Laktos

Jag tål inte laktos så bra. Det är jobbigt med massa laktosfria produkter etc. Men nu hittade jag en tablett som man bara behöver ta en per dag och man kan belasta kroppen med mjölkprodukter obehindrat=)

Tabletten sätter in en liten stam av de braiga nedbrytnings grejorna i tarmarna och de klarar att hålla sig kvar där i några dagar. Fast man ska ta en om dagen för bra effekt. Toppen!

Nu har jag en provdos hemma. Håll tummarna=)!
Hemsida!!!


♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Tuggben

Nu tuggas det tuggben i min säng=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Lunch

Idag var jag nere hos mina föräldrar & lunchade=) Mums=)!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Nagellack

Jag tycker att det är snyggast med neutrala färger till naglarna på händerna och kanske rött/cirice på tånaglarna. Men detta gråa från HM tycker jag är fint på naglarna på händerna med=)
♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Lånat Jacob

Sen i lördags em till nu vid kl 18.30, så har jag fått lånat gulliga Jacob av Eva & bross Rille. Tack för lånet=)! Det har varit jätteskoj=) Han är väluppfostrad & go och duktig. Och smart som jag alltid säger=)

Kul att höra när han berättade om sina föräldrar i något sammanhang. Han sa att han har fina föräldrar. Sånt värmer mitt hjärta för bross & Eva. Givetvis så är de ju superfina, men det är härligt när en 8-åring berättar det för andra=)

Vi har tittat på massor av film, lagt pussel, spelat "plock i pinn", grejat på datorn, ritat, läst, myst med hundarna, varit ute mycket med hundarna och ätit + ätit=) Ätit lasange, pannkakor med sylt + grädde, mysig frukost, chokladkladdkaka, chokladbollar, chips & godis. Filmerna var bitar fram & tillbaka av Transformers & en massa snack om handlingen & figurerna. Sen åg vi hela Ensam hemma 1 & 2.

Jag är impad, vi la oss & sa godnatt kl 23.23 och han var med ute direkt kl 07 på den första morgonpromenaden med hundarna, pigg & glad och hade massor att berätta.

Isac, lillebror, var oxå med när Eva kom för att hämta Jacob. Han ville oxå rita. Så han hoppade med in i köket, haha. De är så gullig. Eva är så go & tålmodig=) Annars hade jag packat ihop sakerna så att Jacob var redo för att åka hem=)

Nu är mina hundar helt knockade, haha. Jag har nu själv badat + att mitt hår fick en inpackning & ska snart kolla på en Wallanderfilm på tv4.

Discodans framför datorn=)

 

Sovdax=) Vi tryckte in en extrasäng bredvid min säng=)

 

Plock i pinn, pussel och "rita vartannat"=blir hur roligt ansikte som helst, fniss.

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Önskemål av Jacob=)

Jacobs favvo av Sean Banan!! Jacob hälsar till er alla!

 

Ytterligare ett önskemål från Jacob=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Godispåsar

Snart kommer brossans & Evas ena son, Jacob (8år), hit till mig & hundarna och ska stanna över natten om jag inte råkar skrämma iväg honom=) Jag har bla köpt godis till honom & hans brossa. Här är deras egna påsar (har ju lite annat mys i skålar oxå), den ena följer med hem till Isak 5år.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Hundpromenad

Jag och hundarna var nere och gick vid ån som vanligt. Det var riktigt skönt, vi var helt själva förutom två stoooora rådjur och en massa änder.

Det med rådjuren var en liten knepig känsla, haha. Vi gick på en grusväg med skog på ena sidan & fält + en inhägnad på andra sidan. Där i den söndriga inhägnaden brukar vara ett täckt tält med höns och ibland går hönsen även lösa på vandrararhems tomten.

Nu var tältet avtäckt och där inne gick två stora rådjur och pillade i sig mat. När de fick syn på oss så sprang de stolpigt ut ur inhägnaden och förbi oss längre fram på vägen & in i skogen. Nu var det bara två & inte dessa på bilden, men lite lika de två stora=)

Lim var kopplad just då för hundarna är kopplade på vägen vi passerar mitt i promenaden. Sen släpper jag Viktor direkt när vi kommer in på den här grusvägen, men Lim brukar jag inte släppa förrrän efter hönsen. Han har aldrig gjort något där, men jag skulle bara svimma om han skrämde hönsen. Jag måste höja rösten riktigt ordentligt (jag vet, dåligt) om han ballar ur.

Det roliga var & är att Viktor brydde sig inte alls om dem, alltså rådjuren. Han tittade varken på dem eller på Lims spejande figur. Nä, han kom skuttande till matte, hihi. Så vi gick bara vidare och ut på fältet och busade. Fast Lim fick vara kopplad resten av rundan, kändes som om han fortfarande hade de där stora ståtliga skuttande rådjuren i huvudet=) Fast då hade han redan varit lös & sprungit i 1 timme så det fick räcka för honom under denna rundan.

Det var lite längre upp här på vägen som rådjuren sprang ut framför oss på ca 30 m avstånd. Men de hade sprungit jämsides med oss ett tag då, så Lim tyckte att det var jättespännande.....

 

Viktors söta rumpa. Om man kollar Viktors öron på alla korten så har han

alltid ett öra vänt mot mig, han är duktig=)!

 

Mina prinsar=)!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Vårens kurs

Nu under vintern har jag ju gått en valpkurs med lille Viktor hos Annica på Adseke (vi har två spår kvar av den kursen & de är förlagda i mars).

Sen tänkte jag gå en allmänlydnadskurs som en fortsättning och att denna gången gå kurs på Hässleholmsbrukshundklubb, men träna mer tävlingsinriktat här hemma. Fast sen kom jag på idéen att man kanske kunde gå en appellkurs oxå. Såg att de hade det på klubben nu under våren. Men intaget till den kursen är att man ska ha gått en allmänlydnadskurs eller motsvarande först.

Jag mailade en av instruktörerna Marie, kände igen henne sen förr, hon är så pigg, glad, hjälpsam, duktig & snäll. Jag har gått min skoltid enda upp i gymnasiet med hennes lillasyster Anna och vi bodde i samma kvarter när vi yngre. Och när vi gick, tror att det var mellanstadiet, så ett par år så gick vi luciatåg för Maries arbetskamrater på polishuset i stan. Mysigt!

Hon ska ha en kurs med hennes "höstkursare" fr 2010 nu när snön försvinner & jag får vara med. Så det blir ju super! Ska bli kul att träffa henne och hon har säkert massor att lära mig=) Hundarna kommer att vara ca 1 år, Viktor kommer att vara 8 månader så det är ju nästan=) Kursen har inriktning lydnadsklass I och appell, precis vad jag önskade mig. Toppen, perfekt!! Längtar tills snön försvinner=)!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Tugga kex

Mina sötnosar när de tuggar kex=) Tur att jag ska byta lakan, haha.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Standardt

Nu håller jag på att gå över till Standardt fodret. Företaget säger att det ska vara en övergång på 3 veckor. Hundarna verkar älska det!!!

STANDARDT HEMSIDA

STANDARDT ORIGINAL EXTRA

Fodret för hundar som kräver mer

Original Extra ett kraftigt fullfoder för individer som kräver mer. Anpassade värden av protein och fett för hundar med ett tillfälligt eller ständigt högre energi- och näringsbehov. Extra har fem olika sorters animaliska proteinkällor för att efterlikna det vilda köttets aminosyrasammansättning och näringsbalans.

 

 

VALP & UNGHUND

0 - 24 månader

Ökad proteinmängd

För att ge en korrekt tillväxt av muskler, celler, enzymer och hormoner.

 

Ökad energimängd

En valp/unghund behöver mycket energi för den snabba tillväxten. Samtliga funktioner i kroppen kräver en energi med hög nivå underuppväxten för att hålla valpen frisk.

 

Ris

är den mest lättsmälta kolhydraten för en valps matsmältningssytem som ännu inte är fullt utvecklat.

 

Högt näringsinnehåll

Rikligt av vitaminer och mineraler samt kondroitin.

Viktigt för alla kroppsfunktioner i den snabba tillväxten.

 

VUXEN

+24 månader

Ökad protein och energimängd

För den aktiva sällskapshunden.

För hundar som riskerar att få i sig för lite näring. Exempelvis småätare, nervösa och stressade individer.

För "kraftraserna".

 

Lättillgängliga kalorier

Från animaliskt fett med en hög smältbarhet, näringsinnehåll och proteinnivåer för att begränsa eventuella överskott.

 

DRÄKTIG

Ökade näringsnivåer

Protein, energi, vitaminer och mineraler för tikens speciella behov under dräktighet och digivning.

 

AKTIV

Ökade näringsnivåer

Täcker näringsbehoven för den aktiva-, bruks-, jakt, drag-, och andra typer av prestationshundar. Högvärdigt animaliskt fett med en hög smältbarhet och proteinnivåer för att begränsa eventuella överskott.

 

 

KOLHYDRATER 30,60 %

Enbart ifrån ris.

RÅPROTEIN 28,00 %

därav

93,00 % animaliskt protein

07,00 % vegetabiliskt protein (ris)

RÅFETT 21,00 %

därav

Omega 3

Omega 6

 

100% animaliskt fett

 

0,70

3,30

 

%

%

VÄXTTRÅD (Naturliga fibrer) 1,40 %

Fodret innehåller enbart de fibrer från det ris som finns i fodret, inga extra fibrer är tillsatta utöver dessa.

ASKA (Mineraler) 11,00 %

därav

Kalcium

Fosfor

 

1,90

1,30

 

%

%

 

VATTEN 8,00 %

Håller alla kroppsfunktioner fungerande.

 

ENERGIVÄRDE 17 550 kj

 

 

KÖTTMJÖL

Kyckling, nöt och gris. En bred proteinbas för att täcka samtliga essentiella aminosyror och upprätthålla kroppens fysiologiska funktioner.

 

RISMJÖL

Enda spannmål, Glutenfritt, Fytinsyrafritt, Lättsmält för mage och tarm

 

ANIMALISKT FETT

Ister och kycklingfett. Rikt på Omega 3, 6, linolinsyra och linolensyra

 

KYCKLINGLEVER

Naturlig A-vitamin, järn och lecitinkälla.

 

ÄGG

Animalisk proteinkälla. Rikt på vitaminer, mineraler och fett.

 

NÄRINGSJÄST

B-vitaminkomplex

 

MJÖLKSYREKULTUR

 

BENMJÖL & BROSKMJÖL

Gris och kyckling

 

VITAMINER

 

MINERALER/SPÅRÄMNEN

 

 

MINERALER BETECKNING: MÄNGD:

/ kg
Fosfor P 1,30 %
Jod I 2,50 mg
Järn Fe 380,00 mg
Kalcium Ca 1,90 %
Kalium K 0,65 %
Kobolt Co 0,45 %
Koppar Cu 25,00 mg
Magnesium Mg 0,20 %
Mangan Mn 70,00 mg
Natrium Na 0,30 %
Selen Se 0,30 mg
Zink Zn 395,00 mg
VITAMINER
Askorbinsyra Vitamin C 900,00 mg
Biotin Vitamin H 4,50 mg
Folsyra Vitamin B9 12,00 mg
Kalciumpantotenat Vitamin B5 100,00 mg
Kobolamin Vitamin B12 0,50 mg
Kolekalciferol Vitamin D3 1500,00 IE / kg
Niacin Vitamin B3 280,00 mg
Pyridoxin Vitamin B6 70,00 mg
Retinol Vitamin A 32000,00 IE / kg
Riboflavin Vitamin B2 45,00 mg
Tiamin Vitamin B1 25,00 mg
Tokoferol Vitamin E 750,00 mg
ÖVRIGA NÄRINGSÄMNEN
Kolin 2000,00 mg
Kondriotin 325,00 mg


STANDARDT ORIGINAL EXTRA 1 dl = ca. 43 g

Doseringstabellen skall användas som en generell riktlinje men man bör alltid vara uppmärksam på sin hunds individuella behov och anpassa givan efter detta. Givorna är för ett generellt dagsbehov och skall ses som en fingervisning, inte som en slutgiltlig siffra.
Var medveten om att utfodringsmängden varierar utifrån individuella behov och situation, t e x miljö, ålder, hormonnivå, aktivitetsnivå, temperament. Detta oavsett vilken kategori som du utfodrar från. En tumregel är att revbenen ska kännas men inte synas genom pälsen för att vara i normal kondition. Följ noga utvecklingen av kroppsvikt och kondition. Valpar och dräktiga/digivande tikar kan utfodras med fri tillgång då deras behov kan vara extremt varierande.
Men glöm ändå inte att följa utvecklingen hela tiden.

 

Givan är för det totala dagsbehovet.

Kan ges både torrt eller uppblött.

 

HUNDENS VIKT I KG - 4 MÅNADER 4 - 24 MÅNADER VUXEN
1 40 - 75 75 - 125 40 - 100
5 75 - 150 125 - 175 100 - 125
10 125 - 225 175 - 250 125 - 200
15 150 - 275 250 - 300 200 - 250
20 175 - 325 300 - 375 250 - 300
25 200 - 375 350 - 450 300 - 350
30 225 - 400 375 - 475 350 - 375
35 250 - 450 425 - 525 375 - 425
40 275 - 500 475 - 575 425 - 475
45 300 - 525 500 - 600 475 - 500
50 325 - 575 550 - 650 500 - 550
55 325 - 600 575 - 675 550 - 575
60 350 - 625 600 - 700 575 - 600
70 375 - 725 700 - 800 650 - 700

 

HUNDENS VIKT I KG DRÄKTIG DIGIVANDE AKTIV
1 50 - 250 50 - 250 60 - 190
5 125 - 350 125 - 350 190 - 250
10 200 - 450 200 - 450 250 - 350
15 250 - 550 250 - 550 350 - 400
20 300 - 650 300 - 650 400 - 450
25 400 - 750 400 - 750 450 - 500
30 450 - 850 450 - 850 500 - 550
35 500 - 950 500 - 950 550 - 600
40 600 - 1000 600 - 1000 600 - 650
45 625 - 1050 625 - 1050 650 - 700
50 650 - 1100 650 - 1100 700 - 750
55 700 - 1150 700 - 1150 750 - 800
60 725 - 1200 725 - 1200 800 - 850
70 800 - 1400 800 - 1400 950 - 1000

 

 

FÖRPACKNINGAR:

Påse   2 kg

Säck 15 kg

ART.NR.

FOE - 0200

FOE - 1500

INNEHÅLL:

2 kg

15 kg

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Fika

Jag & hundarna ska fika en pyttefika=) Eller lite mys hetr det kanske=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Super vaktis 1 & 2

Nu har jag fått nytt handtag till min toalettdörr! Tack supervaktis 1 & 2!=) Det är så kul när man får fint! (De verkar ha kul ihop när de arbetar & snälla vaktisar är det!=)

Idag hade min supervaktis med sig en kollega. Så nu blev det super vaktis 1 & 2=). Han var oxå duktig! Sen kom han med fler förslag som var standard, I like=) Duschstång i metall & ny slang i metall=) Snällt! & så verkar det som om det snart blir byte på min duschberedare så jag slipper min hammare i duschen=) Toppen!

På bilden t.v. visar hur dörrarna såg ut när jag flyttade in för 2 år sen. Sen har jag målat dem vita & idag

fick jag nytt handtag. Jippi! Jag ska plocka ner det, slipa lite & måla vitt. Där är ju en liten skarv nu.

Tack supervaktis 1 & 2=)!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Utställning

Nu är Viktor anmäld till en inofficiell utställning den 26/2-2011. Den är inomhus på Qpoolen i Hässleholm. Spännande! Se hur Viktor reagerar på allt, hihi.

Här är en bild på mig & min förra Tervueren, Bazzakull Cinzano.
En utställning 1998, här är han 6 månader.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Agility

Jag & grannen Janni har med våra hundar varit & tränat agility inomhus på Hhu. Det var roligt med sällskap och de var jätteduktiga. Det var ju första gången för dem. Jag är jättenöjd med Viktors insatts oxå=) Han tycker att det är kul!! De busade även lite utomhus först=)

Min granne Janni med hunden Tesslyn.

Min söta Viktor. Jag fick inget bra kort på honom när han hoppade däcket eller sprang i tunneln...

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Killarna

Killarna Jacob & Isak var här hos mig ikväll, ja Eva landade i fåtöljen efter spinningen oxå=) Det är så roligt att ha killarna här. Hundarna tycker att det är som julafton när de små nissarna kommer och jag tycker att de har så mycket roligt att berätta!!

Eva hade lagat en jättegod lasange som hon hade med. Gulligt! Tack! Så jag & killarna åt vid kl18 & sen åt Eva här efter sin träning. Efter lasangen så drack vi läsk & fikade på kanelbullarna + chokladbollarna som jag bakade i eftermiddags. Mysigt!

Hundarna pussade på killarna och vi hade TV:n på med handboll. Spanien vann!! Samtidigt så berättade de massor om sina spel, filmer, resor, träningar, framtidsplaner, bläddrade i hundböcker etc. Jag minns inte att jag var så smart när jag var så liten. Hur kan de ha så mycket i sina små hjärnor?!? De är nog extra smarta=)

Men shit, vilka videor det finns på you tube som sådana små hittar. De har inte kollat på de hemma och som tur var så kom Eva när vi tog fram datorn. Jag vill ju inte göra fel, suck. Men det var visst någon kompis som hade visat klippen tidigare, fniss. Lägger in något klipp längre ner. Det är säkert normalt, det är bara det att när jag var liten så kollade ju inte jag på ssånt, hahahahaha.

Jacob, han som blir 9 år om en månad, han ska sova hos mig & hundarna på lördagskväll/natt=) Kul! När jag köper vårt lördagsgodis så ska jag köpa en godispåse till Isak oxå (broren som inte kommer med) som han får med sig hem i vändande bil=), han är 5 år (blir i sommar 6 år).

Kolla in sötnosarna=) Isak har blivit målad på dagis, haha. Man blev nästan rädd när han kom, haha.

Värsta krigaren eller han är nog något kattdjur!!=) Tiger?!?

 

 

 

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Bullar & chokladbollar=)

Idag har jag bakat kanelbullar & chokladbollar. Gott! Tänkte att mamma & pappa ska få de flesta kanelbullarna & sen ska jag ha några till fikan ikväll när brossans & Evas killar kommer hit. Eva ska spinna & brossan vet jag inte, haha. De är väl här mellan 18-20. Mina hundar kommer att bli glada=)

Här ska jag provsmaka medans jag väntar på sista plåtarna i ugnen. Blåbärste & kanelbulle, mums=)!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Plåtställ

Jag håller på att baka bullar nu. Känner att ett bakplåtsställ hade varit fint att ha så att man blir av med alla skrymmande plåtar=)

Detta hittade jag HÄR PÅ MIKADESIGN.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Cinze

Idag är det 1 år sedan som Cinze, min älskade bästa polare någonsin, somnade in. Det är så sorgligt att han inte fick vara hos mig i resten av mitt liv, men så är det ju med djur/hundar. Fast man får ju vara glad för de 12 åren man fick tillsammans med honom. Min söta fina lilla Cinze som är på andra sidan regnbågsbron. Saknar dig!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Utmanad av Lina pina=)

Söta Lina pina har skickat vidare en utmaning till mig=)

Bannern är gjord av Henrik.


1 - Hur länge har du bloggat?
Jag har bloggat sen april 2008=)

2 - Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Jag tittar nog in till 20 st regelbundet.

 

3 - Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar?
Jag läser nog i huvuddel hundbloggar, men en del dagboksbloggar oxå=)

 

4 - Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Ja, det tror jag.


5 - Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?

Man får ju acceptera när folk inte vill vara med i bloggen i text eller på foto.

 

6 - I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
Jag skriver inte för bekräftelse, jag ser det som en del av många sätt att kommunicera. Fast jag blir ju glad när människor jag tycker om "pratar" med mig på bloggen och vänner är ju en viss bekräftelse ibland=) Jag tycker att det är bra att kunna läsa tillbaka om mina hundar. Hundarna är mina bästa vänner!!

 

7 - Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
Ja, någon har jag träffat, det gör ju att det hela inte känns så ytligt=)

 

8 - Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Hmm vet inte. Ja, för yngre som inte kan stå emot grupptryck och sortera intryck så lätt.

 

9 - Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
Inga nackdelar tror jag.

 

10 - Tror du att du fortfarande bloggar om två år?
Ja, det tror jag.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Fika

Lite mysfika=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Nu är kranen på plats=)

Jo, jag bor i ett gammalt lägenhets hus, så ibland går ju saker sönder. Saker som egentligen borde ha gjorts f.r.o.m det att jag flyttade in, men allt har sin tid. Svårt att påverka ibland. Fast jag fick ny toalettstol direkt vid inflytt och har fått mycket färg att själv måla om i lägenheten med.

Men så började det en ny vaktis i maj 2010. Han fick ju någon månad på sig att komma in i jobbet (snällt va), sen fick han en lista av mig, hihihi. Fniss, förlåt vaktis=)! Listan fick han i mitten av sept 2010. Fast de har ju häcken full, alltså asmycket att göra.

Men jag messar & ringer min supervaktis emellanåt, så att han inte glömmer bort mig & listan.

Sen har vi gamla fönsterramar, men de ska bytas (ett måste). Det ska målas om i trappen, härligt! Sen är här småsaker ute som behöver göras. Det får bli en vårlista till vaktis, han hatar nog mig, men han får lära sig att deligera till sina kollegor=)! Mina hundar älskar honom=)

Mina grannar, de som inte blivit utslängda fniss, är väl OK. Fast de med cigg har man ju lust att slå något hårt i huvudet med. Vem tror de ska plocka upp efter dem, suck. Sen är folk dåliga på att källsortera här. Soporna blir ju överfulla. Några grannar är även dåliga på att städa efter sig i tvättstugan. Sist jag tvättade så låg där en använd bebisblöja i en av mopphinkarna. Tror att det måste till en ordningslista. Vaktis kan få den till våren oxå=)

När jag tröttnar på oredan bland grannarna, så fotograferar jag tramset tex som bilar parkerade på gräsmattan med fruktansvärt hög musik & fest etc. (de som gjorde det är vräkta nu, men även på andra grunder) och mailar in till kontoret & klagar. Jag vill ha ordning & reda!!!!!! Vi borde ha en hyresgästkommitée här! Typ grannsamverkan för ordning & reda + rosor i rabbaterna.

Fast jag & hundarna trivs ändå. Känns som om lägenheten tycker om oss, haha. Sen är här nog bara ca 18 lägenheter (5 st i min trapp), så man har lite koll på alla. Jag tycker om planlösningen oxå och det är inte mitt inne i centrum, men ändå nära liksom. Och sen har jag bra hundpromenader runt omkring här, vilket är viktigt för mig & hundarna.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Sötis!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Smink

Jag var mer tjejig tidigare, för några år sedan. Nu sminkar jag inte mig varje dag. Fast dessa produkterna tycker jag är bra, de är med i min sminkväska för vardagssmink=)!

# Facefinity Compact foundation Natural 03, från Max factor.

 

# Perfect powder rouge Frosty Toffee 09, från Isadora.

 

# Sparkling powder Magic Bonze, från Make up store.

 

#Perfect eyshadow Vanilla, från Isadora (denna har jag som high light fr ögonvrån & ut mellan näsa & kind "under ögonen").

 

# Kajal silver 013, från Lancome.

 

# Mascara The colossal volum express waterprof

 

#Glans Copper 03, från Nivea.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Takida, denna är bra!=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Dove

Jag behöver snart fylla på med shampo etc. här hemma. Egentligen så ÄLSKAR jag Redken produkterna, men de är för dyra tycker jag. Som om jag tex skulle köpa 200 ml av shampo och balsam, så skulle det gå på ca 550kr och en inpackning tex 450kr.

Men nu var det en tjej, Helena, hon sa att Doves nya serie skulle vara bra och hon har riktigt friskt & välmående hår=) Så det blir mitt nästa shampo etc=)

De finns i för färgat hår oxå i tre av produkterna & det ska jag välja.

Shampo, balsam & intensivkur finns för färgat hår. Produkten som man har över natten & som inte skall tvättas ur gör ju inget om den inte är för färgat. Men hårinpackningen är inte för färgat, men ska tvättas ur. Det kanske sliter lite på toningen, så just den kanske man ska byta ut mot en annan hårinpackning som är för färgat hår=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Stänker ordentligt=(

När jag steker ägg så stänker det ordentligt och pangar lite. Vad gör jag för fel!!!! Jag har lite smör, kläcker i äggen, klickar sönder gulan och vänder dem en gång. Vill ha dem "gyllene", lite salt. Gott på en macka=)

Men varför stänker det?????

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Fikadax

Jag bakade en chokladkaka & nu ska jag slappa med te, banan, kaka & boken jag håller på med. Hundarna är klara för dagen, nu är det bara toarundor kvar. Kanske en sväng med apporten för Viktor=) Film ikväll!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Mannen som kan prata om hundar

Henrik har en fin blogg/hemsida där han skriver om olika projekt, sin blivande fru, huset som är ett perfekt hundhus och deras sju hundar etc. Jag är där inne & kollar varje dag=)

Nu har han ett system med bloggar han följer eller som följer honom=) Han har lagt in oss med banner på en sida med länkar. Jag fick inte på texten på min banner (mitt paint bråkade), så den hjälpte han mig med. Snällt!


Här är den klar=)


Så här långt kom jag bara=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Lim

Lim är en rolig & tålig hund!! Han är söt och klarar de flesta situationer. Han hakar gärna på matte på äventyr!

Han saknar nog sin förra granne Wille=)

 

Hm, Wille dricker av mitt vatten i köket. Skitig är han (Lim), vi har varit ute i skogen.

 

 

 

 

 

 

Haha, här ser han ut som en struts=) när han simmar.

 

Wille hade tagit Lims fåtölj här, haha.

 

 

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Konstigt hunddagis!!!

Igår mötte jag en dam med hennes lille vovve. Den är väl ca 2 & 1/2 år nu. Lim & han lekte förra sommaren ibland, men jag tröttnade för den skulle rida & jucka på Lim hela tiden. Nu är den ju mindre än Lim, så Lim var så snäll & gjorde inget, men så ska det ju inte vara. Nu får hon inte komma fram med sin hund längre och absolut inte mot Viktor. Någon gång har hon stannat till vid oss, men när hon släpper fram sin så backar vi.

Nu igår så kom hennes hund med "hundkrage" som när de inte ska röra vid något sår etc. Jag frågade vad som hänt och hon sa att han hade blivit kastrerad. Ja, jag undrade ju om han hade blivit hanigare nu när han blivit ett år äldre, men nej han var inte hanig. Ja, det kom fram att han kanske hade klättrat lite, fast inte mot henne. Det var för att om han inte var kastrerad så fick han inte vara ute på sitt hunddagis. VAAA???????? Nä, då fick han bara sina promenader och sen sitta i bur resten av tiden. Jag svimmar!!!

Hur kan man lämna sin hund ca 21 dagar i månaden & ca 9-10 timmar om dagen (hon har sagt att hon jobbar heltid & lite utanför stan) och veta att den sitter i bur & dessutom betala för det. Stackars hund!!! Så nu är förklaringen att han är kastrerad för att hundens dagis inte ska ha den endast i bur om dagarna.

Tidigare har jag för mig att hon hade med sig hunden på jobbet, fast det kanske inte fungerar längre.

Ibland så förundras jag över allt man får höra. Man undrar ju dessutom vad det är för ett konstigt hunddagis!!!

Fast jag ska tillägga att jag tycker inte att det är något konstigt med att kastrera. Jag vet att det är många som är för & emot detta. Jag tycker ibland att det kan vara en bra lösning på en stressad eller hanig hund som inte mår bra av alla hormonerna eller att den vistas i en miljö där matte & hund inte kan lösa problem så att hunden har ett bra hundliv.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Petit Brabancon

Så söt liten vovve som är döpt efter Belgiens huvudstad och där även rasen förädlades på 1800-talet. Belgare, som min terv, som är Belgisk vallhund=) Och samma färg, röd med svart mask=)

Bilden lånad av kennel Zaragambas och en av ägarna heter veronika som jag=) Vilken sötnos=)!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Mina hundar

Det är så skoj att följa vovvarna!! Tänk så mycket glädje man har av dem=)!

När jag ger hundarna mat så lägger man ju märke till hur de äter. Som när Lim var liten valp så åt han jättesnabbt när han flyttade hem till mig & Cinze som jag hade då åt i sin egen takt, sakta & smakligt. Nu är det Lim som äter i sitt eget tempo & verkligen tuggar på de små kullorna och Viktor han smackar snabbt i sig sin mat. Det handlar ju om att Lim är helt bombis på att får ha sin mat ifred och kan verkligen visa det genom att lugnt käka sin mat. Fast jag undrar om Viktor någonsin kommer att äta sakta=)

Sen är det det här med ritualer kring toabesöken. Lim har ett himla problem med att hitta bra ställen att nöda sig på. Särskilt om han är kopplad. Jag har ett kiss & ett bajskommando till honom för annars blir det liksom inte gjort tycker jag, haha. Ja, kissa gör han ju, men bajandet....suck=)

Men Viktor han bara traskar rakt ut & både kissar & bajar inom de första 5-20 meter av promenaden=) Duktig vovve. Fast jag har lärt honom kommandona oxå, för på tävling eller om de av någon anledning tänker på massa annat så kan det vara bra att bara säga till dem att "gå nu på toa". Nä, jag säger "kissa" eller "baja", hahahahahaha.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Ögon=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Fredag idag♥

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Hemma igen♥

♥Välkommen hem♥

Det är så skönt, min mamma har kommit hem igen. Hon har legat på sjukhus i några dagar. Lunginflammation & 40 graders feber. Usch! Men hon har fått komma hem nu, för hon har pappa hemma så de kan hjälpas åt lite. Hon är ju fortfarande tagen av sin dumma lunginflammation♥

På avdelningen hon låg på var det värsta epidemin av kräkarsjukan. Så vi fick inte hälsa på och de fick vara mycket på sina rum bara.

Skönt att lilla mamma mår lite bättre, fast det är en bit kvar.

♥♥♥Lilla mamma♥♥♥

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Apporten, träningspass nr 10

Hm, träningspass nr 10 låter som mycket och vi har inte kommit längre. Vi kör ju små små pass 3 ggr om dagen med ungefär 20 gripande per pass med micro pauser oxå.

Gripa kan han ju och hålla fast har han gjort någon sekund åt gången med puttelite stöd under hakan (i samförstånd=))

Sista passet var ett minus och ett plus.

#Minuset var att det kom med ett pip. Hoppas att det bara var tillfällig, för det kom bara en gång. Var väl tillfällig frustation precis innan han tog apporten. Han är väl inte riktigt på det klara än vad det hela går ut på för att få sin belöning=)

#Pluset kom när han satt med apporten i munnen själv i några sekunder=) Hans blick tittade så förvånat & gulligt på mig. Det blev ett litet stillsamt (vill ju inte stressa honom) godisregn.

Mmm, det känns bra. Min lille lurvboll gör så gott han kan. Älskar mina vovvar!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Hundleksaker

Mina hundar har en korg här hemma som de har sina leksaker i. Om de vill tugga, busa & "döda" lite.

Viktor kampar med mig=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Tandläkaren


Idag ska jag till tandläkaren igen. Det är ju bra att de finns, men jag tycker inte att det är så skoj.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Fortsättning följer.....

Hiii, vår apport träning går framåt i små små steg, jippi. Han verkar tycka att det är ganska OK att ha den i munnen när jag håller lite nätt under hakan (lugnt & städat i förtroende). Tycker att han hållt lite hårdare i den idag & någon sekund längre.

Det här kommer att ta tid, men jag umgås så gärna med mina vovvar och han är snabb på massa annat. Bara vi blir duktiga med det och samtidigt att han oxå tycker att det är kul.

Ja, det är ett himla tjatande om vår apportering här på bloggen. Men det är något som jag funderar över och det är kul att kunna läsa tillbaka i sen när vi är superduktiga i elitlydnad & elitspår:-0 FNISS!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Yeeho!

Vid sista träningen med apporten idag gjorde vi framsteg=) Sen jag började så har vi nu tränat tre små pass om dagen med apporten. Alltså idag så var kvällspasset vårt 5:e.

Viktor fattade rätt snabbt att man skulle greppa om apporten på mitten när jag höll den framför honom. Men sen funderade jag på hur jag skulle få honom att hålla den. Typ gripa, hålla i någon sekund innan han skulle få sin belöning. Detta är inte narturligt för Viktor. Eller för Viktor & mig tillsammans.

Jag vill ju absolut inte att det ska bli något tvång. Det blir ju inget fint av det. Men så märkte jag att han var ju bombis på att få sin belöning. Så han satt ju snällt & greppade, tappade ut den & fick godis. Eftersom jag inbillar mig att han litar på mig, så höll jag apporten lite lite högre så att den liksom la sig i munnen när han grep. Sen stöttade jag hakan en pyttestund för apporten skulle stanna kvar. Allt under lugna omständigheter=) Han köpte faktiskt det och satt en liten sekund med apporten i munnen och fick sen godis. Vi gjorde det bara några gånger, sen slutade vi på topp=)!

Jag blev lite lugnare i hjärtat. Tänkte, shit det här blir svårt. Men vi ska bara fortsätta att träna=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Nyårslöfte=rumsren

Rumsren=) Man kämpar ju med de små liven att de ska bli rumsrena så fort som möjligt & att under tiden inte misslyckas inne.

Cinze, min första terv har nog varit snabbast. Jag har för mig att man kunde lita på honom efter att han var 16 veckor. Gabe (BC), Bim (BC) & Viktor (terv) har det varit när de är 5 månader, alltså att man är säker på att de säger till eller väntar tills man tar dem på promenad. De kanske inte har misslyckats på länge då, men ändå. Fast Gabe var sån som kissade när han hälsade på folk, usch vad jobbigt.

Men Lim (BC) var svår, han var nog 6 månader innan man kunde lita på honom. Fast han hade sprutande diarée den första månaden hos mig. Hela kullen var dålig eller jag har egentligen bara kolla på 4 av 6 valpar. De hade någon utlänsk mask från mamman som tog ett tag att få bort. Vi alla sprang hos veterinären med våra valpar.

Viktor har egentligen varit duktig med att bli rumsren, men vi har misslyckats ibland när Lim & han har lekt, eller att jag har haft folk på middag (då har väl min uppmärksamhet brustit). Då har jag någon gång upptäckt en liten pöl senare. & när jag avmaskade då han var 11 veckor, så hittade jag en stor bajskorv inne en morgon efter natten, haha. Men han har aldrig misslyckats inne hos någon när vi varit borta=) Så hade han inte lekt ibland med Lim eller om jag inte hade haft folk här, så hade han nog varit rumsren lika snabbt som Cinze. Tervar är smarta.

Skönt ändå att det är över. Jag tänkte hela tiden, att plötsligt så är han bara rumsren. Och så var det. Efter nyår så har han klarat sig i varierande antal timmar & sagt till någon gång. Toppen!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Apport igen=)

Oh, jag blev orolig för apporten. Den är ju i så många moment på tävlingar. Jag tränade igår kväll oxå & lite nu på morgonen. Tänkte om man tränar små korta pass.

Han tycker nog inte att jag är rolig just i detta momentet. För han bär jätteofta saker hela tiden & tycker om att kampa med Lim när de leker, fast om han hör mig när de leker så kommer han direkt till mig (räcker att jag suckar till nästan) & emellanåt så slutar han att leka för att komma & kolla mig oxå=))

Jag är inte den där lekgestalten för honom=( Han liksom bara sätter sig hos mig, klättrar upp i mitt knä och gosar & pussas. Jag har försökt att vara rolig för honom. Han älskar ju att träna med mig. Hans motivation är mig, kel, rösten & godis.

Jag har försökt att kasta så han ska hämta leksaker till mig. Han springer fram griper, tittar upp på mig, släpper & kommer i en väldans fart. Suck!

Jag har en sak med  ett par meter snöre som jag kastar, han springer & tar saken, sen drar jag & vi kampar. Kastar igen..... Fast en lös leksak är svår för mig att få honom att kampa med & hämta... Eller han kampar lite, men hämtar inte...

Alla mina tidigare hundar har kampat & Lim vill gärna leka med mig. Men min stjärnglans som kampkompis för Viktor har inte infunnit sig!!

Jag får kämpa vidare. Tänkte om jag tävlar om kampen. Springer efter den jag oxå, snurrar runt med den, låter honom vinna lite ibland etc.

För har vi det att han puttelite vill behålla apporten i munnen som sin, så ska det nog gå bättre. För jag tycker mig se ett samband mellan apporten & kamp/lek med mig.

I värsta fall får jag väl gå på en apportkurs=) Har det inte löst sig till min kursstart nu i Mars på allmänlydnadskursen så kan jag ju fråga om tips där.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Bakat

Idag har jag bakat enkla bullar. Egentligen inte så nyttiga med allt det vita mjölet. Fast jag tycker att de är goda att värma till frukost eller fika=)

 

Ingredienser:

(1 sats bullar eller 1 plåt pizzabotten)

4 dl ljummet vatten

1 jäst

1 tsk salt (knappt=4 ml)

4 msk olja

8-10 dl mjöl

ägg (till pensling)

vallmofrö

 

Rör ut jästen i vattnet. Häll i salt, olja och baka ner mjölet. Låt jäsa ca 40 min

Sätt på ugnen på 250 grader. Rulla ut bullar på en smord plåt. Låt jäsa i 10 min.

Pensla med ägg & strö vallmofrö över.

Mitten i ugen i 8-10 min.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Apport

Idag har jag tränat apport med Viktor & Lim. Det var första gången för Viktor & han var väl sådär förtjust.

Idag tränade vi bara gripande, Viktor & jag. Han är ju ett matvrak så det blev att jag hade godisskålen på golvet (hans motivation) och apporten i handen framför honom. Jag berömde direkt när han grep i apporten & så fick han godis. Han kom på direkt att han fick belöning om han grep mitt på apporten. Fast han släppte snabbt. Inte för att han såg godiset utan för att han inte narturligt höll den kvar lite.

Jag ska träna in klass I & II i 5 steg. 1:gripande, 2:hålla, 3:släppa, 4:gå in i fotposition, 5:springa till matte.

Med Lim så tränade jag klass II apporten, bara för att han vill ju oxå träna.

Lim ligger snällt & väntar på sin tur, Viktor blir otålig. Men Viktor är ju bara 5 & 1/2 månad, så han blir nog bättre på det. Träning ger färdighet.

Mina apporter på bilden är 13 år gamla, så de är lite slitna, haha.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Tränat

Idag så har Lim spårat runt en fotbollsplan & Viktor tränat lydnad & agility. Skoj! Viktors träning var på Hhu, inomhus i hangaret. Han fick för första gången prova på agility=) Han älskade det! Full rulle in genom tunnlarna=)!

Vi tränade även position & ett par steg i fritt följ. Ligg & sitt kvar + inkallning.

Vovvarna var jätte duktiga & matte är stolt!

Viktor är för ung för att hoppa så dessa bommarna kan han kliva över=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Bok

Shit vad spännande det har varit hemma hos mig & hundarna, haha. Nä, men jag har ju läst lite Liza Marklundböcker och de är spännande=)

Nu ska jag börja läsa Postcard Killers av Liza Marklund och James Patterson.
♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Söta lurvbollen!

Här sitter en av mina prinsar i soffan (jag har ju två prinsar=)). Sötnos, jag diggar hans stil=)!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Viktor har badat=)

Lille Vickevire, mitt söta Klister behövde bada. Han badade 2 oktober 2010 direkt när han kom hem till mig. Men sen har vi varit ute så mycket i kylan så jag har inte velat tvätta bort "fettet" i pälsen som skyddar. Fast i dag var det verkligen dags. Han luktade både Lims kiss & sitt eget, haha. Sen var han kladdig av allt tuggbens ätande både på benen & vid öroenen, fniss. Fräscht, not=)

Det gick bra, han stod snällt & luktade på allt. Tror att han litade på mig att det inte var så farligt.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Bakat

Det är super med en bak-assistent=) Idag mötte jag Sara, kassören på Hhu för att lösa ut en nyckel för inomhusträning & skulle sen ner till stan en snabbis. Så jag körde bara ihop degen i assistenten, på med locket och sen när jag kom hem så var det bara att rulla ut & in i ugnen. Go em fika=)

Snällt av Sara att stanna till vid mig så jag fick en nyckel & Mathilda som har hand om lösenordet för bokningen var oxå snabb att maila tillbaka. Kul när de är så snälla! Tack!

Så nu har jag bokat en tid för träning med mina vovvar på söndagmorgon. Gött!!

Lite vetebullar, släta. Eller de ska vara släta, men är lite buckliga, haha.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Viktors pappa & moster=)

Den info som jag vet änsålänge (har inte koll på alla Ullhedare än=)), så ska Viktors moster Ullhedens Pheija tävla lydnad på BelgarVM i Belgien 1-5/6-2011 och kanske även Viktors pappa Ullhedens Pharos ska gå IPO (han gick IPO BelgarVM 2010 oxå) då. Besked kommer senare. Jag vet att Viktors pappa ska gå Svenskt Belgar mästerskap i IPO den 18/6-2011 i Halmstad. Det är så spännande! Viktor & jag är så stolta! Häftig moster & pappa=)

★Bilden t.v. är Ullhedens Pheija. Viktors moster. Bilden lånad fr Kennel Ullhedens sida. Phija ska även ha en kull valpar som beräknas vara leveransklara i mitten av maj om jag inte räknat fel. Spännande! Då får Viktor massa kusiner=)

★Bilden t.h. är Ullhedens Pharos "Farre". Viktors pappa, så Viktor är en "Farre junior". Bilden har jag fått låna av Annica Bloom (vän med ägaren Camilla), hennes hemsida.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Peppaward

Jag har fått utmärkelsen Peppaward av Petra. Så fint & gulligt! Snällt att hon tänkte på mig!

Jag & fyra andra fick den och nu ska jag skicka till 5 nya som jag känner har varit peppande & fina=) De av mina fem utvalda kan skicka vidare i sina bloggar om de vill visa uppskattning till någon annan bloggare=)

Jag hoppas att du som inte fick en peppaward av mig inte känner dig ledsen för det. Det kan bero på att du redan fått en. Jag uppskattar alla snälla & goa som läser min blogg! Tack!

Kattis: För att hon är en sååå go tjej! Är så bra med sina djur & har en helt underbar humor. Jättefina hundar & nyfiken att förkovra sig inom hundsporten. Jag diggar henne skarpt!! Skriver roliga kommenterer oxå, haha.

Sara: En fantastisk hundtjej!! Tänker verkligen hund och fixar & donar. Generös person=)! Jättefin hundblogg & utbildar sig inom hundsporten! Öppen att diskutera hund=)! Toppen!

Caja: Är en härlig, varm & fin tjej! En finare människa får man nog leta efter! Jag är så glad att jag funnit henne som bloggis & vi har ju även sprungit på varandra i stan. Härlig blogg! Skoj!!

Camilla: Hon har en jätte fin hemsida! Härlig tjej! Det är alltid så skoj att gå in & läsa om hennes händelser & hur hon tränar. Man, barn, massor av hundar, har sin vän Pia hos sig & en rolig träningsgrupp etc. Arbetar inom hundsporten & aktiv på sin klubb! Sen är hon snäll & bjuder på sig själv om man har varit med om något konstigt med hund=) Toppen!

Emmelie: Har jag faktiskt precis börjat att följa i bloggvärlden. Hennes sambo har bloggat längre. De är ett härligt par med 7 fina hundar. Emmelie verkar kvallitets medveten inom hunderiet + har koll på hundvärlden & utbildar sig även inom hundsporten. Så kul att följa=)


♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Julen städas ut!

Idag ska julen städas ur hemma hos mig & hundarna. Jag tycker att det har varit så mysigt med julen & alla ljusen. Granen etc. Men idag ska det packas ner. & städas=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kul!!

Ikväll så är det valpkurs igen=) Så nu ska jag iväg igen med min underbara lille gulliga mysiga lurvboll. Sista tillfället i ridhuset. Sen är det 2 spårkurstillfällen i mars kvar.

Ja, nu har det snöat igen. Piss!! Jag som var glad när det töat undan så bra. Fast det har bara kommit lite. Och det är +1 grad=)

Shit, jag vaknade med världens pusskalas. Mina två killar hade gjort en kampanj, haha. De ville ut!!! De är så söta=)

Jo, jag har märkt en sak. Som nu fick jag ont i en tand, jag var hos tandläkaren etc Men när jag stack ner ansiktet i Viktors gosiga päls så försvann det onda ett tag. Han har helande krafter, hahaha. Nä, men det är väl glädje & kärlek, fniss.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Springa

Nu smälter snön undan så bra här. Snart kan man ju ha löparskorna på sig & ut för att springa. Viktor är ju inte så gammal, men han springer ju mycket när vi är ute & går. Jag springer ju själv inte så snabbt så det gör kanske ingen skillnad=) Nä, men jag väntar ju någon månad till. Fast man kan nog gå raskt tempo på cykelbanorna nu. De är rätt snöfria nu=) Längtar till våren & sommaren!!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Bok

En plats i solen av Liza Marklund ska jag läsa nu=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Viktor

Nu när jag lämnar hundarna ensamma hemma, så kollar man ju alltid om något tyder på att Viktor hittat på bus under tiden man varit borta. Men det har han inte gjort ännu iallafall. Fast härom dagen så hittade jag inte en klämma, så jag tänkte att han kanske svalt den. Jag stressade upp mig inombords att han kanske mådde dåligt, att han var extra kelig för att han ville vara nära när han hade ont. Japp, hjärnspöke alltså.

Idag så hittade jag klämman. Skönt! Viktor har tagit efter Lim, han sitter på en pall vid ett fönster ibland. Att Viktor gör likandant nu upptäckte jag idag, för han är ju alltid hos mig, men en liten stund så var han försvunnen & då satt han på pallen=) Och där låg klämman bland böckerna, haha.

Det var en klämma till handdukar som har trillat ner från hundhanddukarna som jag har till tassarna & som hänger vid dörren. Viktor tog väl den i munnen (inte tuggade eller något), men la den sen bland böckerna, hahahaha.

Mina små gulliga lurvbollar=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Bones & julpolka käppar=)

Jag tittar på mitt favvoprogram & mumsar på julpolkakäppar. Käpparna är det enda julgodiset som jag har kvar=)

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Bra hundliv......

Nu är jag ju bara en vanlig liten hundtjej som älskar mina djur över allt annat. Men mitt intresse för hundsporten är stort och jag älskar att pyssla. Man vill dessutom göra så att hundarna känner att de har ett bra hundliv hos en, hos mig=)

 

Det är en hundtjej som också bloggar, även hon ska göra ett litet träningsprogram (kul när man kan diskutera, fniss). Det är ju mer som ett stöd och jag älskar rutiner + listor=)

 

Fodret ska jag byta över till Standardt. Det är ett foder som har mycket kött i sig & så lite tillsatser som möjligt. Inhandlas i fackhandel. Sen att de får någon sistan av mina mackor, middagar etc. höjer ju mysfaktorn. Och deras tuggbehov tillgodoses av tuggben, hundkex, grisknorrar etc som de får festa på dagligen. De får ju kött oxå vid träning + leversnittar till vardagsträningen. Sen tycker jag att det är viktigt att de får en lugn måltid & ingen stress kring vattnet (mer om man har många hundar).

 

Lek med hundar är också viktigt, att de har sina leksaker & att de har sin myshörna är ju också viktigt. Att de liksom får prata hundsnack, ta död på sin tygkanin och vila i sin trygga vrå.

 

Sen har de ju mig. Min kärlek, mina initiativ till aktiviteter, omsorg & vård och trygghet. Mitt pyssel med dem och pussande. Att vi kan vara sociala ute tillsammans, slappa hemma & ta igen oss och framför allt vara ute på äventyr tillsammans – det älskar vi.

 

Nu var ju detta basic grejorna. Så om man nu vidare ser till motion & aktivering.

 

Två längre rundor om dagen på ca 1 & ½ timme/promenad på fält & i skog.

Några korta toarundor på någon kilometer och då ibland så de ser folk+bilar.

Två spårtillfälle i veckan, som söndag & onsdag.

Två lydnadstillfällen i veckan som måndag & torsdag.

Två agilitytillfällen i veckan som tisdag & fredag.

Lördagen ledig från träning, eller åka på tävling.

Små detaljer som tex apport, på TV-rumsgolvet kan ju göras när som=)

 

En av de längre promenaderna på dagen kan ju ibland bytas ut mot en cykelrunda, löparrunda, intervallträning i backe (då mattes kondis också ska tränas & fläsket ska förbrännas=)) eller simning (i bassäng eller sjö/hav/damm).

 

Detta känns ju bra. Får trappa upp lille valpen försiktigt, men jag tycker att han orkar mycket. Lim älskar att hålla igång, fast vi har inte tränat tävlingsinriktat. Så det ska jag ta tag i, i alla fall så ska Viktor & jag tävla. Simma, cykla & jogga med hundarna på vintern är jag dålig på. Man kan ju simma inomhus och byta ut jogging mot skidor. Hmm!

 

Sen är det ju kul att tävla, åka på hundkurs/läger, gå kurser etc. Vi har mycket framför oss=)

 

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Plusgrader

Vi har ju plusgrader här nere i Skåne. Faktiskt behagligt & skönt! Man märker direkt på snömassorna att de sjunker undan. Härligt! Något som är negativt är ju att vissa gator blir som skridskobanor. Typ blank is. Och om det fryser igen så blir deta skare på snön och hundarna kan få skavsår av det när de springer i snön då. Annars är det toppen=)!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Här ska tränas=)

Kollat lite på momenten igen=) Under år 2011 så kommer jag att träna på lydnadsklass I & II & även då spår apell & klass lägre. + lite agility ju=)

Här är en slags sammanfattning av några klasser.

Lydnadsklass I

Platsliggning I 2 min med 5 m mellanrum mellan hundarna & 20m ifrån sin förare.

Tandvisning

Linförighet Halt, marsch, vändning & rak språng marsch.

Läggande Läggande under gång. (10m + till utgångsposition)

Inkallning 15 meter.

Ställande Ställande under gång. (10m+till utgångsposition)

Apportering Träapport, 5 sek.

Hopp över hinder Utgångsposition ”stanna kvar” ”hopp” utgångsposition. Höjd, hundens mankhöjd.

 

 


 

 

Lydnadsklass II

Platsliggning I 3 min med dold förare. 5m mellan hundarna.

Fritt följ Halt, marsch, vändning & rak språng marsch.

Läggande Läggande under gång. (10m + till utgångsposition)

Inkallning med ställande 25-35m. Ställandet i mitten.

Sändande med ställande 10m till ruta. ”Framåt” ”Stå”.

Apportering Träapport, minst 10 m.

Fritt hopp över hinder Hopp, sitt, hopp.

Fjärrdirigering 5m, ligg, sitt, ligg, sitt

 

 


 

 

Apell spår

Linförighet Halt, marsch & språng marsch rak+vändning.

Framförgående 25m i båda riktiningarna.

Läggande Läggande under gång. (10m)

Inkallning 15m .

Apportering Träapport, minst 10 m.

Fritt hopp över hinder Hopp, sitt, fot. (65cm terv, 85cm i högre klasser)

Platsliggning 3 min, förare synlig 30m bort. 5m mellan hundarna.

 

Spårning på ett ca 300 m långt, ca 40-50 minuter gammalt förarspår. 3 föremål & 2 räta vinklar.

 

Budföring 50 m

 

 


 

 

I klass lägre kommer skotten i platsliggning & budföring+kryp. Längre spår & liggtid ca 55min, fler vinklar, ej förarspår & tidsbegränsat.

 

I klass högre så är det fritt följ, inkallning med ställande, svårare kryp, störning på framåtsändande, skall, tung apport (4kg för terv), platsliggning med skott med dolda förare (4 skott i 5 min). + Uppletande. Längre spår & längre liggtid.

 

I klass elit kommer det även sidoförflyttning, inkallning med ställande & läggande, störning på framåtsändande, vändningar i krypet, svårare skall, metallapportering, stegklättring, tungapport, platsliggning med skott med dolda förare (4 skott i 5min). Längre spår & längre liggtid.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Let´s Dance

Igår var det Let´s dance igen=) Kul! Där finns många danspar som är fina, men jag diggar Anders Bagge=) Han är rolig & söt! Cissi Ehrlings (Bagges danspartner) är ju super oxå, blir nog bra detta=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Tävlingar

Jag har spanat in lite tävlingar för året 2011. Hoppas att vi hinner bli klara så att vi kommer ut=)

110605

Lydnad, Hässleholm Brukshundklubb

 

110708

Lydnad, Osby, Svenska Hovawartklubben

 

110805

Lydnad, Kristianstad Brukshundklubb

 

110828

Appell Spår, Veberöd Brukshundklubb

 

110903

Lydnad, Hässleholm Brukshundklubb

 

110911

Appell Spår, Ängelholm Brukshundklubb

 

110918

Appell Spår, Kristianstad Brukshundklubb

 

111002

Appell Spår, Hörby Brukshundklubb

 

111009

Appell Spår, Sölvesborg Brukshundklubb

 

111022

Lydnad, Osby Brukshundklubb

 

111106

Lydnad, Göinge-Broby Brukshundklubb

 

111009

Mentalbeskrivning
, Åhus Brukshundklubb

 

111113

Appell Spår, Osby Brukshundklubb

 

Utställning i feb & maj oxå)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Bok

Idag ska jag börja läsa "Nobels tesamente" av Liza Marklund. Spännande!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Mina föräldrar+lunch

Mina föräldrar har varit här & lunchat hos mig & hundarna=) Mysigt!! Vi åt köttfärspaj & sallad. Mums!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Jeans shorts


Såhär är det=) Jag kan tycka att det är snyggt med ett par välsittande jeansshorts på sommaren. Men jag vill ju inte vara för mullig=ej välsittande, hahaha. Så nu får jag kämpa lite så jag kan skutta runt i gympaskor, jeansshorts & linne i sommar=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Annorlunda kväll

Min pappa har känt sig konstig under dagen. Han får hjärtflimmer ibland, så min äldste bror körde in honom till sjukhuset nu ikväll. Jag & hundarna gick ner till mamma & höll henne sällskap. Sen ringde ju syrran, alla barnen har hållt kontakt med mina föräldrar under dagen. Så syrran körde oxå ner till mamma=) Hon är så go, köpte med massa godis & läsk. Hon är så pysslig=)
Min andra bror låg klubbad, sjuk. Men ringde oxå för att kolla läget. Som tur var så kom pappa hem under kvällen. Skönt! Ibland så måste de söva honom & ge sån där defibrillator "stöt". De tar ju massa blodprover & ekg etc. Vet inte om han även får någon medicin. Tror han har dropp & så. Han ska på ultraljud & massa prover igen hos en spec. bara för att se om det har förändrats.

Min lilla söta pappa! & mamma!=)

Här är jag rustad för promenaden & foto på hundarna på väg ner till mamma. Det är ca 2.5 km till mina föräldrar från mig=) Så det är inte så långt, men det var ju mörkt. Sen körde syrran mig hem, så hundarna fick åka i hennes hundars bilburar som var hundfria=) Viktor tyckte det var lite knepigt, så han beklagade sig lite=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Komiskt!

Ibland gör Viktor något komiskt! Oftast inträffar det när jag badar eller pratar i telefon. Då kan man tro att Viktor inte har fått röra sig på ett tag, men jag tror det är som han roar sig själv när han vet att jag inte är tillgänglig för honom.

Både Lim & jag följer honom stilla med blicken, haha.

Jo, Viktor han har en runda. Han galopperar i lugn jämn takt, med en pikleksak i munnen (låter som en polisbil på larm), från sovrummet - genom hallen (då ser lim & jag honom från badrummet) - till Tv-rummets soffa - tillbaka genom hallen (då ser vi honom igen) - & upp i sängen igen osv. Så springer han & piper i lugn galopp fleeeera vändor.

Sen är det lungt, hahaha. Fast jag skrattar åt det för han är så gullig. Han biter inte i något, han tar inte skor, han skäller nästan aldrig (hmm det har försvunnit, han skällde lite på oss som liten), han slabbar inte med vattnet. Typ han är alltid med mig=)

Men jag tycker att det ser jätteroligt ut. Man ser liksom honom komma där springandes med en pipande sak i munnen, hahahaha.

Vi bor ju på andra våningen, fast jag har mest köksförråd under hela min lägenhet, så vi stör nog inte. Det hörs nog annars lite när han springer så, för jag hör när hunden ovan mig får tokryck & spinger=) Där bor ju en kille under mitt TV-rum, men jag undrar hur mycket han är där, man ser nästan aldrig honom. Fast när han är hemma så sjunger han nog till någon högre makt, för ibland hör man någon väldigt annorlunda sång (annorlunda i mina ögon sett) och så lagar han mat med en jobbig krydda.

Jag är nog annars en rätt tyst granne. Är tyst när jag går i trappen, har inte massa spring här & fester, spelar nästan aldrig musik, har fläkten på när jag lagar mat så inte andra behöver lukta på min matos, sorterar mina sopor, håller hundarna till sidan i trappen så ingen behöver känna sig rädd och städar efter mig i tvättstugan ordentligt och skräpar inte ner. Ja, så som alla ska bete sig när man bor i lägenhet=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Bakat

Jag har bakat lite släta bullar=) Kan man ju ha till semlor=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Böcker

Nu har jag kommit igång med Liza Marklunds böcker igen, hahaha. Alltså, de är så spännande!! Nu har jag ju läst Livstid precis, sååå bra!!

Jag har haft Asyl-boken hemma läääänge. Men när jag hade läst "Gömda", så var jag asförbannad. Så jag fortsatte inte, men nu ska jag läsa Asyl-boken.

Sen är det väl bäst att jag har fler av Lizas böcker tillhands=) Ja, dels för att de är spännande och sen för att skingra tankarna från Asyl-boken.

Även om man blir arg när man läser om heders mord, deras idiotiska jagande etc. Så är det ju bra att liksom inte blunda för det. När man läser sådana böcker så ser man ju hur världen ser ut och om man kan påverka på något sätt. Eller bara att man själv återigen ser hur bra man har det med sina gulliga vovvar=)

Stackars dessa människor!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Viktor & Tesslyn

Viktor träffade grannhunden Tesslyn lite. Hon är jättesöt! Fast hon vill platta till Viktor lite. Jag vet inte riktigt om det är för att han är busig/tuff så att det behövs eller om det är hon som är skarp (hon är 1 & 1/2 månad äldre). Det lär vi väl märka med tiden. Det är roligt att träna ihop med henne & mina hundar blir glada när de ser henne=)

Hon kanske inte vill att Viktor ska lägga upp en tass så.

 

Se, hon överkompenserar med ragg enda ut till svansen.

 

När hon stått & morrat över Viktor så är han på & busar mot henne igen. Fast han har mer öppen & snäll

mun, hon har kort mungipa & är sur. När hon står över honom ligger han med smajlande mungipa och

viftande svans. Fast hon vill ändå stå kvar. Hon är inte nöjd med hans sinnesstämning. Mot Lim

är hon inte tuff längre. Han lät henne hållas när hon var yngre, men han har pressat tillbaka henne nu.


♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Favvoleksaken=)

Viktor & Lim busar med sina julklappar=) Här på bilden ligger Viktor & har en liten mysstund med sin fovvoleksak=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Bok

Idag ska jag börja läsa boken jag fick i julklapp. Det är så skoj, jag har läst en del av hennes böcker, men inte denna. Denna fick Svenska litteraturpriset 2007. Boken heter Livstid.

Jag har inte läst hennes "Asyl", "Nobels testamente", "En plats i solen" och "Postcard Killers".

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kul att se=)

Tycker att det är kul att se hur Vitor har vuxit=)! Bra med foto! Det är ju likadant med Lim, man ser att han har blivit "man" nu, haha. Bredare bringa etc.

Idag har Viktor bott hos mig i exakt 3 månader=) Min underbara lille lurvboll!!

Bilden t.v. är 5/10-10 och bilden t.h. är från 28/12-10.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Å-promenad

Jag, Brossans fru Eva & deras barn Jacob & Isak var nere och gick en åpromenad idag på fm i 2 timmar. Kul!

Viktor var lös stora delar av tiden (kopplad ca 1/2 timme av 2 timmar) och det gick bra förrutom en gång. Det var i början av promenaden, då  nere i en backe fick han syn på två hundar och sprang iväg. Han stannade några meter innan hundarna & tvärvände och kom tillbaka i full rulle. Så får han ju inte göra, suck. Jag bad om ursäkt till hundägaren. Men sen var han duktig. Trippade med oss, busade lite med barnen, kom & snackade med mig & brydde sig inte om något annat. Jag blev faktiskt förvånad när han blev nyfiken på de där andra två hundarna. Jaja, jag var nog inte tillräckligt uppmärksam, måste träna mer. Ja, Lim blev sur oxå, han tyckte inte om stöket!!

Sen var ju Lim oxå lös och de lekte lite med snön & pinnar. Men rätt som det var så fick han upp ett spår och tog en runda ut i skogen. Snabbt rakt ut, tog en sväng där ute en lite stund (alltså vi såg hur han nosade rundor, men han lyssnade inte på mig) och snabbt tillbaka & la sig på stigen. Alltså, shit!! Vad var det med mina hundar idag!!? Så har han inte gjort på ett år. Tror att han gör så en gång om året faktiskt om jag tänker efter. Jag blir så besviken, även om det går snabbt och att han kommer igen. Dumma!! Han är ju 2 & 1/2 år. Så får man inte göra då. Viktor följde med Lim i några meter, men jag kallade ju och han kom direkt=) Duktiga underbara lurvboll=)

Ärligt så tror jag att Lim är en förklädd jakthund!! För om man jämför med Viktor. När Lim var så liten som Viktor är så var han mycket mera utåtriktad. Han hade koll på alla katter, änderna i vattnet (ja, han hoppade ju i en gång när det var iskallt i ån), höns, kaniner och tuff i mina ögon i vallningen. Så jag har verkligen kämpat med den nöten.

Viktor tittar knappt på änderna som är i ån. En gång så nöp jag honom i rumpan när en stor flock stod och åt precis runt hörnan när vi kom en gång. Annars har han inte brytt sig. Han ser inte katterna i kvarteret, trots att Lim gärna vill smyga lite (han skulle bara våga annat).

Åh, vad jag ska träna med mina små älsklingar!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Blogg Topplista
Bloggportal länksamling
BlogRankers.com
RSS 2.0