

Jag tycker att detta är ett jobb som verkligen passar mig!! Roligt med alla människor, lite service och massa man kan kontrollera & ha koll på. Jag älskar att tävla med mig själv att jag gör allt bra, snabbt och har koll=), hahaha. Knäppt, fniss!!

Sen när jag blir själv i receptionen så får jag ha det hur jag vill där. Kul!! Jag ska pyssla!! Ha samma färg på alla pärmarna (svarta), foto på mina vovvar......etc. Ändra lite i skåpen=) Fast där egentligen jättefint, fast det är kul att ha det som man själv skapat, hihi.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Grannes hund

Ovan på mig så bor det en vovve. Jag har sett den sen liten valp=) Den är ett par månader äldre än Viktor. Nu måste den nog vara lite mer än 9 månader.

På bilden t.v. är hon nog 16 v och på bilden till höger ca 9 månader=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Vikt

Nu väger Lim 22 kg och Viktor 17 kg♥

Här var Lim bara några månader=)

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Pizza & kladdkakor

Nu på kvällen innan Bones så gjorde jag två kladdkakor på mina ägg som skulle gå ut i datum. En pizza oxå med tomat, kazzler & ost. Mums!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Spårat

Det är så roligt med kurs!! Idag var jag iväg & spårade med Viktor i Adseke. Vi har ju ett par spårtillfällen kvar från första kursen.

Nu är det ett litet tag sen jag spårade, fast vi kom ju fram till slutet (den långa pinnen), men det gick vingligt & segt. Det brukar vara lite mer drag i honom. Han var duktig på att ta upp spåret, han hittade det långt innan. Men efter ett tag så blev han velig och luktade hit och dit + att han liksom väntade på mig. Fast han ska ju visa mig vägen, med sin lilla gulliga nos.

När vi kom till slutet och han markerad pinnen och fick sin belöning så blev han go och avspänd igen=) Jag måste ut snart igen, hihihi.

Här sitter han med spårselen på sné, haha.

 

Från kursen på parkeringen i Adseke hos Annica.

 

Sara med sin jaktgolden.

 

Annica, instruktören=)

 

Promenad medans spåret ligger.

 

Pappa till vänster=)

 

En trött cocker i hundklubbfikarummet, sötis=)!

 

Annicas Foreman. En sydafrikansk mastiff. Jättegullig!!! Här ser han liten ut, fast han är stooor!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Söndagslunch

Det var så mumsigt att bli bjuden på söndagslunch, hihi. Tack mams & paps!=)

Kalops till varmrätt och äppelpaj till efterrätt.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kurs

Idag så gick Viktor och jag ner till brukshundklubben (7 km fram&tillbax), första kursdagen idag. Kul att gå kurs!! Vi har två instruktörer (Marie & Tord) och två hjälpinstruktörer. Toppen!! Jätteduktiga & trevliga alla fyra!

Viktor är yngst med sina 7 månader. Sen var nog de flesta runt 1 år, fast sheltien är 8 månader & berna sennern är ca 10 månader. Jag kanske inte minns alla hundarna. Men där var en svart schäfer, en långhårig schäfer, en berna senner, en sheltie, en groenendalblandning, en friséblandis, en BC blandning, en rottis, en ridgeback, en jakt labbe och min tervueren. Då är vi 11 st med mig & min lille prins Viktor.

Först så var det lite genomgång inne och fika. Sen var vi ute och körde lite avslappningsövningar, inkallning, gå slalom mellan hundarna, gå i ett myller och gå avslappnat runt hela planen med alla hundarna. Vi tränade även slalom mellan benen. Lite mjukstart! Vi blev även fotograferade till klubbens hemsida=)

Jag sa på teorin att jag har som plan att inte låta min hund hälsa på allas hundar för nu är det träning och då är det bara jag som gäller för min hund. Fast visst kan någon misslyckas om de är lösa. Ville säga det så att alla hörde det, för innan jag satte in Viktor i Maries bil (snällt att Viktor fick sitta i hennes bilbur), precis när jag kom ner, så släppte de andra deltagarna bara fram sina hundar. Då fick jag säga stopp. Men det var ju likadant på valpkursen jag gick privat. Där ville alla att deras hundar skulle hälsa huller om buller. Det gjorde en del i denna gruppen med, insnudda koppel i varandra, lite mullrigt prat etc. Men gruppen verkar gullig och det är bra för oss alla att vi går kurs. Kul för vovvarna att det händer lite och alltid snappas det upp något som man vill ta åt sig=)

I det stora hela tycker jag att det gick bra för gruppen. Där var ju några som var ordentligt häftiga & busiga och deras inkallningar var ju riktigt superröriga med jakt etc. Men instruktörerna hjälpte dem och försökte instruera. Jag tyckte att det var kul för jag fick beröm för Viktors och min kontakt=)!!! När vi gick slalom mellan ekipagen så fick jag börja en gång, för att visa hur vi gjorde och hur jag pratade & ordnade för mig & min hunds kontakt=) Marie tyckte att det lät trevligt med mig & Viktor=) Hihi! Fniss!

Jag älskar mina vovvar!!!!!! Det är såååå skoj!!!

Jag längtar till nästa lördag!! Känns som om detta kommer att bli en bra kurs!!

Påväg ner till brukshundklubben.

 

Här står Marie i mitten och instruerar och Tord råkade hamna bakom i bild.

Våra hjälpinstruktörer står till vänster i bild=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Bakat

Jag har bakat chokladdrömmar=) Jag & hundarna har strosat i skogen hela eftermiddagen. Viktor har kämpat med sina pinnar och Lim måste kolla & lukta över över allt=)


♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Fotoalmanacka

Varje år så kommer det ut en ny almanacka med massa fina foton i, från tryckeriet. Här är en av de härliga bilderna från årets 2011. Jag och hundarna skulle kunna gå kilometer efter kilometer på denna vägen=) Motivet är på en del av Fjärlövs kohagar. Nu gör ju inte min kamera fotografens (Rickard Hansson) superba foto rättvisa, tyvärr.

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Hi, bara somnade=)!

Shit, igår var jag trött!! Jag går ju upp kl 04.40 varje morgon nu så att hundarna hinner få sin långa morgonpromenad innan jobb. I veckan har jag inte orkat titta färdigt på ex CSI, utan somnat ifrån vid kl 21.30. Jag kör fullrulle även direkt när jag kommer hem och vill kunna läsa eller slappa en liten stund vid tv:n innan jag somnar, haha. Igår somnade jag innan kl 21, fniss. Nytt jobb, mycket pyssel med hundarna (mina älskade små prinsar). Riktigt skoj på jobbet oxå!!


Idag slutar vi kl 13.15 på jobbet. Sen är det vovvarna & fredagsmys=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Tuggben

Nu tuggar vovvarna lite ben=) Mina små prinsar!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Klippt

När jag blev klippt nyligen (för ca en vecka sedan), så åkte sammanlagt 2 dm av på längden=) Så nu är mitt hår alldeles jämnlångt en bit över axlarna.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Besök

Idag har vi haft extra finbesök på jobbet=) Det är skoj på jobbet och detta kommer att passa mig alldeles utmärkt!! Jag är så glad!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Semlor på jobbet!

Hi, gulligt företag=)! Idag blev vi bjudna på semlor på jobbet. Tack bossarna=)!!

Jätteskoj på jobbet! Jag ska bli duktig på allt!!

Min temugg & min goda semla=)

 

Komiskt att det både är Fettisdagen & internationella kvinnodagen på samma dag=)!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Bakat

I söndags så bakade jag lite bröd=) Gott med vetekross etc i.

 

Ingredienser

1 pkt jäst
1 liter lättmjölk
2 tsk salt
1 1/2 dl solrosfrön
4 dl grahamsmjöl
5 dl vetekross
17 dl vetemjöl special


Smula jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarm, ca 37 grader. Häll mjölken över jästen och rör tills den är helt löst.

Tillsätt salt, solrosfrön, grahamsmjöl, vetekross och det mesta av vetemjölet.
Arbeta samman till en "grötdeg".

Smörj 3 st 1 1/2 liters avlånga bakformar.
Fördela degen jämnt i formarna.

Sätt ugnen på 225 grader. Låt degen jäsa ca 1 timme under bakduk i rumsvärme på dragfri plats.

Ställ formarna på galler i nedre delen av ugnen och grädda ca 1 timme.

Om ytan på brödet blir för mörkt under gräddningen kan du täcka bröden med folie.

Pensla bröden med kallt vatten, så blir skorpan mjukare och brödet blir lättare att skära.

Tag bröden ur formarna och låt dem svalna på bakgaller.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Första dagen=)

Lika roligt som jag trodde! Alla verkar så duktiga och professionella!! Det känns så härligt, att vara stolt för företaget man representerar genom att vara personal!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Jättefint väder!

Jag & hundarna har haft det superskönt ute på vår morgonpromenad!! Sååååå härligt väder=)!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Lunch

Idag var jag nere på lunch hos mina föräldrar. Gott! Tack!

På vägen hem skulle jag köpa lite grahamsmjöl och vetekross bla för jag vill baka några bröd. Vi var inom Willys. De hade inte vetekross, men rågkross. Undrans vad rågkross ger för smak. Det kanske hade blivit en bra ersättare, hi, jag vet inte. Men jag vet att Kvantum har vetekross, där brukar jag alltid handla. Ska nog dit imorgon, kan ju baka bröden då=)

Köttfärs/potatis-gratäng + sallad och glass med jordgubbar på det=) Mums!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Bakat

Jag har bakat lite kanelbullar till mina föräldrar, fast hemma hos mig. Vi hjälps åt, liksom utbyte=) Roligt!♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Tack Petra!

Gulliga gulliga Petra! Tack! Kolla vilken fin blombukett! Jag älskar tulpaner=)! Petra, tack för de fina blommorna & gratulationerna!♥


På måndag så börjar jag som receptionist (heltid) på ett företag med reklam & tryck här i stan
Jag längtar! Det är så spännande & roligt! Jag håller på att spricka av alla glädjebubblorna inom mig=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Mysig kväll!

Min kompis Terese var här ikväll hos mig & hundarna. Mysigt! Massa babbel, uppdatering & lite jobbsnack=) Hundarna tyckte att det var jättemysigt!!=)

Kycklingfilé med Fajitaskrydda, cremefraschie med vitlökssalza, majs, sallad, gurka, tomat & lök.

Fin blomma från Terese=) Tack!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Stackars ugglan=(

Jag bokstavligen satte mackan i lungorna i morse när jag chockat drog efter andan. Herregud, vilken idiot till fotbollsspelare den där Deportivo Pereiras Luis Moreno!!! Stackars ugglan=(!!! Hoppas att den vilar i frid i ugglehimlen!!

Här har maskot ugglan kommit in på banan för den fick en boll på sig.

Korkade Deportivo Pereiras Luis Moreno sparkar bort ugglan. Den fick benbrott och dog ett dygn senare. Fotbollspelaren blev bara avstängd 2 matcher och fick böta 3500kr. Killen kom lindrigt undan, usch!!!

 

Vad i helvete, jag blir så förbannad när jag ser sånt!!

 

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Ögonfrans- & brynfärgning


Det är ju härligt & lite lyxigt att gå till salong för att färga bryn & ögonfransar, men jag tycker att det är dyrt. Så jag brukar använda Depend hemmaset=) Det brukar fungera, men nu hittade jag något i Dependserien som var ännu enklare att använda. Som att måla på mascara & snabbt går det=) Toppen!♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Godis har lika stor klimtpåverkan som kött=(

Dagens klimatnyheter
Från Westander Klimat och Energi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  

Godisets klimatpåverkan kartlagd i ny studie
1 mars

Godis och chips har betydligt större klimatpåverkan än äpplen, mjölk och bröd. Det framgår av en studie som har gjorts av SIK, Institutet för Livsmedel och Bioteknik, på uppdrag av Nordiska ministerrådet och Livsmedelsverket. Det är första gången som godisets påverkan på miljön har analyserats, skriver Livsmedelsverket i ett pressmeddelande.

Studien visar bland annat att ett kilo chips leder till utsläpp av 2,2 kilo växthusgaser, vilket är 20 gånger så mycket som för ett kilo av råvaran potatis. Av de undersökta produkterna har läsk minst klimatpåverkan, medan godis påverkar klimatet mest. Skumgodis har större klimatpåverkan än gelégodis medan mjölkchoklad har tre gånger så stor klimatpåverkan som mörk choklad.

– Kött är den livsmedelsgrupp som normalt har störst klimatpåverkan. Därför är det anmärkningsvärt att en påse skumgodis har lika stor klimatpåverkan som en portion fläskkött, säger Anna-Karin Johansson, miljöstrateg på Livsmedelsverket.

 

Länk till Livsmedelsverket

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Mars

Nu är det mars=) Hoppas att det inte kommer mer snö nu. Det är så skönt med barmark och nollgradigt. Nu ska det bara bli varmare tycker jag, hihi.
Nu i mars så startar min nya kurs för mig & Viktor. Den 12/3-11 är första kurstillfället och det kommer att vara på lördagar mellan kl10-12.30. Tror vi har 3-4 km till den Hbk (2km till Hhu, agilityn). Så vi går ner, då är han rastad & fin när vi kommer fram=) Kursen är på 9 gånger och har teori/fika oxå=) Ska bli såååå kul!

Sen har vi två kurstillfällen kvar från valpkursen i Adseke. Vi kunde inte spåra i vintras. Så det ska spåras 13/3-11 och 27/3-11. Jippi!!!! Längtar!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Blogg Topplista
Bloggportal länksamling
BlogRankers.com
RSS 2.0