Snöar

Hundarna och jag har varit nere vid å-rundan och gått. Busat i snön och haft det mysigt! Det var en hel del människor och hundar igång idag, så det blev en del träning för Viktor.

Jag brukar inte nypa min lille söta valp, haha. Fast idag var jag tvungen 3 gånger, ups. Nu är han ju 18 veckor, så lite får han ju skärpa sig, sötisen.

Första gången nypet kom var när det kom ett snabbgående par med fäktande gångstavar bakifrån. Då la jag Lim i en driva vid sidan och satte Viktor och tränade kontakt med honom medans de skulle passera. Mannen höll på och tramsade precis bak min rygg när de passerade för Viktor såg söt ut. Kvinnan sa till honom, för hon såg att jag tränade min lille valp. Fast när de nästan passerat så tog nyfikheten över för Viktor & ville efter. Nix, där kom första nypet. Viktor for runt, satte sig när jag sa sitt & fick godis & beröm. Sen tänkte han att det var nog inte så farligt med ett nyp, så han ville sticka igen. Nix, nyp nr 2. Då pep han till och trillade baklänges, haha. Jag rörde honom knappt. Lite belgarshow=) Sen satte han sig på sitt och fick godis igen.

Vi fortsatte och allt gick bra tills vi kom till en hel flock med änder som precis hade fått mat. De ville han fram till såg jag. Kallade, han kom inte, jag nep honom i rumpan och han svängde runt. Berömde, backade & han följde med och fick godis. Sen plats la jag Lim, kopplade Viktor och tränade att passera änderna utan att han drog i kopplet. Vi tränade även att vi gick fram, jag kallade in den lilla biten han var bort och han kom direkt.

På en snöstig längre fram när jag mötte folk då kunde Viktor & Lim sitta fint bredvid stigen när folk passerade. Trots att de pratade om hur söta de var så satt de kvar. Det belönades ju med godis=) Lim kan ju, men det får ju inte bli orättvist med godiset.

När jag kom hem, så hamnade Lim i sovrummet med stängd grind & en skål med sin lunch. Viktor gick fritt i resten av lght:en och fick sina 2 dl lunchfoder utspridda på köksgolvet. Sen försvann jag ut & handlade 1/2 timme. Inte ett ljud, frågade ena grannen. När jag kom hem så låg båda och sov. Perfekt!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kommentarer
Postat av: Petra

Vad duktiga ni är. Klart att Viktor börjar testa. Jag tror det är bra att makera direkt innan det går för långt. Ett litet nyp kan inte skada. Se bar hur deras mamma uppfostrar dem.

Champangen var god kan rekommenderas till nyår. Lite tjejig tycker Per med rosa men du ska ju vara själv ;-). Vi firar alltid ensamma bara familjen. Vi kan ibland gå ut en sväng på dagen i pulkabacken på nyår annars är vi hemma alla tillsammans. Jag länar inte bort honom och jag går inte ifrån honom. Vid tolvslaget brukar vi bara sitta och titta på tv. Men nu vill Maja se fyrverkeriet men det få rhon göra från sitt fönster på rummet och Dino ligger då på golvet och säjer inget men vill gärna vara med oss. Kram

2010-12-05 @ 16:17:14
URL: http://plindroos.blogg.se/index.html
Postat av: caja

Hej finis ;-D hoppas du har haft en bra söndag...som det snöar.....i morgon ska jag till Hässleholm...undrar om det går att köra??Kramelikram/caja

2010-12-05 @ 20:38:31
URL: http://www.cajasfoto.blogspot.com
Postat av: linaa vikken pina

haha lille buseman ja lite får dem tåla.. sj kasta ja bajs på min vovve o mig själv idag... ja de där låter ju men läs inlägget så förstår du. haha.

Några planer för veckan då?

2010-12-05 @ 20:52:58
URL: http://linaabjornemalm.blogg.se/
Postat av: Kattis

Vad duktig du är på att miljöträna och allmänlydnadsträna lille plutten! :-) Det kommer att bli en toppenjycke av denna där! ;-)Kramar från norr! :-)

2010-12-05 @ 21:43:54
URL: http://www.ghedoes.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Blogg Topplista
Bloggportal länksamling
BlogRankers.com
RSS 2.0