Kurs!

Jag älskar att gå kurs!! Jag plockar några små guldkorn & gör dem till mitt eget sätt.

Jag blir lite mobbad emellanåt för att jag tränar med så mycket godis (kött). Men jag håller fast vid mitt=) Jag skiljer på vardagslydnad och inlärning. Och sen när inlärningen av momenten har skett, då ökar jag uthålligheten i motivationen emellan godisbelöningarna. Till slut så vet hunden att den får godisregn när alla momenten är klara och ivern/motivationen ligger i samarbetet med momentet & min personliga belöning mellan alla tävlingsmomenten.


Min vattentäta hundklocka. Enkel & bra! Belysning, tidtagning, alarm....

Sen plockar man isär momenten ibland & fräschar upp hastighet eller någon detalj och belönar med godis eller vad den största motivationen nu är, för att hålla sig på topp. Som Lim tar inte godis på träningar. Han vill bara träna. Möjligtvis boll, mig & kamp=) Billigt & bra, fniss!

Jag har ju tävlat förr och om ett tag så är det dax för Viktor. När vi är klara för det förstås!

Idag har jag fått bra svar på några spårfrågor och jag önskade tandvisning och det gick jättebra. Kul när man får komma med önskemål!=)

Vi tränade även platsliggning med mycket störning. Störning med att vi sprang runt dem, hoppade upp & ner, låg på rygg och cyklade. Vi såg nog inte riktigt kloka ut, haha. Viktor var duktig och låg kvar, men när jag slutade att vifta med benen och sa att nu orkar jag inte mer. Ha, då kom han & slängde sig ovan på mig. Annars gick det bra=)

Där är en jättefin & gullig Bernasennen i gruppen. Den måste ganska nyligen vara op för livmoderinf, för den hade stort plåster på magen och för två veckor sen så var den ju med. Hon var iallafall jättepigg & sprallig idag och fattade tycke för Lejonhunden (Ridgebacken=) De tog en repa tillsammans=) Hon är så söt, bernasennen! Fast jag hade henne bredvid oss under träningen av platsliggningen. Och jag känner att Viktor kan bli en orolig hund på platsen om jag inte befäster momentet först ordentligt innan sån störning. Så vi flyttade på oss till andra kanten. Sen ska ju inte det vara några problem att ha sån störning av en pigg, sprallig & glad vovve bredvid. Men än så vill jag befästa lite bättre innan=)

Idag gjorde vi avslappningsövningar oxå. Vi blandar hejvilt, men jag tycker att det är skojsigt! Alltid så lär man sig något. Viktor & jag tycker att det är toppen att träna parallellt oxå med andra hundar. Som vi gick zickzack med hundarna lösa, iallafall några av oss. En del fick fnatt, hihi. Men det gör inte så mycket, det är en bra grupp och det händer inte så mycket. Som de sa idag, sånt kan ju hända på tävlingar oxå.

Vi tränade stanna (ställande under gång) oxå, gick bra! Sen var hjälpinstruktören hjälpsam med lite agilityövningar på slutet. Viktor har inte alls tagit balanshinder tidigare. Men han är född till agilityhund. Iallafall så gick hjälpinstruktören på ena sidan om hindret och jag på andra. Och just idag så hade jag honom kopplad vid dessa övningar. Han är rent galen i agility, så jag hjälper honom med självbevarelsedriften vid sådana här saker, haha. Det gick jättebra!!

Jag tycker att linförighet är skosigt! Nu följer han ju med med kontakt, fast jag ska nog börja lägga in "fot". Börjar med rätt utgångsposition och sen belönar jag om han följer med korrekt ett steg. Sen blir det kanske korrekt i tvåsteg, tresteg.....osv. Tillslut så har man ett snyggt fotgående (förhoppningsvis, om man är noggrann). Idag körde vi dirigiering igen, askul!!!

Nästa gång så ska vi grilla! Och göra ett test=)! Sen ska vi redovisa ett trix som vi lärt in under veckan, haha. Jag är inte så bra på trix, fniss.

Idag tog jag hårt i honom en gång på agilityn. Han sprang fram till en labbe i gruppen. Det får han ju absolut inte göra. Viktor busade helt enkelt. Jag tog honom hårt i nackskinnet och drog honom till sidan. Han blev helt spak, haha. Jag bad ju ägarna oxå om ursäkt. Fast de sa att det inte gjorde något. Hi, jag tar aldrig hårt i min lurvboll nästan. Men just då behövdes det. Ja, sen följde han snällt med trots att de andra hade full rulle. Han lärde sig=)

I sommar är det ju spårkurs. Sen vill jag gå spår, agility och lydnadskurs till hösten. Hoppas att det inte krockar!! Plus att jag ska träna med mina hundkompisar och ensam ibland. Ja, sen kennelläger och kanske någon helgkurs. Fullrulle!!

Hundarna Amie, Kenzi & Cissi.

 

Lille söta Eros=)

 

Tandvisning på G!

 

Fint halsband på Lejonhunden!

 

Från promenaden i eftermiddags=)

 

Viktor & sina pinnar!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Härlig fredag!

Jätte bra fredag! Så roligt på jobbet! Jag har varit så orolig för hur jag skulle hinna få undan alla offerter & ordrar som ska sorteras in, man vill ju ha ordning & reda. Men denna veckan har jag fått undan lite.

Först tog kalkyleringskillen ett ryck och flyttade ut lite lådor med äldre orderpåsar till det gamla arkivet och lämnade plats för nya lådor i det lilla arkivet ute vid mig (snällt). Sen tog ekonomitjejen ett ryck, hon ville strecka på benen & är hjälpsam (om hon har tid, hon har ju likt som alla, väldigt mycket att göra). Sen har jag oxå lagt flera timmar på att sortera in orderpåsar & offerter. Fast igår så såg jag en hög på ekonomitjejens rum med orderpåsar till fakturering, som var så hög att hon nästan behövde ha en stege för att nå upp till översta. Och alla de står ju i backar hos mig nu som ska sorteras in, hahahahaha.

Fast det känns ändå skönt att få undan det andra. Idag har jag hunnit fixa småsaker som bara får vänta när det är dagar med massssssor av ordrar som ska ut i produktionen. Ordrarna går ju i olika steg & jag har en liten del att fixa med, i dem. Ordrar är ju bra (pengar) och det är kul att göra. Ja, jag skulle kunna jobba alltid, fniss. Fast det viktigaste på jobbet är ju att fiskarna i de två akvariumen får mat när de ska, hahahahihihi=) De fiskar som är hos mig i receptionen känner igen mig. De dansar för mig när jag står hos dem=) De i konferansrummet är lite mer stressade i sättet. De har nog den personligheten. Alltså de två stora där i är ju coola, men de som ser ut som gula godisfiskar (stora som små lillfingrar) är liksom väldigt alerta. Några små fullblod!

Det som har gjort denna dagen på jobbet extra rolig, förrutom att jag fått undan mycket sånt runtomkring. Det är de roliga kunderna. Det har faktiskt ringt en del, både igår & idag. Det beror ju på om alla är upptagna eller med kunder etc., så kommer de ju till mig=) Alltså, de kan få mig att asgarva (kunderna då, menar jag)!!!!!! Jag försöker verkligen vara effektiv & hjälpsam när de ringer. För företagare som ringer, är ju tid pengar. Hihi, fast det är kul med lite humor. Jag har ju ett socialt arbete med service inriktning. Älskar det, det bubblar av glädje inom mig liksom=)

Hemma har hundarna varit ute med mig i det fina vädret. Jag tycker att gräs etc. växt upp mycket bara den senaste veckan. Jag är så orolig för ormar som ligger & blir sura när mina hundar far fram. Hoppas att de inte hugger.

Efter spår, promenader & träning så har Lim fått ett bad och hundarna har allmänt setts över med kloklippning, borstning.... Inga fästingar=) Härligt!

Nu ska vi hålla fredag=)!

Lim i badkaret. Han slickar badkaret medans jag fotar, haha.

Ja, det blev alldeles skitigt när han var där i=)

 

Jag är så glad för min "tvålbehållare med pump". Jag fick ett presentkort på Nisses i Hässleholm av min ena bror med familj när jag fyllde år. Där köpte jag denna behållare, av Cult design för 179 kr. Sen en midjeväska att ha vid hundträningen (till godiset, mobilen, nyklar) + ett sminkpuder från Max factor.

Fin födelsedagspresent! Tack Bross!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Spårkurs i sommar!

Grannen Janni med Tesslyn & jag med Viktor ska gå spårkurs på Adseke hundskola (mot Sösdala) i sommar, hundarna är nästan lika gamla. Ska bli riktigt skojsigt! Den börjar 9 juni. Hihihi!

Viktor & Tesslyn för tre månader sen=) Vad små de är=)

 

Skärmdump av Adsekehundskolas hemsida. Det är Annicas  boerboelhane "Foreman". Han är jättefin!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Hundarna

Idag har bara Viktor spårat. Jag har tränat lydnad & apportering med Lim=)

Idag så tänkte jag att Viktor skulle få ett enkelt spår, men det var så snårrigt i skogen att det blev lite svårare ändå. Men han klarade det bra. Fast han tyckte att det var jobbigt att gå på vissa underlag. Han är som prinsessan på ärten=)
Spåret var ca 250 meter och låg i en timme.

Här gick vi in, Viktor känner redan spåret=) Jag sätter bara en snitzel där jag startar numera.

Har ingen bra teknik att ta ner dem med efterhand vi tar spåret. Jag har funderat på om det finns

något naturspray som har stark färg typ illgult, som man kan märka något blad här & var istället, haha.

 

Här svänger det, Viktor har koll=)!

 

Matte, shit!! Här är ju alldeles knöligt och sprakigt att gå. Hm, jag går här för att jag vill ha mina köttbullar i slutet av spåret och lite för att du har bett mig hitta & följa spåret.

 

 

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Spårat

Härligt väder!

Efter jobbet nu så har jag spårat med hundarna. Spåret låg i 1 + 3/4 timme.

Lims var bara ett rakt på 100 meter med godis i slutet. Bara så att han kände att han fick vara med.

Viktors var lite svårare & på 350 meter (vårt längsta). Först rakt ut bland vitsippor och björk. Efter 75 meter så började det svänga lite mjukt (bytte vindriktining) och samtidigt så blev det torrt glest gräs. Viktor stannade upp i två sekunder, sen fortsatte han lite vingligt i 5 meter och sen var han på det i stadig takt igen. Det blev ännu grusigare, men han fortsatte=) Rätt som det var så nosade han rakt på en hel köttbulle i spåret precis i slutet av det torra svåra partiet. Mums sa han, fniss. Sen blev det mossigare och gräsligare, hahahaha. Då ökade han lite på takten. Fast jag tror att han var varm. Glad blev han för alla köttbullarna i slutet=)

Jag är så stolt över mina hundar=)!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Hundarna!

Direkt efter jobbet så tog vi två spår, jag & hundarna. Lim var het, han är hetare i skogen. Viktor såg snopen ut en sekund vid en vinkel innan poletten trillade ner, haha. De andra två vinklarna gick som smort=) De fick vars ett 250 metersspår i skog och inga pinnar. Bara kyckling som slut=)

Sen har Scalibor åkt på nu. Exspot hade de den första tiden, men det går inte att bada med. Scalibor kan man ju plocka av. Alltså jag har sett hur det kryper fästingar på dem, innan de fick medel. Jag blir så rädd att de får borelia eller liknande. Men med skydd känns det bra=)

En söt belgarrumpa i spåret, fniss.

 

Köpte den stora storleken. Vi hade nog klarat oss på den mindre, fick klippa en del.♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Tummat!

Jag har tummat med en av säljarna på jobbet att endast äta lite godis på helgen. Övrig tid äta hyfsat sunt och inget sött alls. Nice!!=)

Kycklingsallad. Sallad, gurka, kycklingfilé, sockerärtor och avokado.

 

Äpple & valnötter=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Hos mina föräldrar!

På annandag påsk så var jag hos mina föräldrar och åt påsklunch. Mumsigt! Tack mams & paps=)! Mina brossor var där oxå i olika omgångar och samtidigt & min ena brors två barn. Härliga prickar!!

Detta påskägget ser mumsigt ut=) Inte mitt, haha.

Istället för blomma eller påskägg så fick mina föräldrar en fruktpåse med Mango, Plommon, äpple och energibarer med choklad/nötter=)


♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
C-vitaminer mot förkylning

Mumsar c-vitaminer via frukt för att chocka kroppen med "överdos av C-vitaminer" och bli av med förkylningen, hihi.

Annans, plommon & valnötter.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Tränat med Marina & Alice=)

Riktigt roligt! Det är skoj med sällskap och vi tränar på samma saker. Hundarna är nästan lika gamla. Alice är 13 månader och Viktor är snart 9 månader. Sen är Marina glad & trevlig!=) Skojsigt!

Vi ska försöka träna 1 gång i veckan, men denna gången blir det 2 veckor till vår egna gemensamma träning. Vi har ju kursen kvar på två tillfällen som har en av gångerna emellan. Det var på kursen vi träffades=)

Från att vi åkte och tills vi kom hem var vi iväg tillsammans i 4 timmar. Vi tränade ju inte hela tiden, haha. Vi gick i skogen, fikade, hundarna fick leka lite och så tränade vi.

Vi tränade hopp över hinder och platsliggning som i Lydnadsklass I. Sen tränade vi inkallningar med hundarna parallellt och även en övning där de möttes under inkallningarna.

Annars tränade vi var för sig men bredvid varandra på appellplanen, med varandra som kommunication och viss störning.

Jag tränade stanna under gång, inkallning som i Lydnadsklass I och "fritt följ". Jag är supernöjd med dagen! Tack Marina & Alice!

Om man tittar noga så ser man att Viktor kommer där borta på stigen=)

 

Hundarna har skoj tillsammans!

 

Hihi, Marina kom ihåg fika & hade även med ben till hundarna. Gulligt! Tack Marina!

Nästa gång ska jag pyssla om oss!

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Påskafton

Mina föräldrar var här på påskafton. Jag & hundarna tycker att det är mysigt=)! Tack för de fina påskliljorna mamma & pappa!♥

Pappa & Viktor myser=)! Gulligt!

 

Pappa & Lim myser=)!

 

Lim visar mina föräldrar de nya leksakerna, haha.

 

Lim är nog lite varm, så han sitter upp ett tag, haha.

 

Denna fick jag förra helgen av mina föräldrar, när jag fyllde år. Den kom med här nu, är så

glad för mina orkidéer. Min övriga present från dem blir på Ikea, hihi. Vi ska dit snart & shoppa=)

 

Igår fick jag denna på påskafton. De har gjort ett kort av ett jättefint fotografi=) Pappa brukar ju fota,

så det är kul när de kommer med så personliga kort (påskkort=)

 

Flygande Jacob till varmrätt.

 

Frukttallrik med glass till efterrätt.

 

Godis till körslaget=)!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Förkyld, suck=(

Jag har blivit förkyld. Det kändes redan i början av veckan efter min kalashelg. Men sen tycker jag att den blev som värst i torsdags. Hoppas att jag inte smittade någon på jobbet, för jag vägrar att vara hemma. Älskar att jobba! Det är fler som är förkylda där, så jag kan ju skylla på dem, hihihahaha. Skojade=)!

Min förkylning sitter i näsan och lungorna och jag blir trött liksom & får lite ont i kroppen. Fast jag tror det har vänt nu, så jag är snart bra=)! Jag får kurera mig så att jag är pigg & fräsch på tisdag när vi jobbar igen=) Hihi!

Näsdukar med tassavtryck. Då känns det lite roligare!!


♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Tänker alltid på mina vovvar!

Hittade några bra saker till vovvarna som behövdes=) En del av månadens benförråd & vardagsgodis + lite nya leksaker. De blev glada!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Firade in påsken på jobbet!

Igår var det ju skärtorsdag, så nu är vi lediga fyra dagar från jobbet. Vi fick påsksmörgås på jobbet av ägarna=) Mysigt! Tack!!

Faktiskt lite skojsigt, vi brukar ju inte fika tillsammans vi på kontoret. Alla har så mycket att göra, så kaffet tar de vid datorn. Lunchen är vi ju några tillsammans i matsalen (kul oxå, älskar många av personalens humor, haha), men nu satt vi vid säljchefens (en av ägarna) Chesterfieldsoffgrupp & hade det gott i några minuter. Lilla jag, hihi.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Shit, full rulle i spåret=)

Jag skulle inte skrivit att Lim arbetade som en "damsugare och drar inte, utan maler på metodiskt". Idag hade han sånt drag i spåret, så jag undrade om han fått fnatt, haha. Sugen på godis, nää, haha.

Idag hade ingen av dem pinne i spåret, bara ett "slut" med massa godis. Båda var jätteduktiga! Skitskoj att spåra=)

Lim väntar snällt på sin tur!=)

 

Viktor redo för spår med spårselen på.

 

Det blir suddigt, det flåsas på i den kuperade terrängen.

 

I en sluttning. Han klarar alla svängar (nästan massa vinklar).

 

Lim in action=)

 

Han är duktig min prins!=)


♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Hundarna har spårat!

Det blåser lite idag och det skiftar riktning hela tiden. Så spårupptaget för Viktor var klurigt, men han klarade det. Sen blev det full rulle, haha. Precis efter några skyddande buskar, skyddande för spåret gällande vinden, så låg nog doften starkt en halvmeter bredvid kärnan. Just i en sluttning efter buskarna. Men annars gick Viktor rakt i kärnan. Spåret var bara 150 meter i först gräs som sen övergick i skog. Ett lite slingrigt spår och vi korsade en stig. Jag är såååå stolt!

Lim är jätteduktig på att spåra. Han är så nyfiken, haha. Han är som en damsugare och drar inte, utan maler på metodiskt. Hans spår låg runt fotbollsplanen med tre vinklar och fyra apporter/godisslut. Mina fina prinsar!!!=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Spår

För att få mer struktur på spårträningen till vardags med dessa arbetstiderna (älskar mitt jobb!!!), så börjar jag med idag att ta med spårpinnar, snitslar och hundspårgodis (slutbelöning) till jobbet. För att sen på vägen hem lägga ett par spår som ligger till sig sen under vår långa promenad som vi tar direkt efter jobbet.

Tidigare har jag lagt något litet i början av promenaden och har haft svårt att tänka ut någon bra mark. Men nu har jag tänkt spårmark inför hela veckan=) Skönt, nu har jag löst de funderingarna=)

ÖNSKAR ALLA EN RIKTIGT HÄRLIG DAG!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kalas

Så, nu har jag fyllt 38 år=) Mmm, det känns toppen!=)

Idag har det varit familjekalas hemma hos mig & hundarna. Härligt! Hundarna tycker att det är riktigt roligt oxå!! Min äldsta bror kommer imorgonkväll på kalasfika. Han har varit bortrest i helgen + att nu på kvällen var han tvungen att hämta hem deras husvagn.

Gör man ny tårta då, eller hoppas man på att dagens är god imorgon oxå?!?=)

Jag blev jättesuperglad för mina presenter=)! Tack!!

I år så blev det 5 kakor + tårta. Centerkladkaka med björnbär på, kanelbullar, cupcakes, chokladdrömmar och chokladbollar med strössel på. Sen rosa prinsesstårta med jordgubbs smak.

Jacob är så söt! Han stannade kvar medans gullige lillebroren var iväg & spelade fotboll. Så han blev upphämtad på hemvägen sen. Jacob tycker om att vara med hundarna.

Lim visade mig att det ligger en katt uppe på staketet.

 

En vanlig situation=) Viktor kollar på mig om vad som skall göras, typ: OK nu ska här fotas,

men matte jag väntar & är redo för att gå när du är. Och Lim kan inte släppa katten ur sikte.

 

Mys i soffan, mysigt!=)

 

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kurs med Viktor=)!

Alltid lika kul med kurs! Viktor älskar det!! Lite bilder från idag=)!

Hihi, sitt i grupp=) Viktor ser så liten ut, haha. Han är så söt!

 

Ligg i grupp med massa störning=)! Duktiga vovvar!!

 

Hopp över hinder. Belgaren Skippy & Carina=)

 

Min älskade Ullhedens Värdefulla Viktor!

 

Tord, en av instruktörerna.

 

Håkan & Kingsi!

 

Marina & Alice!

 

PUSS! Viktor & Rottisen Kingsi pussas=)

 

Viktor springer lite lös med Belgaren Skippy=)!

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Fredag

Fredagsmys senare ikväll! Fast jag har en fullspäckad dag=) Massor att pyssla med här hemma efter jobbet!

Igår så satte jag upp lite påskfint på jobbet!

Mina prinsar på långa kvällspromenaden igårkväll. Sötnosar!

 

Hihi, dessa pinnar=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Mina sötisar!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Måndag

Iii, vilken rulle vi hade på jobbet! Jag tappade räkningen efter (25 ordrar) tillslut efter alla ordra som kom in i högvis. Och grejor som skulle skickas, kaffefikor i massor till kundmöten, hihihihi. Och jag var iväg & handlade på två håll oxå under dagen. Ekonomitjejen tog 10 ordrar (utöver mina 25) utöver sitt jobb & kalkyleringskillen som satt på möte kom ut & körde sen oxå. Jag jobbade över 1 timme, tror alla jobbade över igår=) Jag älskar sådana här dagar!!

Sen var jag ute i sköna vädret med hundarna. Jag älskar att bara titta på hur de springer och busar & drar i pinnar. Vi tränade lite kasta-hämta-överlämna oxå.

Nu är det ny dag & nya tag=)

Hundarna & jag har varit ute på en långpromenad och äter nu frukost, läser tidningen och nu kommer kl 6 nyheterna oxå=)

Ha en finfin dag!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Härlig kvällspromenad!

Jag & hundarna har varit ute stora delar av dagen i det fina vädret=) Så härligt! Här är någon bild på Viktor i fasanskogen.

Med hundar så ska man ju tänka på djurriket ex i skogen. Viktor är så cool, han bryr sig inte. Snarare blir rädd, haha. Så han kan vara lös, han har sina pinnar och springer på stigen fram 10 meter & sen ligger han & väntar in mig alt. springer tillbaka till mig & sen iväg igen.

Vi går på stigen som slingrar sig fram lite knöligt & helt skogsunderbart. Precis när vi kommer in på stigen så flyger det upp tre fasaner. Vi är på stigen, så vi har inte stött upp dem eller något. De tyckte väl att vi störde ändå. Jag vet ju att där finns mycket fasaner just där, så min förklädde BC var kopplad. Men Viktor var lös en meter framför mig. Det är rätt intressant att se hur två olika hundar med samma ägare (alltså en matte med samma målsättning för båda hundarna) reagerar så olika.

Viktor, min lille terv, han höll på att skita på sig, haha. Han tog till flyktställning, men kom på att matte är ju bakom=) Jag sa lite gulligt för att förstärka obehaget för fåglarna: Blev du rädd lille Viktor, ja de kan vara läskiga=)

Lim nöp jag i rumpan & blängde på, han fick värsta spanpositionen (men han var ju kopplad). Hade han varit lös så hade jag fått ryta ligg för att nå fram. Han är så intresserad av vilt att jag måste ha en tumme i ögat på honom.

Häromdagen så låg det en svart katt & tryckte i skuggan av en mur i området, jag såg inte den. Viktor var lös & gick & luktade. Trottoaren är liksom grusgräsaktig. Viktor måste ha luktat på den för den for upp & sprang iväg med ett fasligt fräsande och svansen var hög & uppfluffad liksom. Viktor hoppade baklänges & intill mig, haha. Läskigt!! Fniss!

En dag så låg nog samma svarta katt i fasanskogen & hade burrat ner sig i gräset. Lim måste ha luktat att den var där, för han spanade ordentligt hela tiden. Viktor bara sprang med sina pinnar & hade koll på mig=) Viktor är som tjuren Ferdinan som sitter & luuuuuuktar på siiina blommor under en korkek. Nä, men han diggar sina pinnar & mig just nu iallafall=) Hoppas att det håller i sig!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kursen med Viktor

Det är så roligt att gå kurs!! Fint väder, toppeninstruktörer, skojsiga förare & fina hundar=)

Idag tog de fram apporten. Det är något som Viktor & jag inte fått kläm på än. Men vi ska träna vidare. Vi provde på lite agility oxå=) Viktor tycker att det är kul!! Vi har inte kört säcken tidigare, men gjorde det idag. Hjälpinstruktörerna hjälpte till någon gång med att lyfta lite på släpet, sen gjorde han den själv.

Sötnos!

 

Här står hundarna uppbundna, vi ska gå torrkomendering=)

Jag är nöjd med Viktor, han står tyst & snällt.

 

Hihi, Viktors tungspets är ute. Han gör en lugnande signal, kanske lite rörigt där bredvid.

 

Marie tycker att vi ska strecka på oss mer=)

 

Tord, en av våra instruktörer. Han är påväg ur bild, haha. Men jag fångade honom=)

 

Agility!

 

Här går vi zickzack. Nu kan vi ha störrekrav. Inte fotposition, men att de föjer fint

åt både höger & vänster på vänster sida med superkontakt.

 

Två belgare som leker=)

 

Fyra vovvaar som leker, två hanar & två tikar. Lille Viktor kommer sist här=)

 

En vilande Viktor när vi fikar!

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Gott!

Såhär kan det se ut bredvid min dator en fredag när jag sitter med offerter/ordrar. Så skoj på jobbet=) Älskar att jobba! Älskar min lilla reception=) Jag besämmer över skrivbordet, hahaha.

Fiskmat i lille burken med oranget lock + i plastburken med blå kant. Det står där så

att jag inte glömmer att mata dem, hann inte på morgonen. Datorn krånglade vid starten.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Hår

Ibland så är det något knäppt flygigt hår som irriterar, haha. Antingen om jag har det i flätor eller utsläppt! Så, min frissa föreslog Rewind/Redken så det köpte jag då, men nu har har jag fått något som passar mig bättre. Shap trix/Matrix har en bättre konsistens för mitt hår just när det handlar om detta, Rewind är sååå kladdigt & bestämt=) Nice!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Snacka snyggt!

Denna boken tror jag är bra! Alltid kan man snappa upp något som är använbart, hur bra man än är på att prata=)

Läste någonstans typ:

Den som följer Elaines råd i boken kan knappast undgå att bli en bra talare och en stimulerande konversatör...♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Onsdag

Jag känner mig så lycklig!! Älskar mina vovvar, askul med jobbet, härligt sköntskoj på hundkursen, våååår & lite lagom att se framemot=) Gött! Livet är finfint=)!

Jag jobbade över en 1/2 timme bara för att få undan alla ordrar innan jag gick. Så när kalkyleringskillen kommer imorgon så är där 7 ordrar till honom & det var tomt när han gick, hihi=) Fast jag tror att han diggar det!

Sen har det bara varit hundarna hela kvällen!! Och nu ska vi försöka se hela Grey´s anatomy utan att somna. Just denna serien brukar jag inte somna ifrån, trots att jag är trött.

Mina favoritnagellack just nu=)!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Tisdag

Idag har det varit skojsigt på jobbet som vanligt! Ett gäng ordrar, har gjort ganska exakt 15 st idag. Sen annat oxå ju=)

Det kan komma ordrar via säljarna, fotografen, hemsidekillen, prepressansvarig, opitimaker (beställning via nätet), mail till receptionen och från kalkyleringskillen. Tror att kalkyleringskillen håller några ordrar till sig själv & fixar.

Jag lägger upp mina ordrar på disken och betar av efterhand. Ibland kommer ekonomitjejen & kalkyleringskillen för att spana på mina små högar. De vill ju kolla så att jag har flyt, men jag håller hårt i dem (högarna=)) Jag vill göra massor så att jag blir superduktig! Fast det gäller att hålla undan, hahahaha. Man vill ju inte att någon kommer & säger: ÖKA, fniss..

Nu ska jag laga mat till imorgon (har matlåda med på jobbet). Ska göra kycklingfilé, ris & currysås. Sen ska jag fortsätta att pyssla med mina prinsar=) De är bara så bäst!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Måndag

Måndag igen=) Kul!!

Idag har det varit lite lugnare på jobbet, fast det har ringt mycket & massor med fikor/kaffe som skulle fram. Möte innebär ju mer telefon och kaffe & mindre ordrar=) Sen har jag nog blivit snabbare på allt oxå. Alltså inte så snabb som en ordinarie, men snabbare för att vara mig. Tidigare så satt ju bara en tjej med ordrarna och allt sånt plock & en i receptionen med de sysslorna. Nu är jag både i receptionen + gör ordrar. Båda är borta. Fast en syssla är nog lagd på ekonomitjejen.

Men så har jag ju kalkyleringskillen & ekonomitjejen om det brinner i häcken, hahaha. Fast de har ju sitt=)

Jag trivs! Det är glada kollegor & trevliga kunder.

Idag hade vi det bästa besöket där sen jag började=) En Weimaraner som heter Cosmo. Tror att han är ca 2 & 1/2 år. Jättefin och väluppfostrad. Han är bla spårchampion. Nice!! Hihihi, han gav mig riktiga tungkyssar, hahahaha. Nä, bara en, jag glömde stänga munnen helt, fniss. Jag gosade lite med honom=) Vilken sötnos, så cool! Jag fick ge honom kaka=)

Han har jättefina ögon, men min blixt tog bort det fina tyvärr.

Oh, när jag kom hem så pussa jag på mina vovvar & gosade. Saknar dem hela tiden jag är ifrån dem=) Det var jättefint väder, så vi har haft det extra skönt på vår långa em/kvällspromenad!! Älskar mina prinsar=)!

Duktiga & smarta Lotta, ekonomitjejen=) Hon är skojsig!

 

Jag=)

 

Hihi, lite fika=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Com hem

Nu har jag mobilt bredband oxå. Det är i mitt abonnemang=) Skönt att kunna ha med sig & nu när rautern gick sönder, så blir detta ju nästan likadant (=sladdlöst).

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Lördag=kurs på Hbk

Det är så kul med kurs=) Man får så mycket serverat! Då behöver man inte tänka ut någon rolig träning den dagen, för de har massa på gång. Sen är det bara att infinna sig med massa godis & hund (typ) och ha skoj, hahaha. Alltså träna=)

Idag hade vi massa intressanta diskussioner i början som teori. Det handlade en del om hundar som vi läst om i tidningen som råkat illa ut och hur man hanterar det etc. Några tog upp sina problem som de tyckte att de hade. En som välte barn i sin framfart=), någon som var intresserad av vilt....osv. Kul med problemlösningar=)

Sen måste jag säga att det är en trevlig grupp. Alla har gjort jättestora framsteg redan med sina vovvar.

Efteråt så blev det lite hundbabbel i klubbstugan & då var Viktor med + en fin rottistjej. Hihi, de pussades lite. Viktor tyckte nog att hon var cool & snäll=) Ett tag så klängde Viktor ovanpå henne, haha. Så som han gör ibland här hemma. Sätter sig på Lim etc.

Där i klubbstugan hände något bra oxå=)!! Tord hade med sin dotter Emelie. Hon gosade lite med Viktor. Sen gjorde de en liten lek med en ihoparullad festis förpackning. Typ apport. Kul att se, vi är ju inte så bra på det. Jag är lite ivrig. Nu när jag skriver här på datorn har vi tränat lite med en penna som apport. Det fungerar bra, hihi.

Den roligaste övningen idag var kommenderingen=). Vänster, höger ...... Skitkul!!!!!!!!!!=)

Marina tränade Alice en stund med Marie, efter där. Viktor & jag spanade lite. Sen fick Alice (schäfern) & Viktor busa lite. Viktor har fått en ny kompis=) Vi ska träna lite ihopa sen. Han med rottisen ville nog oxå vara med ibland. Sen har Marie sagt att jag får vara med henne & Hoffa. Hoffa är schäfer, jättefin. Så röd i sin bruna färg och mycket svart. Söt!

När vi skulle hem så fick vi skjuts av Marie. Tack! Kul pratstund & jag fick se deras härliga villa & alla djuren. Fina fina vovvar, fåglar & kisar=) Mysigt!!

Längtar till nästa träning på lördag!


Vi tränar platsträning med massa störning.

Tord, Marie & Emelie.

 

Denna vovven tycker inte att det är lika intressant som jag=) Hon brukar springa långt

med sin husse. Det är jag impad utav=) Imorse så sprang husse (själv) 3 mil.

 

Marinas schäfer Alice.

 

Marina & Marie på bänken, Viktor & Alice leker.

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Fredag idag♥

Kul på jobbet som vanligt!!! Jag stormtrivs=) Jag skyndade undan med morgonsysslorna som att sätta på två kannor kaffe, plock med disk, rulla upp i receptionen & tända, ta in tidningen+låsa upp, mata fiskarna, sätta igång datorn, tända stearinljusen + reklamtvn, starta växeln. Sen kollar jag två kalendrar så jag har koll på vilka som är på plats & möte etc. Posten kom och öppnades + delades ut.

Efter starten blev det ca 10 st ordrar för mig (kalkyleringskillen hade några egna oxå) + att fixa några leveransadresser.... Telefonen ringde och det kom även ett par kunder oxå i receptionen som ville hämta leveranser. Småleveranser som ett par lådor etc. kan vi springa & hämta på vagn. Det kom en kille för att hämta en stripad bil oxå=)

Jag vattnade några blommor och sen var det stopp kl 12.15 (fredagar slutar vi kl 13.15). Kalkyleringskillen behövde inte min hjälp heller, så jag sorterade in ordrar i arkiven. När trycksakerna är levererade & fakturerade, så sätter ekonomitjejen alla ordrar i lådor och de ska in i arkiven igen. Sorterar in i arkiven gör jag när jag har tid, likaså offerterna (ordrar & offerter separeras i arkiven) ska oxå sorteras in.

I förrgår hade jag inte sorterat på 3 dagar, hade liksom inte hunnit. Suttit med ordrar enda tills jag gått hem. Så i onsdags sorterade jag in 5 lådor med ordrar (det var tomt när Martina gick i fredags, så det går undan). Idag var det bara en låda + en till gamla arkivet. Fast den till det gamla arkivet hann jag inte bli riktigt klar med.

Hihi, jag satte ett doftljus bredvid min blomma på receptionen oxå=)

Nu är det helg till kl 07.45 på måndag=)

Helgens mysgodis=)!

 

Bak telefonen, där ingen tittar mer än jag, har jag lite fina ord till mig=)

"Kämpa på!"

"Man fattar det bästa beslut,

efter den kompletta information man har för stunden!"

"Det man inte dör av…..gör en starkare!"

"Var glad=)"

"Var stolt över dig själv!"

"Var rädda om varandra!"

 

Min sötis bredvid lite snödroppar nu från em promenaden=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Blogg Topplista
Bloggportal länksamling
BlogRankers.com
RSS 2.0