Söta vovvar & en pinne=)

Ikväll när jag släppte hundarna så hittade de direkt en pinne & det blev jakt & bus. Vad bra tänkte jag & sjönk ner på en sten, haha. Lite trött=)

Nja, först så hittade Viktor en pappersmugg. han väntade in oss hela tiden, Lim kissade på allt=)

 

Såhär lång var pinnen från början, fniss.

 

Här springs det, båda ska hålla i pinnen. Båda vill ha den.

 

Pinnen blir kortre & kortare.....

 

Jag vill oxå, nä jag med....

 

Ha, där har de vars en del av pinne och nu väldigt korta. Busiga små prinsar jag har. Mina prinsar=)!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Rutig & sommarsval=)

Jag brukar nog inte ha rutigt=) Men denna skjortan var faktiskt skön nu när det är varmt (skönt sommarväder)!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Mums!

Glass, det är sååå gott! Provat denna, ganska god faktiskt!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Aalto iitala clear

Jag fick en liten ljusstake och den hamnade på köksbordet bland mina andra ljus, vas & blomkruka=) Lite småkornig sten i botten & ett rosa matschande värmeljus. Här blandas frostig & clear, borstad stål och nytt/gammalt liksom som en liten familj.♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Månadens tuggbenlager=)

Hundarnas grisöron & tuggben som matte lagt på lager till juli månad=) De får bara ben mån-fre. Och Lim tuggar mindre, så det räcker långt med 30 st. Det är ju ca 21 vardagar i en månad.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Hos mina föräldrar!

Haha, denna helgen har jag varit förbi mina föräldrar två dagar=)

Först så var jag förbi dem på midsommarafton, innan vi skulle vidare på olika håll senare för att fira med våra vänner. Jag cyklade ner med lite jordgubbar. Vi tog en korv innan oxå, senare skulle det ju bli sill etc.

Och sen igår var jag där igen, mamma ville bjuda på biffar. GOTT! Kul att bo så nära sina föräldrar! Jag har ju inte alltid gjort det. Jag har bott bla i Sthlm, vid Lund och vid Ängelolm. Nu är det lättare att bara titta in....

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Sommarfika med jobbet

Hi, lite skojsigt! På jobbet, dagen innan midsommarafton, så hade vi gemensam fika all personalen + ägarna.

Vi dukade upp i matsalen och det blev kaffe (jag drack te) & tårta för hela gänget i en 1/2 timme. Jag hade kopplat om växeln till en bärbar telefon och vi satte upp skyltar om att kunderna fick ringa på dörrklockan (om det skulle dyka upp någon) för vi hade midsommarfika. Det är ju inte så många som är igång ute i samhället de sista timmarna innan midsommarafton.

Tårtorna hade jag beställt & hämtat. Budapesttårta & Jordgubbstårta. Först hade jag egentligen beställt blåbärstårta, men ändrade till jordgubbstårta. Midsommar & jordgubbar hör ju ihop=) Hade väl blivit mobbad annars.

Ägarna är jättegulliga!! Vi fick en sommarpresent. De pysslar om oss så man känner sig extra uppskattad! Presenten var något som var superbra oxå. Man ska slipa knivar med den och det har jag varit dålig på här hemma. Jag har bara en såndär filaktig rund stålpinne med handtag (som är för slipning av knivar). Jag har väl fixat det dåligt liksom. Men denna nya är kanon!! Tack direktör/chef/ägarna!!!! Jag blev jippiglad!

Budapesttårta. Men det är inte denna, jag glömde ta kort. Men ungefär såhär=)

 

Nu hade vi jordgubbstårta, detta är med hallon=) Men konditoriet är det samma=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Hässleholms brukshundklubbs tidning

Hi, jag & Viktor är med i klubbsnack nr 2 / 2011. Vi är med på omslaget, nämda i förpratet från tidnings redaktionen som är skrvien av v ordf Lars Rylander och sen är min artikel med.

Min text om vårkursen är på s 32-35.

Här är länken till tidnigen!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Spårträning

Det har faktiskt varit mindre spårträning denna veckan, nu efter SM helgen. Vi har bara lagt ett spår och sen mest gått promenader + tränat vittringpinnar & träapporten + position. Lite trötta kanske=) I vanliga fall så hade vi ju kört minst 3 spår per hund.

Ikväll så var vi iväg på vår spårkurs för Annica. Jag & Janni (min granne) med våra hundar. Hur härligt som helst. Annica är en toppeninstruktör.

Annica sa idag att vi kommer att gå långt inom detta med spår. Hon är så snäll. Hon peppar så bra, fast jag tror att hon menar det lite med. Jag vill iallafall så gärna=)

Idag såg jag faktiskt att Viktor blev trött efter spåret. Annars brukar han vara tränad & lugn, men idag märkte jag att han blev trött, haha.

Han gick ju med en del när de andra gick, så det kan ju vara att han blev trött av det. Sen var jag lite uppspelt och han hakar ju på. Dumma matte=)!

Vi gick ett spår först på 250-300 meter. Vi skulle lägga ett på 200m, men det är svårt med måtten tycker jag. Annica sa att mitt var 250-300 meter. 2 pinnar + slutet och en vinkel. Jag är jättenöjd med hur han arbetade. Nu låg nog inte spåret så otroligt länge. Kanske 45 min. Och då kan han ibland gå lite bredare än om det legat i 2 timmar. Han liksom slår litet från kärnan. Men som Annica sa, så skiftade underlaget och då fick han kämpa mera oxå. Han tog vinkeln direkt, men låg 1 meter bredvid precis efter vinkeln. Men han rättade sig. Det var lite skiftande terräng som han kämpade med ju, men det redade han ut galant. Det känns bra faktiskt. Jag börjar lita på att han kan vad han ska=)

Andra spåret gick vi alla 4 paralllellt med varandra. Där tog Viktor första pinnen bra och sen missade vi sista. Men jag satte mig ner och belönade spåret med leverpastej som om han var duktig som spårade. Det blev bra slut ändå=) Alltså att lägga ett nytt spår för att få ett toppenslut för dagen var ingen idé. Han var trött, så jag nöjde mig med det avslutet.

Vi fick ett tips somär bra och som jag ska använda mig av nu när vi är så gröna och man inte riktigt vet när hunden tar slut. Att ha en vittringspinne pinne i fickan som man liksom råkar kasta ut och  att hunden hittar ett "slut" som man kan belöna och sen gå av spåret.

Den 8:e augusti så börjar vi även en lydnadskurs för Annica. Jag & Janni med våra hundar=)

 

 

Tesslyn & Viktor=)

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
SM

Svenskt belgarmästerskap i IPO har gått i helgen på Halmstads BK. Viktors pappa var med & tävlade, så Viktor och jag for dit & kollade=)

GRATTIS Camilla & Pharos (FARRE, Fluffet) till en fin sjundeplacering!

Farre är den första terven på ett SM (SBM) i IPO, häftigt faktiskt!! Annars är de resterande Mallar.

Jag och Viktor var där från fredagskväll till söndags förmiddag. Nyttig miljöträning för Viktor och kul för mig att träffa Farre & Camilla (& hennes sambo Andreas) och sen har jag lärt mig lite om IPO.

Lim blev passad av mina föräldrar. Det hade gått jättebra, förutom att han drog rätt mycket i kopplet på deras promenader. Han sov bra och åt bra=toppen ju! Och sen när jag skulle hämta honom så gick han bara fram till Viktor, morrade till lite (Viktor luktade helt annorlunda nu ju, bäst att säga till så att han håller sig på sin plats). Sen sneglade Lim lite på mig, för att bara sen springa vidare & lukta rundor där ute. Han sa även "tjena" till pappa som oxå varit borta ju. Mina föräldrar körde mig fram&tillbax till Halmstad. Snällt!!! Med andra ord så har Lim haft det bra & inte saknat oss, haha. Om jag lämnat min förra terv för passning i ett dygn, så hade han nästan krupit ur skinnet vid hämtningen av honom. Det kommer säkert att vara likadant med Viktor. Mina tervar är mer mattiga/förarbundna=)

Det var klurigt att hitta till Halmstads BK. När vi väl var i Halmstad så körde vi rundor i en timme för att hitta klubben. Jag hade skrivit ut vägbeskrivning med adressen från deras klubbsida, men den fungerade inte. Vi kom inte rätt. Alltså vägarna fanns där & allt, men inte klubben, haha. Så vi körde till en mack. De skrev ut en ny infosida från Eniro, men där kom vi inte heller rätt. Så då började vi fråga lokalbefolkningen och de ledde oss till den gamla brukshundklubben som de flyttade ifrån för 2 år sedan. Jag letade efter ett telenr i min mobil som jag inte kände till men ringde för någon dag sen och jag hade tur, jag kom till arrangören. Då blev vi guidade och kom rätt. Fast det var även en som körde med GPS & höll på i 45 min & letade. Så det var nog lite klurigt med adressen.

Tävligen var bra arrangerad och Viktor & jag hade massor med godis & god mat med oss och vi tältade. Spännande tävling!! Fast efter kl 14 på lördagen (efter spår, lydnaden & lunchen) så regnade det tills jag åkte hem söndag fm. Jo förresten, det var några timmars uppehåll på söndagmorgon, vilket var härligt då Viktor & jag tog sköna promenader & slappade där. Fast det var mindre härligt på natten mellan kl 2 och kl 4. Då lät regnet mot tältet som om Viktor & jag låg i en trumma som tusen stod & slog på. Men snälla tältet stod emot allt regnet. Vi hade bara lite kondens på insidan=) Duktiga tältet! Det klarade 18 timmars regn (alltså jag räknade bort uppehållstimmarna).

Natten mellan fredagen & lördagen så vaknade vi oxå till, haha. Det lät som några klövar klampade förbi precis vid tältet. Jag tänkte, akta tältlinorna, haha. Några hundar längre bort skällde massor, så sen klampade djuret iväg igen och vi sov gott vidare.

Tältet var egentligen min bror Richards med familj och jag lånade det. Fast sen fick jag ett jättegulligt sms om att jag fick tältet. Oh, vad gulligt! Tack bross Richard & svägerska Eva! Det är ett riktigt bra tält, McKinley. Jag, tältet & hundarna ska på fler äventyr=)

Så helgen har varit ett litet äventyr=)

Camilla Ljungberg & terven Farre (Viktors pappa) t.v. och

Henrik Marklund med sin malle Uruq-Hai Azzer t.h.

 

Här sov jag & Viktor=) Här ska snart ätas kvällsmat.

 

Viktor & jag har grillat på fredagskvällen. Alla andra håller på att lägga sig, haha. Fast Viktor & jag hade kvalitetstid med varandra=)

 

Här är nästan alla tävlande i IPO:t uppställda.

 

Camillas sambo Andreas och Farre.

 

Camilla & Farre samlar sig inför spåret. Bubblan kallar Camilla det=)

 

Camilla släpper på Farre i spåret. 1200 steg (ca 600m om jag fattat rätt då), 3 pinnar inkl slutet och Farre hade 4 st 90 graders vinklar. Farre fick 85p av 100 möjliga. Han snurrade en del vid tre av vinklarna.

 

Här är det språng marsch i lydnaden. De fick 90p av 100 möjliga. De tävlande kan programmet själva. De har ingen tävlingsledare som säger momenten.

 

Här ser man hur tajt vinkel deras hinder har i IPO-lydnaden.

 

Lunchen=)

 

Viktor är med inne i klubbstugan och äter lunch. Han får sistan av min mat, hi.

Ja, han sitter inte & tigger iallafall, haha. Han vilar mitt i allt sorlet=)

 

Viktor tuggar på grisöra vid tävlingsplanen.

 

Viktor vid tävlingsplanen. Han sitter & spanar, haha. Sötisen!

 

Viktor fick oxå skydd mot regnet. Hans blåa Hurta.

 

Här hänger Farre i skyddsarmen=) Han fick 73p av 100 möjliga. Han hoppade upp på bröstet på någon figge när han skulle sitta & skälla.

 

Viktor sover sig igenom skyddet. Hi, han är trött!

 

Lördagskvällen. Grillade flinta igen, haha. Gott!

Och nu var Camilla, Jenny & Andreas oxå med i några timmar.

 

Viktor & en liten mallevalp=)

 

Man ser Viktor från tältet. Vi vill bo i skogen eller utanför stan i ett litet hus. Detta är på söndagsmorgonen. Då hade vi sovit helt själva hela natten sen grillningssällskapet åkte till sitt. Alla husvagnarna hade åkt hem och resten sov på vandrarhem & liknande. Egentligen lite kusligt om man tänker efter, hi, att vi sov där själva. Fast jag & Viktor är ett bra team=)

 

Viktor springer runt med någon stor pinne.

 

På en av klubbens rastrundor under söndagsmorgonen=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
HBK hemsida

Viktors tävlingsresultat har kommit med på HBK:s hemsida. Vi har även fått med vår blogglänk där=) Anette som är webbmaster har pysslat om hemsidan lite! Nice=)!

Lille Viktor=) Oh, mitt  namn är felstavat, jag stavar Veronika med k.....

 

Hi, länk till min blogg=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Snäll

Detta läste jag i dagens metro. Den är bra tycker jag, snälla människor....yes!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Spårat med Janni & Tesslyn!

Skojsigt! Vi la spår på andra sida Kristianstávägen uppe vid Stobymåleri. Det gick bra för både Viktor & Tesslyn. De hittade pinnarna och Tesslyn verkar verkligen fatta det där med pinnar=)

Nästa gång ska jag snitzla ännu noggrannare i spåret, när det inte är helt rakt. Idag så drog Viktor åt ett håll och jag funderade på om det verkligen var dit vi skulle. Men han hade rätt, haha. Det är inte alltid så lätt, ibland så är olika träd & buskar förvillande lika, fniss.

På torsdag ska vi upp vid Hovdala & spåra tillsammans & sen bada på vägen hem med hundarna=) Det är ju kurs varannan torsdag, men vi ska ändå spåra tillsammans denna torsdag, hi.

Ullhedens Värdefulla Viktor redo för spår!

 

Min granne Janni med sin hund Tesslyn=)

 

Min söta Viktor!!

 

Undrans vad de står & snackar om=)?

 

Tesslyn: Du är ju en busig slyngel, håll dig lugn!!

Viktor: Oh, Tesslyn du är så söt, jag uppvaktar dig ju. Fast väldigt klumpigt. Sorry!

 

Typ såhär klumpig uppvakning, men Tesslyn sa till i all enkelhet (med all rätt!!).

Tesslyn väger 18.5 kg och Viktor 20 kg. Viktor är burrig i pälsen=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Spårat

Idag har jag fortsatt i temat pinnstig. Alltså jag lägger spår rakt ut i skogen med 25 meters avstånd mellan spårpinnarna (ca 50 steg i skogen är 25 m) och belönar markeringar och om de tar upp spårpinnar=) Nice! Lim är ju bra på det, men jag kan riktigt se hur Viktor blir bättre för varje dag!!=) Nice!

Imorgon ska jag spåra med grannen som har Tesslyn. De jag går spårkurs med. De var inte med första kurstillfället, för de lyxade & hade sig på Rhodos, haha. Men mot Sherwood-skogen imorgon och träna med spårpinnar, snitzel & massor av belöning. Viktor har fått leverpastej nu vid några spårtillfällen. Tycker att kattmaten är jobbig, haha.

Snygg lagning på Viktors koppel. Pappa satte 3 nitar (tack pappa!!), liksom med överlappning

(där Viktor tuggade av). Hållbart, japp! Sen satte jag eltejp över, kanterna blev lite skarpa.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Rekat=)!

Jag & hundarna har rekat 5 nya spårställen till veckan. 3 st ligger norr ut från min lght och 2 st ligger nordväst, haha.

Så härligt väder, vi kastade lite frispee oxå=) Nu ska vi träna apport inomhus, utan störning.

I veckan ska focus ligga på "fot", apportering av spårpinnar & träapport inomhus och ett spår till var hund varje dag efter jobbet. Med pinnar i spåret till båda!!!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kurser!

Vi går ju personspår nu ute på Adseke hundskola. Och snart blir det en i lydnad oxå där (hoppas på den 8/8). Under augusti så hinner säkert en appell & agilitykurs med starta som vi vill hinna med. Agilityn blir på Hässleholms hundungdom.

I september så börjar jag även träna för Anna Lindelöf i lydnad. Hon har oxå belgare och som hon har gjort stora framgångar med. Detta året så ska hon tävla bla SM i rapport. Hon är mångsidig med sina hundar. Som med Dagny, hennes ena malle, har hon BruksChampion, Lydnads Champion, Cert elitskydd, SM 2007-skydd, SM 2008-skydd, SM 2009-skydd, SM 2010-sök, Cert elitspår, Distriksmästare spår 2007, 3 Cert Sök , Elit rapport cert.... jag kan ha missat något, haha.

Hon håller läger, kurser, privatlektioner etc. Så vi ska till Växjö sen, jag & Viktor=) Lim ska oxå följa med, sötisen. Nice!!

I september så är det även kennelläger uppe i Stockholm. Ullhedens, där Viktor kommer ifrån.

Det kommer även att vara små klubbtävlingar i agility & lydnad + ett 4-klubbsmästerskap i agility. Viktor får vara med i en klass när han blivit 1 år (31/7). Annars är det ju i agilityn att hundarna ska vara 1 1/2 år för att få tävla.

Jag hoppas att Viktor & jag är klara för första start i lydnadstävling i augusti & appellen i september. Vi får se=) Jag håller tummarna + tränar, haha. För om vi klarar oss hyfsat så finns där ju några till tävlingar innan den långa tråkiga vintern.

I oktober så är det MH för Viktor i Åhus.

I oktober blir det nog RTG ad hd för Viktor oxå.

Alla kurserna löper ju inte parallellt hela tiden (som tur är, haha). Sen till vintern ska jag träna agility inomhus & en lydnadskurs inomhus. Sen vet jag inte, haha, då är det 2012.

På bilden, Anna, jag snodde den från hennes hemsida.

Spännande allt!!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Sötisar!

Jag har nog något bredvid datorn som de vill ha, haha. Sötisarna!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Lördagsmys=)

Hi, jag dricker nästan aldrig alkohol. Jag festar med godis, haha, men det sliter ju oxå på kroppen. Fast ibland känns det roligt med vin eller öl till maten. Ett par glas vin var 3:e månad är nog min konsumtion. Men ibland inte det ens, men om man tar ett ca värde.

Igår drack jag två 33:or starköl, kanske en 3 cl i välkomsdrinken + lite av någon päronaktig spritsak (min bror hällde upp avec till mig, men jag drack inte upp....sorry Bross). Fast detta utpritt på de 7 1/2 timmar jag var där.

Och idag en öl till mina chips. Ojoj ojdå!=)

Senast jag drack ett par glas vin var 2 feb, 4 månader sen (bra med blogg). Jag får se om jag inte spräcker mitt medelvärde detta året, för jag kommer nog att dricka mer än en öl på resten av året=)

Jag äter oftas choklad och lösviktsgodis, men igår så åt vi dem som är t.v. Sen var där några goda chips oxå, tänkte att det kanske var dessa t.h. Men jag är inte säker=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Student

Mina två äldsta syskon hade barn som tog studenten igår. GRATTIS PETTER & LOLLO!

En styck HAPPY Petter!=)

 

Välkomsdrink, buffé med; kättfärspaj frallor olivbröd potatissallad pastasallad ägg/kycklingröra skinka/rostbiff kex/ost & ett stort fat med frukt/bär som annanas/jordgubbar/vindruvor och vin/öl till det, sen tårta & spettekaka till kaffe med avec & sen groggbord + GODIS=) Härligt & mumsigt och skojsigt sällskap!

 

Min pappa, Petters farfar=)!

 

Stina, min svägerska & Petters mamma.

 

Min bror Stiffe (med mat i munnen, ursäkta jag tog kort då Bross=) Stiffe är ju Petters pappa=)

 

En rolig låt som systern Challe skrev och som vi sjöng på repeat med studenttuta till!

 

Studentplakatet!

 

Min andre bror Richard var oxå där med fru & barn!=)

 

Min glade bror & hans svägerska Pernilla.

 

Härligt gäng!

 

Detta är syrrans dotter som tar studenten! Studentplakatet är gjort på mitt jobb,

syrran kom & beställde av säljaren Veronika (mig alltså). Bilden är en skärmdump=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Spårkurs, jippi!

Ikväll så har Viktor börjat sin tredje kurs i sitt liv=) och detta är en personspårkurs. Den hålls av Annica som driver Adseke hundskola. Hon är jättebra!! Hon använder sig av positiv förstärkning på både hund & matte=) Kul med folk som brinner så för hunderiet!!=)

 

Ikväll så har vi tränat en spårpinnestig. Vi hade 6 pinnar med 25 meters mellanrum. Så när pinnarna blev markerade så fick hundarna belöning. Idag hade jag kattmat i små plåtburkar som belöning. Shit vad kladdigt! Jaja, han markerade pinnarna bra tyckte Annica! Faktiskt så stannade han till & duttade på pinnarna och det är bra för att vara oss. Sista pinnen så lekte han oxå. Med Viktor är det OK att leka med spårpinnarna till en viss gräns. Annars ska man ju vara rädd om pinnarna så det inte blir tugg på tävlingarna.

 

Tycker att Viktor hade bra drag i spåret. Det tyckte Annica oxå! Det blev lite konstigt efter första pinnen. Jag brukar ju ha små belöningar i spåret för att han ska bli glad och inte behöva vänta på slutbelöningen 300 meter bort & de slukar han i sig under tystnad. Men pinnar har jag ju inte kört så mycket, haha. Så nu när vi gick på första pinnen så lät jag ju som när vi avslutar ett spår i vanliga fall. Hmm, så han trodde spåret var slut. Så jag fick säga att spåret inte var slut, så att han fortsatte att spåra. Sen förstod han efter de andra pinnarna att det inte var slut bara för man hittade en pinne, utan matte blev bara lycklig och det blev godiskalas liksom. Man märkte att det var gott & ballt att stanna vid pinnarna. Jippi!!

 

Vårt slut var spårslutpinnen och spårselen tar jag alltid av direkt när spåret är slut.

 

Detta var en lyckad kväll! På vägen hem så stannade vi till & badade i Finjasjön. Viktor har ju bara varit framme vid ån & doppat nosen annars. Men nu efter en liten stunds tvekan så sprang han fram & tillbax i sjön. Härligt! Simma blir det kanske nästa gång!=)

 

Kollar läget först.

 

Hjälp, det kommer en våg!!!

 

Värsta racet!!

 

Fram & tillbax=)!!!!!

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Apportering

Jag har ju inte riktigt fått till apporteringen på Viktor tidigare. Jag kom ju så långt som att han greppa, höll någon sekund & sen släppte innan man hann vara med. Oftst så var man ju kvick så att man låtsade att han släppte den på tack & la den i handen. Men jag kunde inte få ut tiden, att han höll den längre. Så jag började om och tog andra saker som jag såg att han hade intresse för, som tex en tom toarulle.

Så vi har nu sakta men säkert tränat in "apport" & "tack" på. Igår så gick jag från toarulle till trägaffel som man har till grytor etc. Samma material som träapporten, men lättare. Det gick oxå jättebra! Sen tog jag fram träapporten igen efter lång tids vila från den. 2 månader kanske. Men direkt så var beteendet "släppa direkt" tillbaka på första försöket. Jag la direkt apporten bakom ryggen.

Viktor bara: “Nä vänta nu, tog leken slut där. Ta fram apporten så ska jag visa att jag kan.” Och sen kunde han sitta stilla och hålla träapporten oxå=) Precis som med toarullen. Han tog den på apport (snabbt & intresserat grepp), sen satt han som ett ljus med den i munnen och sen släppte han den på tack. Vi gjorde det 3 gånger och han lyckades alla tre. Sen avslutade vi där.

Underbart!!!!

Nu är han ju 10 månader, detta känns skitballt!!

Fortsättning följer....

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Hundben...

Vovvarna får ju alltid något att tugga på när jag går till jobbet. Tuggben, hundmaten (frukosten, fast de har redan fått sistan av min frukost, fniss), hundkex, morötter, kanske något knäcke........& oftast något smarrigt.

Dessa minigrisöronen är goda. De äter dem rätt snabbt, men de hinner smaka dem, hahaha. För Viktor tar det 5 min & för Lim tar det bara 2 min. Sen tar ju tuggbenen längre tid.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Underbart!

Skönt skönt att vara ute!

Han blir snabbt ruffsig i pälsen. Jag borstade ordentligt i lördags. Två dagar senare sådär igen.

Jag gosar nog förmycket i pälsen, haha.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Smakat!

Hmm, vet inte riktigt vad jag tycker om detta. Antingen vill jag ha ett fräscht eller sött tuggumi. Eller båda samtidigt, haha. Men detta var liksom gott när man tuggat ett tag. Bra utvärdering va, haha. Jag kommer nog inte köpa det igen...om jag inte hinner vänja mig & bli förtjust i det på dessa 46 st bitar=)


♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Promenad i staden!

Vår andra morgonpromenad styrde vi in mot staden faktiskt. En kopplad stadspromenad. Går ju oftast i skogen etc. men det är ju bra att miljöträna emellanåt. Det var mycket att lukta på tyckte Lim. Men bara de inte drar i kopplet så kan de få lukta lite ibland.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Favorit parfym!

Detta är min favoritparfym just nu!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Viktor+blått=)

Viktor växer och täcket bara följer med, liksom växer det med=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Hundarna!

Bus ute i värmen=)

Minsta pinnen alltid=)

 

Lim sprang iväg med Viktors platta plastmjölkförpackning......

 

....här går det undan. När Viktor fick stopp på Lim så släppte Lim den.

 

Lutande tornet=)

 

Lim: Hmm, vad här luktar spännande...

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Svalt & gott!

Banan, blåbär & glass! Jättegott, fast det ser lite tråkigt ut här på bilden, haha.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Nya vägar!

Usch för Siestan i stan! Massa skräll, dräll & skräp!! Men något positivt är det, jag har hittat nya promenadvägar & stigar=) Idag var vår längsta promenad denna dagen 16km. Jag gick rätt långsamt, men hundarna sprang (mest Viktor). Vi var ute i 2 1/2 timme. Sen har vi ju varit ute fler gånger, men den var extra skön. Vi gick så långt att vi nästan slapp dunka dunka ljudet!

Min lurvboll Ullhedens Värdefula Viktor!

 

Suddig bild, men ändå fin för mig=)

 

Viktor springer in på en väg han vill att vi ska gå på=)

 

Han brukar stå kvar en stund & kolla om vi hakar på, men här visade jag med kroppen att vi ska inte svänga in där än, fniss. Så då kom han ju tillbaka=)

 

Sen tog vi den vägen iallafall, haha. Bra val!

 

Häääärligt!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Vilket underbart väder!!

Hundarna och jag har varit ute i omgångar, helt underbart väder=)! Vi ska snart ut igen!

Haha, hundarna dricker på kommando. Måste vara noga med vätska nu när det är så varmt & med gassande sol!!

Några av de vanliga gångstigarna kan man gå på, trots Siestan. Men vi får liksom gå runt hela.

 

Där alla tälten står, där brukar mina vovvar springa på fälten varje dag.

 

Mina älskade prinsar!!

 

Denna bron över ån brukar vi inte gå och där är ju ett nät på, så det låter lite.

Men jag är ändå förvånad över coole Lims reaktion=)

Lim: Herrejävlar vad det låter här när man går & äckligt känns det under tassarna. Undrans om man kan springa ifrån obehaget......

Viktor: Hmm, vad Lim drar på! Undrans om jag kan passa på & lukta lite på hans rumpa, sniff sniff....

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Halsband & koppel!

Här är hundarnas koppel & halsband. Det vänstra är Lims & det högra är Viktor. Viktors koppel är lagat där han gnagade av det, tills det blir ett nytt. Pappa satte 3 nitar.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Så små de varit=)

Vad tiden går fort, så små de varit=)!

Viktor okt 2011! (född 2010-07-31)

 

Lim september 2008! (född 2008-08-13)


♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Gott!

Var förbi mina föräldrar & lunchade igår. Så gott det var!! Perfekt smakkombination och jag var så sugen=) Tack mams & paps!

När vi gick ut igår så hamnade vi mitt i Siestastöket, haha ser ut som de skyddar varandras rygg nu när vi står still & tar kort. Folket dras till matställena & där jag bor ligger en pizzeria. Tycker inte om att de skräpar ner, men från juli 2011 så tillträder en ny lagstiftning KOLLA HÄR. Den är bra förövrigt oxå på många sätt och så kanske grannarna slutar att kasta fimpar etc det blir ju dyrt för dem. Jag är faktiskt impad över hur oberörda de är mina hundar över det tillfälliga stöket (tors-lör). Svansföringen är ju inte hög, men de har nästan aldrig hög svansföring någon av dem. Detta är nästan som en koncentrerad svansföring. Att de har munnarna öppna är på grund av värmen och inte att de "stresshäschar".Nere hos mina föräldrar. Hundarna får ligga i skuggan av skjulet. Jag ser dem hela tiden från köket=)


Kazzler, grönsaker, potatis och två sorters kalla såser. Jättegott!


Vaniljglass med Oboy, haha. Jag gör som de andra barnen=)


Viktor ser lite stukad ut här. Han tuggade av kopplet där ute (mitt fel, skulle ju lärt mig efter förra/första gången, blir vajer nästa gång), inget att säga om det men det är ju synd på det fina kopplet=( Och han skällde först när han blev uppbunden, men blev tyst när jag inte brydde mig om honom (det tog 2 min, haha, mina föräldrar får utstå mycket). Fast när jag ville att han skulle ligga stilla här så blir han lite knäpp. Han är så mattig. Men nu fick jag nog, det var väl själve den alltså. Ligg still & håll tyst!!! Så det blev nackskinnet & lite arg röst. Viktor svimmar nästan då, haha. "Matte, jag som är så söt, vill ju bara vara nära & pussas". Men han låg där när jag gick & åt efterrätt etc. Min lilla lurvboll, du är 10 månader nu, då får man behärska sig lite=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Spåra spåra!

Nu när jag är ledig ska jag träna vovve extra mycket! När vi är ute på någon promenad där jag sätter mig ner så de kan springa & leka någon timme, så ska jag även ha med en av mina spårböcker. Det var ett tag sen jag läste i den och det är nog dax igen för att fräscha upp & kanske nu när man kommit en bit (en pyttebit, fniss) så ser man kanske annorlunda på innehållet i boken.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Inför ledigheten!

Sista dagen på jobbet inför ledigheten så var det lite extra att tänka på. Dubbelkolla med städerskan så att sopor var tömda, uteblommorna fick dubbeldos med vatten (alltså dränkta morgon & kväll), fiskarna fick en sån där matboll som räcker i flera dagar, inget gammalt i kylen, meddelandet på växel-svararen skulle ju ändras och sen allt annat som alltid är viktigt. Viktigt ju att alla ordrarna kommer igång=) Idag jobbade jag över 1 timme för att få undan, vi har haft full rulle. Nice=)!

 

Ja, jag vet. Det är ofta flätor, men jag blir så varm i nacken av allt springande på jobbet om håret är nersläppt. Borde kanske ha någon annan frisyr. Fast jag klippte ju ändå av 2 dm i början av Mars.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Blogg Topplista
Bloggportal länksamling
BlogRankers.com
RSS 2.0