Receptet

När jag bakar är jag dålig på att lägga ut recept=) Nu undrade några om mina frallor. De är väldigt enkla!! Jag brukar dubbla eller tredubbla receptet. Av detta blir det bara ca 20 bullar.

4dl ljummet vatten
1/2 dl olja
1/2 tsk salt
1 jäst
8-10 dl mjöl

ägg till pensling
Vallmofrö att strö på


Blanda vattten, olja, salt & jäst. Se till så jästen löser sig i vätskan.

Tillsätt mjölet och arbeta degen ordentligt.

Låt jäsa i 30 min med lite mjöl på degen & en handduk över skålen.

Arbeta degen och rulla ut bullar på smord plåt eller på bakplåtspapper.

Låt jäsa under duk i 10 min.

Pensla & strö på vallmofrö.

In i ugnen i ca 10 min, mitten av ugnen i 250 grader.

Lycka till!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Bakat

Jag har bakat bullar, gott! Hälften till mina föräldrar och hälften till mig=) Vanliga matbullar med vatten, jäst, olja, salt, mjöl, ägg & vallmofröer.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Viindii kom 4 av 17

Viktors syster gick ju vidare i lördags på utställningen. Först fick de ett 1:a pris, heders pris och BIR. Sen mötte de andra raserna i samma åldersklass som gått vidare från sina grupper. Och där kom Viindii på 4:e plats!!! Härligt!! Hon är jättefin och de var så duktiga!

VIKTOR HÄLSAR GRATTIS TILL SYRRAN!!!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Ätit

Var nere hos mina föräldrar & lunchade=) Gott!! Tack mams & paps=)!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Hundleksaker

Jag har funderat lite på hur jag ska få Viktor att hämta & lämna saker till mig. Han vill gärna gosa eller bara tittar han på mig precis som om han fundrar på vad jag menar. Men det verkar som allt växer fram i olika takt. För tidigare så ville han inte kampa alls med mig eller jaga leksaker jag hade i handen för att få igång lek & kamp. Men kampen har ju vuxit fram efter hand.

Jag köpte en ny kongoleksak till Viktor innan han kom, den rosa på bilden med gula handtaget. Fast den var han inte alls intresserad av när jag tog fram den när han var mindre. Så jag stoppade tillbaka den i en låda. Nu har han bitit sönder många av sina leksaker och som jag då kaserat efterhand för jag vill inte att han ska få i sig plast. Så kom jag att tänka på att kongoleksakerna är av bra kvallitée. Och nu så, den är en toppenleksak, haha. Handtaget tog han av, men den där kongon är toppen säger han. Den studsar lite tillbaka oxå.

Så den lånade jag, kastade & han hämtade + lämnade den. WOW!! Så nu har vi gjort så i omgångar. Ingen är lyckligare än jag. Oh, min hundträning går framåt!!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Roliga hundar!

Jag tycker att det är skoj att kolla in hur hundar beter sig tillsammans med andra hundar och i olika situationer. Lim & Viktor har STORA personligheter, haha.

Viktor kan bli lite avis när jag gosar & pratar gulligt med någon annan hund. Som igår på utställningen så när jag pussade, kelade & pratade med hans syster Viindii så tyckte han att: Va, nu räcker det, jag då, min matte! Han la upp en tass på min axel & knorrade lite uppfodrande & avundsjukt, haha.

Annars tyckte han om sin syster. Viktor hade gärna lekt med henne, haha. Fast det hade nog varit damen som bestämt=) Vi tyckte att hon var bedårande söt, både jag & Viktor=)

Lim är så söt, min lille BC prins. Som när vi ska sova så kryper han ihop som en boll tätt tätt intill mig=) Och ibland när han vill bli kelad under vaken tid så kan han krypa upp i knäet på en & kärleksnagga väldigt ödmjukt, haha. Båda mina hundar är riktiga knähundar=)

Viktor är så söt! Tycker att han är cool mentalt, men han ska ha koll på mig=) Om det är något så vill han klättra upp i famnen, haha. Då blir han alldeles lugn. Som nu på tävlingen, han satt en stund med mig på golvet och blev som vanligt igen. Lugn, gosig & glad=) Eller när de har varit själva hemma. Han ligger tyst, förstör inget när jag är borta...men när jag kommer hem ska han sitta en stund i mitt knä & bara gosa. Jag sätter mig direkt på en stol i hallen & så klättrar han upp i knäet & myser. Efter en minut så har han laddat med mattedosen igen & han är cool. Fast att han snart är 7 månader så nosduttar han fortfarande på mina ben ibland när vi går, haha. Precis som om det inte räcker med synen, att han ser mig. Han måste känna mig oxå, hihi. Och när Viktor & Lim grejar med någon leksak i ett annat rum, så kommer Viktor ofta & kollar var jag är & kanske pussar på mig, sen springer han tillbaka till Lim. Mitt eget lilla klister=)

Lim är så gullig när han passerar hallen=) Ibland så stannar han & slickar/luktar på mina jackor eller på kopplena, hi. Han kan även vara en skvallerbytta. Han kommer & berättar vad som händer utanför eller om han hör något. Då tittar han på mig eller kommer springande & tittar på mig & pratar. Alltså han slutar ju om jag säger sluta eller om jag svarar eller tackar för informationen.

Lim gör något som jag funderar på, haha. När jag lämnar sängen så hoppar han upp på min plats där jag legat. Han börjar rulla runt & kelar med sängen och knorrar som när man kelar med honom. Skulle jag komma tillbka så flyttar han sig direkt. Men jag har funderat på om han vill rulla sig där så att han luktar som mig, eller rulla sig där så sängen luktar som honom eller att om där bara är varmt & mysigt.

Hundarna har något spel sinsemellan oxå. När Lim tittar på Viktor så vill inte alltid Viktor passera genom ett dörrhål tex, då får man säga till Lim så han vänder bort blicken eller så kallar man på Viktor & då vet han att jag "skyddar" honom. Men sen dricker inte Lim när Viktor är för nära & om Viktor går mot vattenskålen när Lim dricker så flyttar sig Lim & slutar att dricka. Sen om Viktor vill ligga där Lim ligger, då kan Viktor lägga sig på Lim nästan & till slut så flyttar Lim på sig. Men skulle Lim ligga i soffan mellan mina föräldrar när de är på besök, då skulle han försvara sin plats=)

Hundarna har fler egenheter, egentligen i massor. De är så gulliga, fniss.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Utställning i Hässleholm

Imorse vid kl 07.30 så gick Viktor & jag ner till Qpoolen för att deltaga i en inofficiell utställning.

Precis när vi kom ner till ingången där det skulle kollas vaccinationsintyg, ha löpande veterinärkontroll och uppvisande av nr skylt för inträde. Precis där i början blev Viktor först lite klängig. Ja, han hälsade på funktionärerna, men han kan nog uppfattas som otålig. Det kom många studsande hundar och mycket folk, ganska trångt faktiskt. Men så är det ju på tävlingar. Tävlingen flöt på jättebra annars!!

Vi gick direkt och satte oss vid ringen där vi skulle deltaga. Jag bytte skor och Viktor fick lite vatten. Sen satt vi & tittade lite på allt en stund. Sen blev Viktor lugn. Ett tag under tiden vi var där så somnade han oxå, haha. Det är jag jättenöjd med, att han var lugn & kunde slappna av trots all rörelse. Vi var uppe och gick oxå bland alla hundar & människor, bra träning.

Efter en liten stund så dök det upp en terv till och det visade sig att det var Viktors syster Viindii. Vad roligt!!!!! Hon är en jättesöt och smäcker liten dam. Husse heter Per-Åke och han hade även med sin gudson Jakob=) Ja, det var jätteroligt! De hade massa tips/utvärdring att komma med som jag sög åt mig som en svamp inför framtiden. Per-åke har en blomsterbutik i Landskrona som heter Solbackens blommor, titta in HÄR! Jakobs familj har Kennel  merrows där de föder upp Clomber spaniel, kolla HÄR!

Stort GRATTIS till lilla Viindii som fick hederspris, 1:a pris (rött band), blev BIR (bäst i ras) och ännu vet jag inte hur det gick när de mötte alla de andra raserna i samma ålder. Per-åke skulle ringa om det sen någon dag. Kul att höra! Det kommer säkert att gå bra, för Per-åke var en riktigt bra handler inne i ringen!

Jag är nöjd med Viktor för han gjorde ju så gott han kunde. Fast jag var lite nervös, så han tyckte nog att jag var konstig. Han hoppade någon gång mot mig och jag fick inte honom att stå så riktigt fint framme vid domarbordet. Jag får träna, så vi blir bättre!!

Viktor tävlade mot en annan tervhane samtidigt. Den var 8 månader, söt, ljus fluffig päls och lite större. De var bättre på att ställa sin hund än mig, men jag lär mig ju. Vi vann över den hanen och Viktor fick ett 1:a pris med rött band fick vi (2:a pris är blått & 3: pris är gult), men det blev inget hederspris. Tjejen med andra hanen hade en jättefin kamera och hon tog bilder på Viktor & Viindii. Hon ska maila dem till mig=) Gulligt!

Kritiken var bra sa Per-åke=) Så här stod det:  6 1/2 månaders (ja, han är snart 7 månader) valp med fint huvud & uttryck. Fina ögon & öron. Korrekt bett. Fin hals. Något överbyggd. Goda vinklar fram & bak. Något framskjutet skulderparti. Passande stomme. Rör sig samlat från alla håll. Fin päls & färg.

Per-åke & Viindii (Viktors syster). Härlig tjej!

 

En Clomber spaniel som Jakob kände=) Söt vovve!!

 

Vi fick en kalender oxå=)

 

Bra tips jag fick:

# Träna på bättre uppställning & kanske gå om han ändå springer (när han ska alltså), så blir han lugnare om inte jag springer.

# Utställningskoppel istället för vanligt.

# Bada honom en vecka innan istället för ett dygn innan, så pälsen hinner lugna sig lite. Den var fluffig idag haha.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Hund biter ihjäl en annan hund

Herregud, vad läskigt och sorgligt!!!!! Stackars mannen!

Idag står det berättat i Nsk (morgontidning) om en liten dvärgcollie som blivit ihjäl-biten hemma på gatan i bostadsområdet, i ett samhälle utanför Hässleholm under kvällspromenaden vid kl 20. En stor hund (rasen står utskriven i tidningen) kommer lös från en parkerad bil med koppel & halsband på sig. Springer fram och biter ihjäl den lille kopplade 12 åriga vovven. En man från bilen springer efter och försöker få bort den stora hunden, men den släpper inte.

Till slut så får han bort den stora hunden, men då har den lille vovvens liv redan runnit ut för länge sedan. Mannen med den anfallande hunden bara sticker, utan att säga något eller anmäla sig till polisen.

Vilken sorg! Stackars stackars mannen!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Smörgåspålägg

Ibland tycker jag att jag kör fast med att komma på roligt & gott smörgåspålägg till frukostmackan. Har mina bloggisar lust att skriva några vardags &/eller lite festligare pålägg som inspiration? Vad har ni på frukostbordet eller önskade att ni hade?=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Lunch

Jag var nere hos mina föräldrar idag igen, haha, & lunchade. Gott! Vi har fläskat i oss pizza två dagar inom en vecka, hi. Sen ibland kan det gå jättelänge mellan gångerna. Tack mamma & pappa, det var jättegott & mysigt!

Jag har ju inte alltid bott i stan, så jag tycker att det är extra roligt att träffa mina föräldrar. Jag har bott nästan 12 år sammanlagt i någon annan stad sen jag flyttade hemifrån när jag var 19 år (-92).

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Nyfiken Viktor, haha!

Jag tänkte att nu traggar någon förhögt alltså, haha. Men det var mätgubbarna som var utanför mitt fönster i TV-rummet. Hundarna trippar dit, men säger inget. Viktor kollar ut. Ha, gubbarna får honom att intressera sig för något som är utanför fönstret. Vi bor ju på 2:a våningen, så snickaren står i en lift.

Min söta lille prins kollar läget=)!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
I Fasanskogen

Jag har döpt vår lille skog till Fasanskogen. Vi kan vara där i timmar. Fast det är lite synd om Lim, han är inte lös mer än en liten stund i denna skogen sen han såg fasanerna. Han är så intresserad av Fasanerna, så jag måste hela tiden säga till honom att hålla sig i skinnet (tråkigt att behöva ha sån press på honom för att han inte ska bry sig om vilt). Men Viktor, han bryr sig inte alls. Han springer och har koll på mig & alla pinnar, haha. Så skönt att vara ute!

Viktor ska ha de största pinnarna=)

 

Och med sig ska han ha dem, över stock & sten=) Galning!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Utställning på lördag

På lördag ska lille Viktor & jag traska ner till Qpoolen, ca 2 km från mig, och vara med på en inofficiell liten utställning. Bra miljöträning! Viktor kommer att dömmas till den sötaste & trevligaste terven, hi. Han har mycket & tjock päls tycker jag oxå=)

Vi ska vara i ring nr 1 och bör dömmas kl 09.45. Fast man vet ju aldrig, så jag & Viktor ska hålla oss i närheten av ringen mellan kl 09.15 -> vår bedömning.

Ikväll ska hundarna bada, båda två, efter sista toarundan. Man kanske kan stoppa ner dem i badkaret samtidigt, hihi. Nä, jag skojade!!

Måste köpa en ny tävlingsbok sen. Denna är 13 år gammal, haha.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Prolaktas

Det är ju några stammar i en kapsel, av något som kan bryta ner mjölksockret, som man sväljer ner. Har fått för mig att det är äckligt nu, det går väl över. Men just nu måste jag kamouflera kapseln med något starkt, så den trycks ner i stor klick av apelsinmarmelad på en sked, in med klicken långt bak på tungan & svälj, huuuuu.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Mäta

Imorgon kommer en snickare via lift på utsidan av huset att mäta våra fönster. Det måste ju betyda att fönsterbyte kommer att ske inom ett halvår väl. Det hade varit kul!! Snyggare, lättare att putsa, tätare........

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Längtar!

Usch, kallt imorse -10 grader. Klimatet liksom går in i märgen, huhuhu. Jag längtar till våren=)!

Detta är Lim & jag 5 maj 2010. Vi skulle precis ut & springa=) Längtar så!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Glada vovvar!

Mina hundar älskar våra promenader=) Här är Viktor fotad, sötisen.

Haha, här kämpar han med en pinne=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
In mot stan

Vår längre morgonpromenad gick in mot stan. Det är bra ibland att inte bara gå i skogen och Lim är ju inte så ofta istan. Viktor miljötränar jag ju. Så idag gick vi in till stan och hundarna tycker att det är lite spännande med alla dofter. Är stolt över mina vovvar=)

Som vanligt så är Viktor jätteintresserad av matte=) och Lim väldigt uttråkad, hi.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Fönstret & snuttetrasan

Lim är så rolig med sin nyfikenhet eller så vill han helt enkelt ha koll=) Han sitter ibland på en pall vid ett fönster eller står & gluttar ut från sovrumsfönstret i en fåtölj & bakom gardinerna. Viktor undrar vad det är som är så viktigt där. Han har inte fattat. Han luktar på blommorna och gardinerna, men ser aldrig ut genom fönstret. Viktor är i vår lilla bubbla liksom. Han har ju t.o.m. provat Lims fönsterpall, men han verkade inte så intresserad då heller om vad som händer utanför fönstret.

Ska man ta bild på Viktor får man var snabb. Upptäcker han att jag är tillgänglig då kommer han omgående.

Viktors bild blev suddig & han är påväg till mig där. Se, man måste vara ultrasnabb, haha.

 

Viktor fick en gammal filt igår. Han har den som sin snuttefilt, haha. Han går

rundor med den, ligger & tuggar lite på den och somnar ibland på den.

Jag slog en knut på mitten när han fick den, men den har han löst upp, fniss.

Här gömmer han sig lite, haha.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Predikanten

Camilla Läckbergs böcker är bra!!!! Ska börja läsa Predikanten nu=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
TV idag


Idag ska jag ju kolla på "Bones" som vanligt kl 20 på TV3. Det är ju Wallander sen kl 21 på TV4, fast den har jag redan sett. För dem som orkar (annars tycker jag att ni ska hyra den någon dag) så är det "Hide and seek" på TV3 kl 23. Det är en jättebra thriller, annars så brukar jag inte kolla thriller, hahaha.

Önskar alla en härlig söndag!♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Lunch

Jag var nere hos mina föräldraar och lunchade=) Gott! Tack mams & paps=)! Vi åt pizza och till efterrätt så åt vi jordgubbar, grädde & glass, fniss. Min pizza är Vesuvio med banan & curry och mina föräldrar äter alltid Capriccosa.♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Härligt!

Solen skiner på oss idag! Hundarna har varit ute & sprungit av sig=)

Här springer Viktor före oss lite...

 

Här stannar han till & kollar så vi är med & väntar lite på oss=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Bilder

Förde över bilder till ett USB för att jag ska framkalla någon. Så hittade jag dessa söta på Lim & Viktor i cykelkorg, haha.

Mina små prinsar när de var mindre=) & satt i min cykelkorg, fniss.

 

Lim & Cinze hösten 2008=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Fredagsmys

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Fredag idag♥

Jippi, idag är det fredag=) Mysig dag!! Och sen är det Let´s dance ikväll! Fredagsmys!

Idag ska jag iväg på lite ärenden, men kommer att ha telefonen klistrad i handen. Vill inte missa något!!

Hundarna och jag har redan varit ute på ett par promenader, ätit frukost & fixat. Nu lyssnar jag på TV4 frukostbord som bla diskuterar om dvärgbandmaskens inverkan på oss i Sverige. Äta blåbär eller inte, pussa på våra hundar eller inte och att jägarna har samhällets stöd att skjuta räv.

Önskar alla en trevlig & härlig fredag!
♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Promenad

Kallt men rätt skönt väder ändå. Kul att se när hundarna blir så glada när man är ute. Viktor är ju så glad för alla pinnar att släpa runt på=) Mina söta prinsar!!=)

Här har han fått syn på en pinne=)

 

Viktor: Tjena pinnen, ska vi leka!

 

Haha, här har han sprungit före & väntar in oss. Han syns knappt=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Hundkläder

Bra & praktiska hundkläder!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Blåser & blåser!!

Det blåser jättemycket här nere hos oss idag. Fast Viktor tycker att det är ballt. Såååå många pinnar att springa runt med i skogen=)!

Idag i skogen. Viktor tar en pinne, springer lite före, lägger sig & tuggar lite medans han väntar in oss.

Springer lite före........... Så kan han hålla på, hahaha.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Pyssla om sig!

Ibland är det skönt att bara krypa ner i ett varmt bad & pyssla om sig lite extra=) Igår i badet hade jag lite skönhetsvård, man blir så len.

# Kropps scrub
# Ansikts scrub + djuprengörande
# Fuktighetsmask till ansikte
# Hårinpackning
# Avslappnande badolja med mjukgörande/lenande effekt
♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Roligt att se=)

Tycker att det är roligt att titta tillbaka på hur de växer. Viktor har är verkligen ett litet charmtroll! Han är mattes lille kille!!

T.v. är Viktor ca 2 månader & t.h. är han lite mer än 6 månader.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
ALLA HJÄRTANS DAG!=)

Jag & hundarna vill önska er en skön & härlig ALLA HJÄRTANS DAG!=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Lite agility

Kul att titta på olika handlingstilar=) Här är bla klipp med Largeekipagen från VM i Tyskland 2010 där bla Sverige vinner VM i Lag. Ena ekipaget i laget är från Hässleholms hu och även en annan hund i laget ägs av en Hässleholmare, men ägarens vän/hundens uppfödare springer hunden där.

 

Belgare Malle (Malinois)

 

 

Detta är en annan tävling. Hund i lopp nr 2 och 3 här klippet är Tervuerener som min lille Viktor=) Mallarna bor på denna sidan=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Böcker

Jag har bara påbörjat en bok av Camilla Läckberg ett par gånger. Tyskungen. Fast nu ska jag börja från början. Jag tror egentligen att hon är superbra=)!

Nu ska jag börja med Isprinsessan. Spännande!♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Måste träna mer

Alltså, jag är ju en riktig myspysare, hahaha. Jag tränar gärna hund & går väldigt gärna långa promenader med dem=) Fast jag älskar godis & är dålig med att träna mig själv. Allt går liksom i perioder.

Nu har jag pencillin till torsdagmorgon. Sen ska jag börja med att gå snabbare på några av mina hundpromenader om dagen. Efter ett tag ska jag åter lägga in lite jogging och ytterligare lite senare ett aeorobicpass i veckan. Aeorobicen är ju för att hålla sig lite smidigare och stretcha i grupp är ju bra för mig så att jag inte glömmer något=)

Så, nu måste jag se till att hålla det=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Skön morgonpromenad

Idag så sa jag till hundarna när de väckte mig & ville ut, att idag ska jag ha lite sovmorgon. Jag är alltid ute vid kl 06 och ibland lite tidigare. Ja, så de la sig till ro igen när jag pussat lite på dem. Det är ju en vanesak hur dax de ska gå upp, de var ju ute på kvällen så det kan ju inte vara så akut=)

När jag skulle ta kort på hundarna tillsammans så satt Lim & kollade efter en fasan. Inte den på bilden, fasanen i "vår" skog är inte riktigt så färgstark och stäckte mer på sig när den sprang.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Semlor

Hihi, vad bortskämd jag blir, fniss. Mamma gjorde semlor till dem och pappa körde förbi med ett par till mig & hundarna. De pysslar om sjuklingen, haha. Tack mina gulliga föräldrar!

Nu ska vi fika & titta på nyheter, postkodmiljonären & Let´s dance.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Hundar vid ett gammalt släp

Det står ett gammalt släp i en dunge. När Cinze även fanns vid min sida, så fotograferade jag Lim & honom där i oktober 2009, 3 månader innan Cinze somnade in (& då var han 12 år). Hi, han är alldeles grå i pälsen. Min älskade lille Cinze!

Kul att se hur Lim har förändrats oxå=) Min lille tuffing=)! Och nu är han även förevigad framför släpet med min lurvboll Viktor! Mina älskade vovvar!=)

Ullhedens Värdefulla Viktor & Cmm´s Lim  feb 2011

 

Bazzakull´s Cinzano & Cmm´s Lim okt 2009

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Lunch

Åt pasta & köttfärssås till lunch. Lätt att svälja=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Bok

Denna boken har jag läst tidigare. Säkert som kurslitteratur eftersom min utbildning till största delen ligger inom vården och mycket arbete i grupp. Nä nu såg jag på insdan av "pärmen". Jag har fått den av Pernilla, Jenny & Sara. Måste vara på en av de onsdagar när vi såg Beck och åt middag hos varandra för eeeeeevigheter sen -97-98 någotting=)

Den är skriven som en roman och jag ska läsa den igen. Jag minns inte den riktigt och jag tycker att det är intressant hur människor fungerar i grupp. Hur de ser på sig själva, gruppen och andra människor i omgivningen. Och hur man når bästa resultatet och ändå har trevlig arbetsro=) Spännande läsning!

Jo, förresten. Jag var hos läkare igår, för min halsfluss kom tillbaka när jag slutade med pencillinen nu i veckan. Alla bakterierna försvann inte av pencillinen, så det blommade ut igen. Nu har jag fått en ny kur pencillin. Min sänka var på 46 (man ska ha under 8, typ 3 är bra), feber på 37.8 grader (med febernedsättande tab i kroppen, annars har jag ca 36.2 grader när jag är frisk), snabbodlingen visade på halsfluss och läkaren sa att jag var ordentligt infekterad i halsen igen. Äsch, jag är snart bra igen, jag har nog bara otur=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Söta

Jag tycker att denna bilden är söt, men den är inte från idag. Undrans vad de säger när de ser ut sådär=)

ÖNSKAR ALLA EN SKÖN FREDAG, ETT HÄRLIGT FREDAGSMYS!

Viktor: Hm, Lim varför ligger du ner, vi ska ju sitta. Är det mer spännande där nere?

Lim: Men Oj, vad du är nyfiken alltid! Du är lite närgången nu, jag har annat att tänka på.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Mys

Hundarna & jag myser framför dubbelavsnitt med CSI Miami. Vi delar vänskapligt på frukt & glass, haha.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Miljöträning

Viktor & jag har varit nere på stan & miljötränat. Gått inne på tågstationen med konstiga trappor & folk, på parkeringar, på torget, inne på en galleria etc. Han är super=)! Älskar mina vovvar!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Längtar tills det blir grönt

Jag vet ju att det bara är i mitten av februari nu, men vi hade så torrt på vägarna & snötäcket hade försvunnit på gräset. Jag såg att folk började ha gympadojjor och jag längtar så efter våren. Så jag hoppades väl någonstans inom mig att det inte skulle bli mer snö, haha. Fast idag så var det ett litet pudervitt skikt på gräset igen=(

Men snart så måste det ju bli bestående vår=) Jag längtar efter skogspromenader, där det är grönt, skönt.......

Lim maj 2010. Sötis!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kampen fortsätter...hahaha

Jag höll på att dammsuga och rätt som det var kom Viktor med en av mina strumpor i munnen. Han såg sååååå gullig ut=) Jag knöt ihop den med makan och drog den sen på golvet, vände ryggen till och gick dinglande med den. Viktor nappade=)

Först kampade han bara när jag gick med frånvänd rygg, toknisse. Men sen kom han igång en stund och då tom hängde han ordentligt i strumporna, fniss.  Och nu kunde jag stå upp, det har jag inte kunnat tidigare=)

Men rätt som det var så bara dog han och la sig på golvet & ville gosa som vanligt. Jag måste vara beredd på det så att jag slutar när det är skoj. Alltså det är inte så lätt, men vi utvecklas faktiskt=)


♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Lugnare

Haha, idag var det en lugnare morgonpromenad. Inte massa blåst! Skönt! Nu tittar även solen fram=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Å-promenad + inkallning

Idag gick hundarna och jag lite längs å-promenaden, men det var träd som trillat och halt på vissa ställen. Så vi fortsatte ner till Hhu och tränade inkallning på uteträningsbanorna.

Tränade Viktors inkallning från lek och sen som moment med störning. Han var jätteduktig!!

Jag är snabbast, nä jag é......

 

Tjena matte!=)

 

Viktor: Matte jag har alltid ögonen för dig, jag vet inte riktigt hur den där BC:n tänker.

Lim: Oh, du fjäskar alltid för matte Brunis....Jag har koll på allt samtidigt, inklusive matte=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Värsta stormen

Oj, vi höll på att blåsa iväg nu under morgonpromenaden (nästan orkanstyrka 31 m/s, tågkaos, 30 000 utan ström i Skåne). En pizzerias restaurangskylt hade blåst ner och hängde, cyklar hade flugit iväg 20 metrar (inte min) och skogen ville man ju inte gå så nära, för det låg massa grenar överallt precis utanför. Men det ska avta under dagen, skönt!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Agility

Idag gick Lim, Viktor & jag till Hangaret och tränade agility. Det regnade på vägen dit, så hundarna blev rätt skitiga i grusen där inne. Jag tror att Viktor tycker att agility är roligare än Lim. Men jag har alltid tyckt att Lim är en allvarlig hund när det gäller arbete, haha (men söt). Viktor han skuttar, tramsar för sig själv oxå, haha, när jag tex bygger om bland hindrena. In i tunnlar i en himla fart. Då Lim står mer & luktar på en fläck, haha. Jaja, bara de mår bra så=)

Haha, världens sötaste små framben=)

 

Kolla så smutsiga de blev=(

 

Viktor kom precis ut ur tunneln här=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Morötter

Mina tidigare hundar har inte uppskattat morötter direkt. Men Viktor tycker att det är gott=)! Lim tuggar lite sen lämnar han sin. Fast Viktor tuggar glatt i sig hela sin=)

Jag har funderat lite på Viktor, för han är alltid sugen & "hungrig". Men så läste jag inne på Hunddagboken där Katarina skriver om att hon ger morötter till sina hundar. Jag vet att agility Veronica B oxå ger morötter i utfyllnad till någon av sina hundar, står på bloggen.

Så nu kommer Viktor (& Lim om han vill) få extra tugg i form av morötter oxå!
♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Skogen

Hundarna och jag har varit i skogen. Jag mår bättre nu, viiiilken seg vecka ons-sön det har varit. Stackars hundarna!! Fast jag tycker att de tagit det med ro och det kanske har gett Viktor lite häftig energi så att han helt plötsligt ville kampa liiiite=)

Alltså de har ju fått några toarundor om dagen + lite inomhusaktiviteter, men jag har varit helt kass med feber & halsfluss, så det har liksom inte blivit de vanliga långa rundorna.

Idag sprang de för full rulle, härligt att se=) Mina små älskade prinsar!!

Sen har jag upptäckt något kul, hahaha. Snön har försvunnit rätt bra på Viktors toalett, så han letar efter en liten liten snöhög så att han kan sätta sig, haha. Ser så skoj ut, men han får ju vänja sig att kissa etc på gräs nu=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Melodifestival deltävlig 1

Ikväll ska jag kolla på melodifestivalen 2011, deltävling 1 på kanal TV1 kl 20.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Viktor kampar=)

Jag gjorde ett litet klipp på när Viktor nu så smått har börjat att kampa. Det ser ju inte så mycket ut för världen, men för oss är det. Innan har han inte tagit i kampen alls och bara tittat på mig. Men skam den som ger sig. Jag behöver föremålsintresset i brukset och just nu i apporten som jag tränar=)

Än så går det inte att få igång honom mer med att man tex puttar lite på bogen eller på nosryggen, då blir han ledsen, fniss. Då bara tittar han på en, vad gör du matte=)

Nu är jag ju sjuk så jag ser lite knasig ut i min hårtott etc, så titta bara på Viktor, haha. Jag syns ändå inte så mycket.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Let´s dance & ostbågar=)

Jag & hundarna mumsar på lite fredagsmys & tittar på Let´s dance. De har fått eget tugg, men någon ostbåge slinker nog oxå ner, fniss.

Vill inte äta choklad för det svider i halsen, så det blev Oboy (chokladsmak ju, hihi) till mina ostbågar=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Tulpaner + Viktor kampar=)

Mina föräldrar är så gulliga!! De har hjälpt mig nu när jag är kass. Kommit förbi med lite handle-saker etc. Och idag hade de med sig tulpaner till mig=)!! Vad glad jag blev, det piggar upp♥

Nu äter jag pencillin, så jag hoppas att det vänder snabbt.

Något positivt. Jag har varit väldigt mör, så hundarna har bara fått toarundor, blivit gosade och sökaktiveringar här hemma angående aktivering.

Men så "plötsligt händer det", hahaha. Viktor låg & snussade hos mig, jag tog av mina myssockar & han blev nyfiken. Han får ju inte ha mina saker annars, men nu kanske vi kunde kampa lite=) Och japp det ville lille Viktor. Vi har ju inte riktigt fått till det, men efter allt sussande hos mig och mina gosiga mysstrumpor, japp då var det riktigt toppen att kampa sa Viktor, fniss. Har det släppt nu då, hoppas.....
♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Inomhusövning

Nu när jag inte mår bra än så får hundaktiveringen ske inomhus. Både Viktor & Lim är toppenbra på det=) Jag lägger ut kött på "fågel-fisk-&mittemellan", sen får de söka igenom rummet. Kul att titta på=)!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Vectra, Viktors syster

Jag såg precis att Viktors syster Vectra har en hemsida, de hade skrivit i gästboken på Kennelns hemsida. Kul! De bor uppe i Skellefteå, ca 123 mil härifrån. Bra att man kan kolla in "syrran" via nätet=)

En skärmdump av VECTRAS SIDA!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Let´s dance

Ikväll är det Let´s dance igen. Jag tycker att Helena, Denise och Andres verkar vara de mest intressanta & roliga bland de tävlande.

Måste läsa någon av hennes böcker=)!!!

 

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Mer vänlighet=)!

Läste på Henriks blogg om att hjälpa till med mer vänlighet och mindre nätverkasmobbing.
Här är en lite symbol för det=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Förkyld, suck

Jag har blivit ordentligt förkyld!! Jätte ont i kroppen & mandlarna är stora & röda + gör ont. Stackars mig=) Så nu ska jag lindra med Alvedon, glass & halstabletter. Pussa på hundarna hjälper oxå, men godis gör för ont i halsen. Annars tycker jag att godis hjälper mot allt=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Koppel

Igår när jag var ute kring huset så hade jag Viktor uppbunden. Han var rätt duktig först! En liten liten pipig minut och sen helt tyst.

Men sen försvann jag en pyttestund runt soptunnorna efter att vi varit ute i ca en halvtimme och jag tänkte att det här går ju bra. Inte ett ljud=) Fast det var för att han kämpade med kopplet. Det tog minsann inte många sekunder förrän han kom runt hörnan i full sprutt och ville stå hos mig, suck. Han bet av läderkopplet och hade bara en liten slips kvar runt halsen.

Han som aldrig förstör något annars som inte är hans leksaker (leksakerna kan han ju tugga sönder=)))

Men lite gullig är han ju ändå, fniss. Han gör så gott han kan, jag är stolt över honom (ja, inte att han bet av kopplet, men annars=))

När jag binder upp ska jag ha en tillfällig kedja med mig med kabinhakar i båda ändar=)

På fotot är hans söndriga koppel=(

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Prolaktas fortsättning=)

Detta är en undrets tablett!!! Varför har ingen informerat mig om denna. Typ på vårdcentraler etc. När jag arbetar inom vården har jag alltid en helhetssyn och funderar hela tiden på om man kan förbättra något med den kunskapen som man besitter eller om man behöver rådfråga någon.

Jaja, den började säljas på apotek 2009 och har kanske varit på deras webb ett tag. Men jag hittade den av en slump på Prolaktas egen sida när jag sökte på nätet, man försöker ju uppdatera sig=)

Det är 10 kr dyrare att beställa över nätet, men det är rätt skönt att bara få hem den i brevlådan och betala över nätet=)

När jag äter en tablett om dagen så är jag inte laktosintollerant längre=) Jippi!!! Verkligen värt 150 kr i månaden=) De klassas inte som medicin, så man får inte det på högkostnadskortet.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Middag

Jonas var på middag här hos mig & hundarna. Mysigt! Hundarna älskade honom=)

Vi åt middag & såg film=)


Fläskytterfilé som serveras rumstempurerad. Brynt, ungsbakad till 70 grader i mitten,

marinerad över natten i kokt vatten, vitlök, gourmesalt och Rosmarin. Sen andra

marineringen på 2 timmar var i olja, vitlök, citronsaft av en citron och Rosmarin.

 

Sallad av olika kryddiga slag, gurka, rödlök, avokado & valnötter.

 

Potatisgratäng. Rött vin & vatten till maten.

 

Chokladmousse av ljus choklad med nötter på. Kiwi & passionsfrukt till=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Blogg Topplista
Bloggportal länksamling
BlogRankers.com
RSS 2.0