Vill önska er Ett Riktigt Framgångsrikt Gott Nytt År 2011!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Rille Bross med familj på fika=)

Tycker att det är så mysigt med syskonen med familj som kommer & hälsar på. Barnen brukar säga så roliga saker. Det liksom bara kommer. Idag sa Isak som är 5 år: "Jag skulle vilja bo i lägenhet med två hundar". Haha, de bor i ett superfint nybyggt hus i ett område som är lite av "gräddhyllan" i stan=) Men jag tyckte att det var charmigt sagt!!

En gång sa han oxå för några månader sen när vi var ute med hundarna: "Hade jag varit hund så hade jag oxå lytt dig". Haha jag lät nog skarp, haha. Fast samma kille sa en gång på ett kalas hemma hos dem när vi spelade spel: "Jag tycker att du är tjock". Haha, jag satt dubbelvikt på golvet så det var väl inte den förmånligaste stilen heller för min mulliga kropp, hahaha.

Jacob som är 8 år sa för någon månad sen att han tycker att jag skulle jobba mer & gifta mig, haha. Nu vill han sova över hos mig & hundarna. Det tycker jag låter roligt. Vi ska se någon film som hans lillbrossa inte får se, sen ska vi busa med hundarna & äta godis (ja, mat oxå). Sen är han såå gullig: "Nästa år när vi firar jul tillsmmans igen , så kan väl hundarna oxå vara med"=) Hi, de kommer ju att repa deras golv, så det går ju inte. Vi får se hur man kan lösa det. Men tanken var jättegullig=) Han är lik min mamma (hans farmor) & mig som lätt planerar ett år framåt, haha.

När jag dukar fram är Viktor med & kollar så allt går rätt till=)

 

Här är trångt matte!

 

Söta killar! Jacob läser med Viktor i julklappen från oss!

 

Gulliga killar! Brossan & minsta sonen=)

 

Brossans fru Eva, minstingen Isak & min lille Viktor.

 

Lim myser med Jacob. Jacob är superduktig med vovvarna=)

 

Isak klappar Viktor & sen dansar han med Lim. Skoj!

 

Så fina julklappar till mig! Victoria Secret lotion (som är från USA & luktar supergott), en Lisa Marklundbok som jag inte läst & en superfin blomma=) Jag älskar Orikdeér! Tack!!

 

Julklappar till mina hundar. Redan lite stela av slajm från hundarna, hahaha.

Poppis leksaker=) Tack!!

 

Lim är helt slut, hans huvud landade, föll ner av trötthet

& oj där var en boll, men han verkar sova gott ändå=)

 

Blomman tog en rundvandring i lägenheten, men jag vill se den ofta och datorn & TV

(TV finns i TV-rummet oxå såklart) finns i sovrummet och när jag läser brukar jag

slänga mig på sängen tillsammans med hundarna. Så nu står min fina blomma på

sängbordet som går som en bro över sängen=) Toppen!


♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Promenad vid ån + tränat

Hundarna &  jag var nere vid ån & gick så de fick springa av sig ordentligt. Just när jag gick så var där ingen, så hundarna sprang verkligen på upptäcksfärd. Bra så att de fick lukta ordentligt. Det är så tråkigt när man måste styra upp dem för att inte störa andra. På vägen hem så mötte jag några hundar, bla grannen med flattetjejen=)

Sen körde jag uppletande på fotbollsplanen med Lim och "kasta-hämta-kampa-ge leksaken till mig" med Viktor.

Jag hade egentligen ambitionen att gå två långa rundor man jag hann inte. Vi var först ute på två halvlånga & sen denna längre med träningen. För oss är längre ca 1 & 1/2 timme + 1/2 timmes träning.

Påväg ner till å-promenaden. Sneddar genom gamla t4-området.

Vi är påväg neråt men de springer uppåt, haha. De är så busiga=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Viktor 5 månader idag!

Idag blir Ullhedens Värdefulla Viktor exakt 5 månader!!! Hurra hurra hurra!=))) passar ju bra nu när de ska få extra gottis idag!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Detta blev ju bra, not=(

Jag skulle baka luccebullar utan saffran. Lite mittemellanjuligt, haha. Fast de blev stora, med konstig form & någon fick mycket färg. Men de smakar rätt gott ändå. Mina föräldrar kanske vill ha dem & doppa i kaffet=) De kan ju få några fina när jag bakat igen=)

Mamma hade gjort lite julgröt och jag fick gjord på min mjölk=) Sååå gott! Tack mamma!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Hundgodis=)

Jag har laddat med lite godis till hundarna som de ska få imorgon tidig kväll & tolvslaget.

Planen är ju att de ska vara riktigt trötta på kvällen. Först ska jag gå ett par långa promenader med dem så de får raca. Sen ska det tränas. + På em kommer bross Rille med familj & fikar och då blir mina hundar trötta, haha. Mina vovvar älskar dem, men är så uppmärksamma hela tiden på de små människorna (de träffar ju inte barn dagligen), så de blir trötta sen, haha. Och de är ju super när det är nyårsafton!! På kvällen blir det alltså tuggbens kalas på vars ett bogblad, grisknorr & kex. Jag kommer även att ha godis regn=) Ja, + att jag ska rulla ner & ha musik på=)

Min BC Lim är helt skott fast och jag tror inte att det blir några bekymmer för Viktor heller.

Som nu när vi var ute så gick de & nosade. Tror grannens hund nyligen hade gått där, för vi hade mött dem tidigare. Båda gick som om de parallellspårade=) Det small till ett par gånger från någon raket någonstans i kvarteret. Lim rörde inte en min, han bara spårade. Viktor lyfte nosen en decimeter i en tiondels sekund vid första smällen och fortsatte sen direkt att spåra  & brydde sig inte om andra smällen. Han bryr sig inte heller=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Hundarna

Jag kommer nog aldrig att sluta tycka att det är skoj att kolla på när mina hundar rusar & busar i fullrulle, haha. Jag tycker om deras busiga livsglädje=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Nöjd med Viktor!=)

Viktor är en väldigt social individ och det är bra med tanke på att ibland kan vissa tervar ha blivit lite reserverade. Man brukar säga att man ska tänka extra mycket på att träna den sociala biten med tervar. Fast Viktors uppfödare sa att dessa är sociala. Så jag får nu träna på att man ska ju inte hälsa på allt & alla, så det har vi inte gjort heller=)

Idag när vi var ute (glömde att sätta på honom täcket), så rastade jag honom först. Sen körde vi "hämta" & "kampa". Lite gripa oxå. Med leksak hela tiden=)
Sen när vi gick nere vid ån så passerade han lös både änder som flaxade & åt, passerande hundar, människor som gick med stavar och en högljud (av grabbigt prat) arbetsplats. Han trippade med mig, men jag måste vara lite aktiv och om han är duktig då åker det fram en godisbit från fickan=)

Sen klarade han att ligga helt själv en liten stund så att Lim oxå fick egentid med mig ute=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Fredrik Steen

Fredrik ska den 15 Mars kl 19 2011 besöka Kristianstad och hålla föreläsning. Jag och min granne ska dit & lyssna=)!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Hi, busigt!

Idag gjorde jag en sats till med "Julsnickers" och en 1/2 sats "Jul Rocky road"=))

Rocky roaden fick ljus choklad helt & hållet denna gången. Godare=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Hundaffären

Idag tänkte jag att Viktor skulle miljötränas lite inåt stan igen. Vi gick till en hundaffär som heter Aktiva tassar (förra namnet var Tails). Fast den ligger ju inte riktigt inne i smeten i stan=) Men det kör lite lastbilar, hundar & människor passerar, någon mack etc.

I affären är de alltid glada, trevliga, informerande & hundarna får följa med in=) De pratar gärna hund och de har även hundpromenader, tänkte att Lim & Viktor ska få gå med där sen någon gång. Bra träning att bara strosa bland massa andra hundar för Viktor. Sen har de en veterinär som kommer sista onsdagen varje månad för vacc etc. Toppen! Tycker även att deras priser ligger bra och att de har stort utbud!

När vi gick iväg så stoppade jag med lite leversnittar i fickan och tränade lite på vägen dit. Sååå kul!! Vi fick oxå med oss lite växel, så vi kunde köpa lite hundgodis=) Viktor stod & pekade på allt, fast matte bestämde sig för några hundkex. Vi fick en köttbulle på köpet. De är så gulliga där=) Tjejen berättade att den var utan lök (lök är ju inte bra för hundar), sen hade de kokt den & slutligen torkat den om jag fattade det rätt.

Viktor väger 14 kg. Jag tycker att det låter mycket. Undrans vad de andra valparna väger. Messade faktiskt den frågan till uppfödaren och en kompis till mig som tränar med ägaren till Viktors syster, för jag är nyfiken.

Men Viktor är smal & fin, rör sig mycket (alltså vad han orkar som valp) och är en pigg & glad valp + ett matvrak=)

Idag har Viktor hälsat på en liten Laza (hade något annat långt svårt namn=)) och även hälsat på en Mops=) Lazan till vänster & Mopsen till höger.

Först så passerade vi mopsen för Viktor ska inte tro att alla hundar är till för honom. Sen vände vi efter någon meter och då fick han hälsa för mig. Ja, jag pratade ju med farbroren först=) Spännande lite sak sa Viktor=) Mopsen liknade den på bilden.

Sen i affären tog den ena tjejen fram sin 6 månaders Laza. Den såg ut som den på bilden. Jätte näpen & söt.

När den kom ut i rummet så satt Viktor & tittade på mig, han förstod inte mig, jag sa att han skulle titta på vad som kom, haha. Så när Lazan hade luktat ett tag på Viktors ena framben så ryckte han till, det kittlade nog, haha. Sen blev han glad. Han sa att det var en hårig liten söt sak, haha.

Viktor gjorde som Lim brukar. Han la sig ner & rullade lite på sidan för att göra sig gullig & liten, haha. Ja, Lazan var nog lite mindre, men en månad äldre=) Tycker om att Viktor är så gullig & trevlig med andra vovvar=)

På vågen. Vi vägde ett täcke sen som var exakt likadant och drog av på vikten=) Täcket väger 0.3kg.

Alltså 14 kg Ullhedens Värdefulla Viktor att älska=)!!♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Valpskolan

Jag & grannen gick olika valpkurser. Det är kul att höra vad de gjorde för de gjorde saker som inte vi gjorde.

De hade teori + med kurslitteratur, studiebesök på ett djursjukhus, uppletande (hoppas att vi oxå har det i samband med våra spår), träning med större störning på inkallning och fotposition.

Fast jag är glad för min kurs hos Annica. Hon är en jättebra instruktör!!!

Men jag älskar teori, hihi, + böcker, djursjukhus har jag ju varit på & har väl hört det mesta om det vanligaste, men jag ska prata med en veterinär om huggomar & dess bett inför våren faktiskt. Har sett såååå många huggormar de senaste åren. Typ, ska man ha kortison med sig???!!!! Fotposition har jag redan en tanke om hur jag ska träna (tränar). Och med större störning på inkallningarna, tror jag inte hade fungerat i vår valpgrupp.

Min granne är snäll & lånar ut sin kurslitteratur till mig. Jag sa att han gärna får låna någon bok från mina hundböcker=) Jag har inte läst någon bok av Barbro Börjesson, så jag ska läsa den nu. Fast jag har hört att hon kör det gamla stuket och det gör väl inte jag. Men det ska bli kul att läsa=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Hungriga hundar=)

Jag höll på ute i köket och mina hundar kom in & sa att det känns i fodertarmen som om det är dax för mat=)

Mina små sötnosar=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
GOD FORTSÄTTNING

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Julskinka!!

Vi hade knytkalas till julafton, jag & mina föräldrar. De hade bla med sig julskinka. Jag tror bestämt att det är den godaste julskinkan jag någonsin har ätit. Den har jättegod smak & är sååå saftig & go=)

Mamma köper den rimmad och kokar den själv och på med garnering & in i ugnen. Super god!

De gjorde två, så de har en hemma & denna fick stanna kvar hos mig & hundarna=) Mums med kavring, smör, skinka & rödbetssallad på=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Ingen får låna mina kläder, haha.

Det är roligt med hundar och skoj att iakkta dem. Jag har märkt på mina hundar att de ibland, när de passerar mina hundkläder & jackor, kängor, deras koppel & täcken i hallen. Att båda liksom luktar lite försiktigt på dem och sen kanske lägger sig där en stund i hallen eller bara passerar. Men det ser så gulligt ut att de liksom kollar ordningen, mattes saker.

Men något som jag aldrig tänkt på eller som kanske ingen av mina tidigare hundar har gjort lika mycket som Viktor, är att han kommer fram ofta ofta och luktar på mina ben. Det är som om de är en target platta=) Tex om vi är ute och går, så ser jag att Lim slänger en blick på mig ibland eller ett öra vinklas så att han har koll på mig. Men Viktor, han vänder sig om & möter min blick och kommer jätteofta fram och nosar på mitt ben i samband med kontakten. Eller om det blir någon oreda, att vi tex möter en knäpp sak, då kan han direkt efter lukta på mitt byxben=)

Och när han har sprungit mycket och han vill lunka på bara, påväg hem från promenaden. Du kan han gå bakom mig och ha nosen duttandes mot mina ben i var vartannat steg, hahahaha. Det är ju bra för mig, för då vet jag att han är där bak utan att behöva vända mig om hela tiden=)

Han gör så inne med=) Om Viktor ligger & sover och jag förflyttar mig. Tex om jag sitter & läser & reser mig. Då följer han med mig till nästa aktivitet & när vi förflyttar oss så går han & luktar på mina ben därbak, hahaha.

Så Viktor skulle kunna kallas "Dutten".

Jag har inte fått för mig att han ser eller hör dåligt. Jag tycker att han är uppmärksam med alla sina sinnen. Men jag tror faktiskt att han trivs med mig och liksom lite vilsamt har koll på mig med sitt luktsinne.

Så ingen får låna mina kläder, de måste ju lukta mig. Så här får man inte bara slänga på sig en jacka när man ska gå ut med soporna tex och ta min för den hänger närmast. Nix!!!! De är till för mig & hundarna=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Samlar mina julhälsningar=)

På mitt köksbord i morse, juldagen=)

 

Från Viktors pappa med flock.

 

Från Lina med flock.

 

Från Caja.

 

Från Camilla med flock.

 

Från Petra.

 

Från Nina med flock.

 

 

Från Pia med flock.

 

Från min äldste bror Stiffe med familj.

 

Från mina föräldrar.

 

Från min bror Richard med familj.

 

Från min granne Ingela med familj.

 

Mitt & hundarnas andra julkort 2010=)

 

Mitt & hundarnas första julkort 2010=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Sover gott!

Hundarna sover gott idag=) Ut & kissa, mat och sova igen. Hårt liv med julafton, haha.

Igår, på julafton, så hittade förresten Lim på två bus, haha. Han brukar inte sno från bordet, men från mammas godistallrik så snodde han två gånger igår. Först en stor skumtomte och sen en snickersbit. Det låter nog konstigt när jag säger att det faktiskt var gulligt. Men de var så duktiga annars och förövrigt så brukar han aldrig röra något och är alltid tyst & fin hemma + gosig. Dessutom jättedukitg med Viktor. Så när han upptäckte att mamma inte hade koll på sin tallrik, så var han lite busig=) Jag älskar mina små goshundar!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Jul afton

Det har varit en jätteskön julafton!! Helt i min smak, lungt & avspänt men ändå med traditioner. God mat, goa fikor, gott godis, mina gulliga föräldrar (de var här i 10 & 1/2 timme, jättemysigt), hundarna, julklappar, julmusik, julgran & stjärnor, tända ljus & Kalle Anka.

Jag blev jätteglad för alla mina julklappar. Hundarna med! Tack! Tack!

Vi drack ingen glögg (vi orkade inte, de får komma igen & göra det) och åt ingen gröt (jag ska hem till dem & göra det sen). Shit vad mätta vi var hela tiden. Man orkar knappt med, haha.

Hundarna tyckte nog oxå att det var mysigt, trots att det bara blev en längre promenad på dagen (den nere vid ån på 1 & 1/2 timme). Jag har en runda på 1 km som jag går när de ska på toa, så den gick de ju med jämna mellanrum under dagen & kvällen. Annars hade jag köpt vars 2 torkade kyckingmagar och vars 1 stor grisknorr som de kunde tugga på medans vi åt etc. Förövrigt så var de mycket i centrum, blev gosade & låg i soffan mellan mina föräldrar. De är helt slut faktiskt, de har ju varit med på alla förberedelser, haha.

Min äldsta bror var med sin familj & fruns systrar etc. Min andra bror var med sin fru uppe i Stockholm med hennes familj (jag ska träffa brossorna med familj i mellandagarna) och syrran var hemma med sin familj. Och mina föräldrar var hos mig & hundarna=)

Mamma & Lim. Söta ihop!

 

Pappa & Lim. Oxå söta ihop=)

 

Kalla delen. Vi hade någon sill sort till som inte jag tycker om=)

 

Varma delen. Jag hoppade över brunkålen=)

 

Fin julblomma från mamma & pappa.

 

Paket från syrran till mina föräldrar. De utsågs av mig till finast inslagna julklappar 2010=)

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Promenad

Vovvarna och jag har varit vid ån och gått en promenad på 1 & 1/2 timme. Skönt att de fick springa lite!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
GOD JUL!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Bus i snön med täcke på=)

Vi har mycket snö!! I skogen så gick jag med snö upp till knäna. Fast det var inte så tungt ändå. Kanske för att det är jul=)!

Hundarna sprang & busade av sig lite. De har skitkul!!

 

Lim i beigt täcke & Viktor i blått täcke.

 

Race, haha.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Julblomma

Förra året fick vi alla barnen/syskonen en julkruka med en-träd i av mamma & pappa. Detta året satte jag en hyasint i krukan=)

 

2009 och 2010

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Oh, imorgon är det julafton

Idag är det lille jul & imorgon är det julafton=) Och vi får en vit fin jul! Härligt!

Hoppas att ni alla får en riktigt skön julhelg!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Julkort

Idag fick jag & hundarna ett fint julkort till=) Kul! Tack!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Vovvarna

Jag tog ett foto vid granen=) Vi höll på med lite småövningar och jag tänkte att de kunde vara gulliga framför granen. Synd med så lysande ögon bara.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Svinkallt ute=inomhus hundjobb

Hundarna och jag är ju ute på promenader som vanligt, men lite små hundjobb kan man ju fixa med inomhus.

Lim, min BC, har jag kört lite fjärr träning med och lite apport.

Viktor har jag tränat, hämta leksak. Alltså vi busar med leksaken, jag kastar iväg den och han hämtar och kommer tillbaka med den till mig. Viktor tycker om leksaker och leker ibland med Lim.
Men med mig så kommer inte leken & kampen självmant. Jag får vara ganska tyst & ödmjuk. Uppmuntra lite, men inte kalla ännu. Jag visade i början med händer & blick vad jag ville. Annars så släpper han och bara sätter sig hos mig & väntar på ett kommando. Vi har ju jobbat mycket med röstberöm, kel & godis.

Det är ju bra att han känner sig uppskattad med min röst & kel. Godis fick jag på köpet för han är ett matvrak. Han försöker alltid lista ut vad jag vill ha av honom i utbyte=) Han är alltid redo för matte=) Men just kamplek & jaktlek har vi haft för lite av. Fast han fattar snabbt och märker att han får något ut av det. Han blir superglad när jag jobbar med honom och efter passen så sover han i timmar=) Till nyår så blir han 5 månader. Vad tiden går snabbt!

Bilden är tagen från mitt sovrumsföster idag.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kall morgonpromenad

Huu, vi har -18 grader här. Men mina vovvar trippar gulligt på ändå=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Julkort=)

Kul, mina brossor & föräldrar har skickat gulliga julkort till mig=) Tack!!=)

Från Stiff med familj=)

 

Från Richard med familj=)

 

Från mina gulliga föräldrar=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Viktors tänder

Här rasslar det till. Han tappar fler & fler. Han har snart tappat alla & de nya kommer snabbt upp till ytan. Man såg ju för 1 vecka sen hur svullet det var. Måste varit jobbigt. Nu har han tuggat massa ben och genast har de alla (nästan) bytts ut=) Min tuffe lille terv. Han är helt underbar!! Min BC är oxå helt underbar!! Mina fina killar=)

Till vänster är bilden från idag. Den till höger har han bla ena hörntanden som valptand=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Film i 3 delar

På tv4 så sänder de en jättebra serie (änsålänge iallafall) kl 21 mån-ons. Morden i Sandhamn!!

Skärmdump från tv4 webbsida.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Julgodis, mums=)

Jag har gjort julgodis! Jag började i lördags och blev nästan klar med 2 av fyra sorter. Men så räckte inte chokladen, så jag köpte mer=) Och nu har allt stelnat och skurits upp. Äntligen klar, fniss.

Jag satte godiset i små glasburkar, men jag har även fyllt några 2 litersburkar.

♥Det ska ju räcka hela julen♥

Viktor är nyfiken=) I år har jag gjort (från höger):

Rocky road, Snickers, Mozartkulor & "Nöttopp".

 

Mozartkulornas ingredienser och "Nöttopparnas" ingredienser.

MK: Choklad+nogat+mandelmassa. NT: Valnötter+choklad+mandelmassa.

 

Rocky roads ingredienser och Snickers ingredienserna.

RR: Mini marshmallows, nötter (jordnötter&pistagenötter)+dumle+ljus&mörk choklad.

S: Rispuffar+jordnötssmör+choklad+sirap+socker+vaniljsocker.

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Julkort=)

Jag tycker att det är så roligt & mysigt med julkort=) Tack alla ni fina=)

Vilket fint julkort! Camilla skriver på DENNA hemsida!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Lunch på 4:e advent

Jag & Viktor gick ner till mina föräldrar och åt lunch. Gott! Kul att träffa mina föräldrar=) Viktor tycker oxå att det är skoj! Han blir gosad & jättebortskämd. Pappa & han har sitt eget snack, haha. Och han gosar med båda, hihi.

Nu har vi varit ute på en längre runda med Lim oxå=) Han är så söt & kelig med. Mina goshundar. Det är så kul att se när de springer i snön & busar.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
4:e advent

Mysigt, nu tänder vi det sista ljuset i staken=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Julkort från Nina=)

Vad roligt! Jag fick ett jättefint julkort från NINA. Vad glad jag blev=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Viktor♥julgransglitter

Haha, Viktor är rolig!! Han brukar inte hitta på hyss (fast mat kan man inte ha framme). Alltså, han är energisk & busig (pigg & glad), men brukar inte tugga på annat än vad som är hans. Fast nu har han, två gånger innan han somnade i en hög, smugit in till granen i TV-rummet och snott lite julgransglitter. Han drog det med sig upp i soffan & satt för att pilla med det. Men jag undrade ju var han var för han är alltid vid mig, så jag kom på honom=) Han såg skitrolig ut, hahaha.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Julgranen 2010

I år så satte hundarna & jag upp julgranen själva. Lim la sig & bara tittade och slumrade, men ibörjan var Viktor med & nosade på varenda sak & drag med skruvmejseln.

Jag har hållt på lite i köket oxå med julgodis, men fortsätter med det imorgon. Vi hade julmusik på i högtalarna och Viktor undrade vad det var som lät. Jag spelar nästan aldrig musik. Jag har minst haft ett uppehåll på 2 & 1/2 månad eftersom det var premiär i högtalarna för Viktor=)

Viktor brydde sig egentligen inte så mycket, men det såg så gulligt ut när han vinklade på huvudet & lyssnade=) Försökte fånga det på bild, men så fort jag gör något så ska han kolla vad jag gör. Så när kameran kom fram så satt han mest & kollade på mig, hahaha.

Hm, de där lådorna på golvet väsnas.

 

Suck, vad hon håller på. Jag lägger mig ner & väntar. Här händer det ju inte mycket.

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Tuggben

Idag är det Lim som intagit soffan under sin tuggstund=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Fler julkort=)

Imorse låg ett till fint julkort i min inkorg=)

Detta kom från fina bloggisen PETRA

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Jag har fått fina julkort=)

Kul med Julkort! Jag har fått julkort av två gulliga bloggisar=)

Detta är från gulliga LINA

 

Detta har jag fått av härliga CAJA

 

Detta har jag själv skickat till några fina bloggisar per mail som ligger på deras bloggar

& som hälsning på FB=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Snö snö snö=)

Härligt med snö istället för slask eller massssor av is. Kissade Viktor & tog någon liten kvällsbild för att minnas=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Tugga tugga tugga

När jag drar i denna lådan så kommer mina hundar farande=) De vet att det är deras godislåda. Hundarna har precis tuggat ett minigrisöra var. De är rätt tjocka=) Men Viktor klarar det, fast det tar lite längre tid än för Lim. Fast Lim tycker det är mysigt att ha mig för sig själv en stund medans Viktor tuggar vidare=)

Jag behöver fylla på med vanliga tuggben!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kul med hundfilm

Jag tycker att det är kul med hundfilm! Det finns några hos Fredrik Steen, han har gjort hund-TV på TV4, Hundcoachen. Vad jag vet så har han gjort 8 st böcker till en samling, Hundskolan. Kolla in dem HÄR. Sen har han ju skrivit en bok till som kommit ut som heter "Hundcoachen- Aktivera din hund och bli en bättre ledare".

Han har Kennel Ziegerkamp
och blogg på Djurmagazinet.se

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Full rulle på hundarna

Vi har lite busväder här. Snöar, blåser och -4 grader (igår på kursen hade vi -12). Men hundarna är busiga & lyckliga=) Nu har vi varit ute i skogen och de har sprungit & sprungit=) Sötnosar=)

Bilderna är suddiga, men tycker ändå att det är kul att se när de springer så=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Valpkurs

Oh, såååå roligt det var ikväll! Idag är Viktor precis 4 månader & 2 veckor. Han orkar koncentrera sig utan att bli lika trött och han skötte sig jättebra tycker jag. Jag är så lyckligt lottad som har mina två fina prinsar. Jag älskar verkligen dem=)

Idag tränade vi:

# Jättemycket på zick-zack med kontakt på vänster sida

# Möte med hund med kontakt på vänster sida

# Sitt eller ligg med störning tex att vi gick ett varv runt dem

# Kontaktövning

# Små inkallningar där vi tog in dem på vänster sida till sitt

# Gick med kontakt med hundar bredvid, bakom & framför

Idag fick han små korvbitar, men han var lika lycklig för det. Han är sådant matvrak=)

Nu är det juluppehåll. Sen är det en gång i januari i ridhuset. Sen är det två spårpass i mars. Jag längtar redan. Tänk, nästa gång vi ses kommer Viktor att vara en månad äldre och då har vi tränat en månad till. Det ska bli kul att få lite feedback då, så man har lite att jobbba vidare på=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Skodubb

Här i Skåne är vi vana vid att det snöar, smälter till slask och FRYSER på igen. Precis när vi fick vår varga vinter nu i november, så var det riktigt härligt. Snön låg tjock och det knastrade när man gick. Inte särskilt halt att varken cykla eller gå=) Men nu har det ju varit plus något dygn här och var emellan minusgraderna, så nu är det verkligen svinhalt på sina ställen=(

Men det finns ju lösningar till det. Jag önskade mig skodubb i julklapp av mina föräldrar. Men idag så sa de att tomten kom med en julklapp förtidigt=) Tack snälla mina gulliga föräldrar!! De for runt på två apotek för att hitta rätt storlek. Snällt!

Jag ville ha till mina tjocka tjocka kängor som jag går runt med hundarna med. De används flitigt varje dag. Någon mil om dagen=) Så det blev den största storleken för mina salomonkängor är breda i sulan. De är typ strl 39 invändigt och bauta utvändigt.

Dubbarna är super!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Cajas utmaning nr 2

Caja har utmanat oss läsare, kolla på bloggen HÄR. Var med ni oxå=) Jag har antagit utmaningen, fniss. Min bild ligger under skärmdumpen.

Skärmdump från Cajas sida. Här står om utmaningen.

 

JUST NU

 

Håller på att skriva en lista på ingredienser till julgodiset=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Mina myshundar

Båda mina hundar vill mysa med mina föräldrar när de kommer hit=) Ett tag låg Viktor och tuggade ben hos pappa i soffan. Viktor somnade sen på golvet och Lim somnade mellan mina föräldrar i soffan. Gulligt!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Luccefika

Mina föräldrar var här & åt kvällsmat & sen hade vi lite luccefika framför TV:n=) Mysigt!

Vi åt hemmagjord pizza till kvällsmat.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Lucia

Idag är det Lucia=) Tycker att det är mysigt att se det på TV2 nu på morgonen. Fina de är!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Viktors tänder

Idag har han tappat sin första tand, en hörntand. Jag undrade lite för mig själv tidigare om han var sen med sina tänder. För de två på varje sida, på överkäken, kom sent tycker jag. Men jag kanske minns fel med mina andra valpar. Grannen frågade oxå igår, haha.

Läste på nätet om valptänder och de brukar börja tappa dem när de är mellan 4-5 månader. Det stämmer ju bra på Viktor, han är ju lite mer än 4 månader. Läste även att för att kraftigt begränsa framtida bettfel, så bör alla valptänder vara tappade när de är 6 månader.

Vi får väl kampa flitigt om han inte tappar i tid, haha. Nu är han lite svullen vid vissa tänder, så det "gör ont kliar" nog nu.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Tredje advent 2010

Idag är det tredje advent! Mysigt, nu närmar det sig verkligen jul=) Härlig tid!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Tränat hund tillsammans med grannen=)

Viktor (4 mån + 10 d) & jag har tränat lydnad tillsammans med grannen, Roshan & Tesslyn 6 mån. Jättenyttigt, roligt och det gick bra!!! Jag är sååå nöjd med min lille Viktor♥!! Fast han ser ut som en liten loppa fortfarande=) Han är så valpig i pälsen och personligheten är så valpsöt=)

Jag tränade med Viktor lös hela tiden så jag inte skulle styra omedvetet med kopplet.

Idag tränade vi:

# Att den ena stod still & tränade sitt etc medans den andra gick fint nära runt omkring.

# Sen gick vi i åtta och möttes på mitten. Det ändrade vi till att mötas på raksträcka istället.

# Vi tränade rätt mycket på att hålla varandras hundar och sen ha inkallning samtidigt, så att de möttes.

# Vi tränade även inkallning förbi varandra när den ena bara stod & tränade sitt etc.

# De släpptes ihop och busade och vi tränade inkallning då.

# Platsliggning och de låg med några meter emellan och vi stod ca 2m bort=)

Vi är båda jättenöjda med träningen!! Både Viktor & Tesslyn var duktiga. Det enda Viktor missade på var att han någon gång ville fram & kolla Tesslyn, men kom direkt när jag kallade. Tesslyn var någon gång nyfiken på mitt godis på våra inkallningar. Det var det lilla liksom. Annars var hundarna superduktiga!! Vi var ute i en timme & tre kvart.

Grannen Roshan & Tesslyn 6 månader=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Promenad

Jag var först nere med hundarna vid ån & gick. Sen fick de lunch medans jag stack & handlade. Skönt att det går bra=)

Viktor är så rolig när man är ute och går. Stannar jag för att ta kort så kommer han direkt. Så man får bara foto på honom medans han springer mot mig, haha.

Undrans om kameran är en sommarkamera, hehe. Två gånger nu när det är många minusgrader så knasar den. I ridhuset när pappa skulle ta kort så halv dog den. Stängde inte rikitgt etc. Men sen kunde jag ta kort inomhus, dagen därpå. Annars kunde man ju trott att det var något med batteriet. Fast idag, utomhus, så blev det likadant. Så jag hann inte ta några bilder på Lim. Suck!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Efter min tidiga frukost

Hahaha, nu är kl 06 på morgonen och jag är redan på min förmiddagsfika. Jag har varit ute med hundarna och vi blev lite kalla, det är -10 grader. Så nu ska jag fortsätta med lite te till, nu efter min smörgås och äta en luccebulle oxå, hahaha. Jag är en sån gottegris=)♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Lunch & bakat

Var nere hos mina föräldrar & bakade lite. Viktor & jag gick ner. Han älskar mina föräldrar=) De bjöd på lunch & fika oxå. Gott!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Bilder

Igår så glömde jag kameran i pappas ficka efter valpkursen. Här är ett par bilder. Riktigt reflekterade ögon=( Det är inte lätt att få till bra kort där inne med min kamera.

På bilden går instruktören Annica med mastiffen och Sara & jag kör lite ligg med våra hundar=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Valpkurs

Ikväll har Viktor & jag varit på valpkurs. Jätteskoj! Viktor tycker oxå att det är skoj! Perfekt träning för oss=) Vi håller på i ridhuset i 1 & 1/2 timme med lite fikapaus.

Idag hade han inte täcke på och jag hade lite mindre kläder på mig. Det var så knöligt förra gången.

Upplever att Viktor inte blev lika trött ikväll som de andra gångerna. Det märks att han är van vid träning & har blivit äldre.

Idag fick Viktor lövbiff & blodkorv=)

Idag har vi:

#Tränat möte med hund med större störning.

#Tränat kontakt under gång. Gick bla sick-sack mellan varandra, många sådana övningar idag.

#Tränat inkallning.

#Tränat sitt, ligg + ökad svårighetsgrad. Som jag går in och belönar i fotposition i sitt & ligg. Går lite fram & tillbaka när han ligger eller sitter, så störningen har ökat. Bågen runt honom är från "kl 21" till "kl 15".

Nu är det en gång till innan jul, sen är det en gång i januari + de två spåren som blir när snön försvunnit. Jag längtar till spåren.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Hundtidningar

Jag tycker att det är rätt roligt med hundtidningar. Fast jag föredrar där det står om träning etc., som i Brukshunden. Inte så mycket om bling-bling.

Det finns ju många olika inriktningar. Vilken tidning är bäst? Finns det fler, någon som är rolig? Jag har inte tagit med jakt, utställning (ja, hundsport har väl lite utställning) och barninriktat. Sen bara i språket svenska & en i engelsk skrift=) Hm, där finns ju valltidningen "Omkrng" oxå.

Man kan läsa en hundtidning gratis på nätet, ladda hem den eller skriva ut den. KOLLA HÄR!

Brukshunden, Hundsport, Hundliv, Härliga hund, Clean run (agilitytidning) och Canis.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Bok

Man har ju sett något program om hundar med Fredrik Steen. Jag ska nu läsa hans ena bok "Hundcoatchen". Jag tycker att det är kul att jämföra & jag kan ju kanske hitta några guldkorn som jag tar till mig.

Vad jag vet så har han gjort 8 st böcker till en samling, Hundskolan. Kolla in dem HÄR. Sen har han ju skrivit en bok till som kommit ut som heter "Hundcoachen- Aktiver din hund och bli en bättre ledare".

Han har Kennel Ziegerkamp
och blogg på Djurmagazinet.se

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Mycket snö & fint vid ån

Jag & hundarna har varit och gått nere vid ån. Periodvis var det riktigt skönt, då solen sken på oss. Vi strosade mycket rundor på fältet och det var nog bra för både mig & hundarna, hahaha. Ganska  djup snö för att vara här=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Motivation

Allt som går att äta är en belöning för mina hundar, särskilt Viktor. Men kött är väl bäst om han hinner smaka. Mycket är väl lukten. Han älskar sitt foder oxå och de leversnittar jag ger vid allmän träning. Fast så tog de slut och så tänkte jag att jag skulle prova Frolic, det finns i samma affär som jag handlar maten i. Och det brukar ju vara poppis, fast jag vill minnas att någon hund har reagerat på dem i form av utslag.

Iallafall, nu har vi en påse Frolic för vardagsträningen och Viktor beter sig som om han skulle göra vad som helst för en bit Frolic, haha. Han tycker alltså om dem=)

Vovvar som är sugna på Frolic=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Snöar

Hundarna och jag har varit nere vid å-rundan och gått. Busat i snön och haft det mysigt! Det var en hel del människor och hundar igång idag, så det blev en del träning för Viktor.

Jag brukar inte nypa min lille söta valp, haha. Fast idag var jag tvungen 3 gånger, ups. Nu är han ju 18 veckor, så lite får han ju skärpa sig, sötisen.

Första gången nypet kom var när det kom ett snabbgående par med fäktande gångstavar bakifrån. Då la jag Lim i en driva vid sidan och satte Viktor och tränade kontakt med honom medans de skulle passera. Mannen höll på och tramsade precis bak min rygg när de passerade för Viktor såg söt ut. Kvinnan sa till honom, för hon såg att jag tränade min lille valp. Fast när de nästan passerat så tog nyfikheten över för Viktor & ville efter. Nix, där kom första nypet. Viktor for runt, satte sig när jag sa sitt & fick godis & beröm. Sen tänkte han att det var nog inte så farligt med ett nyp, så han ville sticka igen. Nix, nyp nr 2. Då pep han till och trillade baklänges, haha. Jag rörde honom knappt. Lite belgarshow=) Sen satte han sig på sitt och fick godis igen.

Vi fortsatte och allt gick bra tills vi kom till en hel flock med änder som precis hade fått mat. De ville han fram till såg jag. Kallade, han kom inte, jag nep honom i rumpan och han svängde runt. Berömde, backade & han följde med och fick godis. Sen plats la jag Lim, kopplade Viktor och tränade att passera änderna utan att han drog i kopplet. Vi tränade även att vi gick fram, jag kallade in den lilla biten han var bort och han kom direkt.

På en snöstig längre fram när jag mötte folk då kunde Viktor & Lim sitta fint bredvid stigen när folk passerade. Trots att de pratade om hur söta de var så satt de kvar. Det belönades ju med godis=) Lim kan ju, men det får ju inte bli orättvist med godiset.

När jag kom hem, så hamnade Lim i sovrummet med stängd grind & en skål med sin lunch. Viktor gick fritt i resten av lght:en och fick sina 2 dl lunchfoder utspridda på köksgolvet. Sen försvann jag ut & handlade 1/2 timme. Inte ett ljud, frågade ena grannen. När jag kom hem så låg båda och sov. Perfekt!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
2:a advent 2010

Idag ska det tändas ytterligare ett ljus. Det är mysigt, nu när det närmar sig jul!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Promenad med vovvarna

Jag, Lim & Viktor har varit ute på en lång promenad & gått rundor i skogen och nere vid ån. Det var jättebra träning för på skjutbanan som ligger alldeles bredvid, så sköts det både när vi kom ner till ån och när vi gick. Lim bryr ju sig aldrig, och det gör inte Viktor heller. Viktor var lös nästan från början av vår promenad till slutet och inte en min han visade när det sköts höga skott. Alltså de hör väl skotten men tittar inte upp eller så, liksom som om det är helt ointressant. Toppen tycker jag såklart!!

Viktor på T4 område som vi sneddar över på väg ner till ån. Det området ligger precis vid mitt.

 

Hallå, vad sakta ni går. Se jag kan ha alla fyra benen i vädret samtidigt!

 

 

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Träna hund

Det är så skoj att träna hund! Viktor är så gullig, han är riktigt koncentrerad på sin uppgift. Jag lägger undan hundarna en och en, så att jag tränar dem var för sig. Med Viktor måste jag ha ett galler i dörrhålet så att inte han kommer. Han är så liten, så han kan inte ligga kvar med den retningen.

Har tränat sitt, ligg, stå, "stanna kvar" och ta in till fotposition. Belöna sitt & ligg i fotposition. Även om det är enkla saker för Lim så gör jag lite med honom oxå. Han vill oxå vara med=) Nästa gång så ska jag köra apporten med Lim oxå.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Bok

I senaste tidningen brukshunden så har en bok fått högsta poäng i en bokrecension. Då blir man nyfiken. Undrans vem som gör recensionerna. Jag letade faktiskt efter namnet, bara för skojs skull, men jag hittade det varken i tidningen eller på deras hemsida=)

Jag läste recensionen om en bok som jag läst, Maria Hagström senaste "Från valp till stjärna". Kul att jämföra, hahaha. Så vid tillfälle så ska jag ragga upp denna boken "Känn din hund och dig själv" av Kerstin Malm & Malin Avenius.


♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Hundarna

Hundarna har verkligen varit jätteduktiga idag. Lim är ju van & inlärd, men Viktor har nästan aldrig varit ensam hemma. Är jag iväg så har pappa passat=) Snälla föräldrar!!

De var ute vid kl06 imorse. Sen har jag bara varit ute en gång & kissat Viktor på fm. Och helt tysta har de varit alla gångerna jag sprang ner i källaren & fixa med tvätten, fast att det har gått folk och andra hundar i trappen.

Nu har vi varit ute på en lång runda. Skönt! Hundarna fick springa av sig lite.

Nu har jag massa att fixa framför datorn. Ska värma mig med lite te. Jag är fortfarande proppmätt efter min lunch. Gjorde hemmagjord potatis mos och stekte bara falukorv till. Mätt blev jag.

 

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Fredag=)

Idag är det fredag=) Fredagsmys!!

Nu på morgonen håller jag på att tvätta. Nu tränar jag på att lämna Viktor & Lim ensamma hemma varje gång jag springer ner & bytar tvätt. Lim får vara bakom en grind i sovrummet och Viktor i resten av lägenheten. Det gick bra nu första omgången=) Inte ett ljud.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Promenad in mot stan

Idag tog vi en av promenaderna in mot stan. Går in ibland på dan eller på kvällen där, för att Viktor ska vara van. Annars är det ju mycket i skogen, på fält & träning just när det gäller promenader.

Viktor är jätteduktig! Vi gick in en sväng på stationen oxå, bara för att gå i en öppen trappa där man ser ner åt sidorna. Vill träna=) Inga problem.

Viktor framför stadens stora torgjulgran=)

 

Tränar kontakten i stan oxå.

 

Här går han nerför en av de stora öppna trapporna=) Söt liten rumpa, haha.

 

Mycket dofter i stan. Hans päls ser helt rufsig ut, haha. Det blir så när han leker,

blir snöig/våt, täcke ibland etc. Ska borsta honom=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Fin hy!

Jag märker redan skillnad på hyn nu när jag äter mindre gottis & kakor=) Skoj! Den ser liksom piggare ut=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Grattis

Grattis på födesedagen Stina!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Valpkurs

Jag & Viktor har varit på valpkursen ikväll=) Det är så roligt!!! Jag trivs med Annica instruktören=)

Idag var vi påbyltade, haha. Viktor hade täcke, pappa långkalsonger etc. Jag hade mössa och + flecejacka under min tjocka Didrikssonjacka, haha.

Viktors belöning var skinka och vi fick goa papparkakor i pausen=)

Viktor är nu 17 veckor + 3 dagar=) Och jag tycker att han utvecklas hela tiden. Vi har riktigt skoj ihop. Jag verkligen älskar min lille Viktor (jag älskar Lim oxå).

Jag tycker att alla i gruppen har gjort fina framsteg!

Idag har vi:

#Tränat möte med hund.

#Tränat kontakt under gång. Gick bla sick-sack mellan varandra.

#Tränat inkallning.

#Tränat sitt, ligg + ökad svårighetsgrad. Som jag går in och belönar i fotposition i sitt & ligg. Går lite fram & tillbaka när han ligger eller sitter, så störningen har ökat.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Lunch

Idag var pappa, jag & Viktor och gjorde ärenden & handlade. Pappa var jättesnäll och höll Viktor nere i stan och utanför Kvantum. De är jättesöta tillsammans=)

Nu när jag lagade lunch så höll Viktor mig sällskap. Han sa att han är faktiskt ganska intresserad av det=)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
-14 hos oss

Det är kallt tycker jag. Jag & hundarna var ute på en morgonpromenad och det känns riktigt kallt. -14 grader kallt.

Mina söta hundar, mysig rutin. Upp & ut, de får sin frukost & kelas lite. Nu sover de igen, haha.
♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Blogg Topplista
Bloggportal länksamling
BlogRankers.com
RSS 2.0