Algblomning & hundbad

Jag har ju en hund som älskar att bada & simma. Det är ju därför skönt att ca 4-5 månader om året kunna låta sin hund simma utomhus, ska helst vara 15-25 grader i vattnet för optimal träning.

Jag har ju ingen egen bassäng till vintersäsongen och jag tycker att det är dyrt att ta till hundsimbassäng. Ibland kan det ju vara kul=) Det kostar ungefär 250kr-300kr per simtillfälle som kanske varar ca 5min-20min, beroende på hur vältränad hunden är. Detta är på Smådjurskliniken i Vinslöv, ca 1mil från mig.

Men utomhus får man ju ha koll på algblomningen. Algblomningen avger ju ett nervgift som är dödligt för bla hunden i väldigt små doser. Det räcker med att de slickar i sig dåligt vatten från pälsen efter badet, sen kan det var kört inom en halvtimme. Detta var ett uttalande från en leg veterinär.

Så maj (beroende på temp i vtn) och juni kan vi ju åka till hundbadet vid Finjasjön (ca 1mil fr mig) och Åhus hundbadstrand (ca 6mil fr mig). Juli och aug är det bättre vatten i Kattegatt än i Östersjön, så då kan man ju åka till västkusten. När jag bodde i Ängelholm så var vi ofta vid en hundstrand som kallas Sibirien. Nu bor jag ca 8mil därifrån. I september kan man ju åka var man vill då, om temperaturen i vattnet är ok.

Ängelholm uppe till vänster och Åhus nere till höger. Hässleholm mittemellan=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kommentarer
Postat av: caja

Visst måste det vara skönt för dem att få svalka av sina varma kroppar i vattnet, vi brukar köra vattenspridartricket och Ester blir fullkomligt tokig. Även hon älskar vatten! Sist jag var vid Finja var vattnet alldeles grönt men vad tror du det kommer...jo ett par med en Husky..som får ligga i den varma sanden och doppa fötterna i det äckliga gröna vattnet....stackars stackars hund! Men mitt "nya" jag har på ett märkligt sätt blivit mycket mycket modigare.....Jag stövlade fram och frågade (hövligt, inte alls otrevligt) dem om de inte visste hur farligt algerna är för hundar....De packade snabbt ihop och dröp därifrån med sin stackars hund! Jag kände att jag gjort dagens goda gärning!Ha det gott ni båda ;-))//c

2010-07-20 @ 18:53:07
URL: http://www.cajasfoto.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Blogg Topplista
Bloggportal länksamling
BlogRankers.com
RSS 2.0