Hundaffären

Idag tänkte jag att Viktor skulle miljötränas lite inåt stan igen. Vi gick till en hundaffär som heter Aktiva tassar (förra namnet var Tails). Fast den ligger ju inte riktigt inne i smeten i stan=) Men det kör lite lastbilar, hundar & människor passerar, någon mack etc.

I affären är de alltid glada, trevliga, informerande & hundarna får följa med in=) De pratar gärna hund och de har även hundpromenader, tänkte att Lim & Viktor ska få gå med där sen någon gång. Bra träning att bara strosa bland massa andra hundar för Viktor. Sen har de en veterinär som kommer sista onsdagen varje månad för vacc etc. Toppen! Tycker även att deras priser ligger bra och att de har stort utbud!

När vi gick iväg så stoppade jag med lite leversnittar i fickan och tränade lite på vägen dit. Sååå kul!! Vi fick oxå med oss lite växel, så vi kunde köpa lite hundgodis=) Viktor stod & pekade på allt, fast matte bestämde sig för några hundkex. Vi fick en köttbulle på köpet. De är så gulliga där=) Tjejen berättade att den var utan lök (lök är ju inte bra för hundar), sen hade de kokt den & slutligen torkat den om jag fattade det rätt.

Viktor väger 14 kg. Jag tycker att det låter mycket. Undrans vad de andra valparna väger. Messade faktiskt den frågan till uppfödaren och en kompis till mig som tränar med ägaren till Viktors syster, för jag är nyfiken.

Men Viktor är smal & fin, rör sig mycket (alltså vad han orkar som valp) och är en pigg & glad valp + ett matvrak=)

Idag har Viktor hälsat på en liten Laza (hade något annat långt svårt namn=)) och även hälsat på en Mops=) Lazan till vänster & Mopsen till höger.

Först så passerade vi mopsen för Viktor ska inte tro att alla hundar är till för honom. Sen vände vi efter någon meter och då fick han hälsa för mig. Ja, jag pratade ju med farbroren först=) Spännande lite sak sa Viktor=) Mopsen liknade den på bilden.

Sen i affären tog den ena tjejen fram sin 6 månaders Laza. Den såg ut som den på bilden. Jätte näpen & söt.

När den kom ut i rummet så satt Viktor & tittade på mig, han förstod inte mig, jag sa att han skulle titta på vad som kom, haha. Så när Lazan hade luktat ett tag på Viktors ena framben så ryckte han till, det kittlade nog, haha. Sen blev han glad. Han sa att det var en hårig liten söt sak, haha.

Viktor gjorde som Lim brukar. Han la sig ner & rullade lite på sidan för att göra sig gullig & liten, haha. Ja, Lazan var nog lite mindre, men en månad äldre=) Tycker om att Viktor är så gullig & trevlig med andra vovvar=)

På vågen. Vi vägde ett täcke sen som var exakt likadant och drog av på vikten=) Täcket väger 0.3kg.

Alltså 14 kg Ullhedens Värdefulla Viktor att älska=)!!♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kommentarer
Postat av: Petra

Han är ju super duktig din Viktor. Jag ångrar skarpt att jag inte tränade mer på hundmöten. jag trodde att det var bra för Dino att hälsa på alla hundar. Fick väl även för mig att om jag har en snäll mördarhund så kanske de får bättre rykte. men herre gud bara jag kan ju inte ändra på fördommarna. Men jag tycker att det har gått bra för oss ändå men helt klart kommer jag tänka annorlunda nästa gång jag skaffar mig en hund. Ha en fin dag vännen. Kram

2010-12-28 @ 14:33:30
URL: http://plindroos.blogg.se/index.html
Postat av: caja

Jag tror att Viktor och Ester hade älskat varandra.... :-)Kramis/c

2010-12-28 @ 14:56:11
URL: http://www.cajasfoto.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Blogg Topplista
Bloggportal länksamling
BlogRankers.com
RSS 2.0