Handlade


Idag har jag köpt present  till min bror som snart fyller år, ny mascara (super bra) & när jag sprang på den rosa teamuggen med matchande ljus smälte mitt hjärta. Tea i höstrugget i ny mugg, mysigt!


♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Hämtade nät

När jag skulle hämta nätet som vi fattades till skogen var jag inom Pyrris jobb och hämtade en stor van (stavas bilen så, stor som ett hus). Kul att köra, men säkert inte miljövänlig och billig i bärnsle.
Jag tog kort på min älskade Pyrris & gulliga Molly.
♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Favvoben & godis

Favvobenen för mina hundar är dessa vita & små med knut. Pressade som har formen av hundben går oxå bra, haha. Sen är det lilla godisväskan som är med i min vanliga väska. Jag tycker att det är kul att gulla med alla hundarna jag träffar i mitt umgänge, hi.
          ♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Äntligen fått undan

Nu har jag äntligen blivit färdig med fårens märk/avmask/klöv-skötsel. Det gick bra, fast de små tjejerna 01801 & 01802 blödde lite vid märkningen i öronen. De är nog känsligare, 01801 har dragit bort sina nr i båda öronen tidigare. Får se hur dessa sitter. Automattången var bra.
På klövarna fick jag rengöra, klippa lite kanter + någon topp och sen sprayade jag Footmaster (allt blir lila, händer etc).
Avmaskningen slank ner. Det ända negativa med sprutan, istället för automatsprutan, var att man fick dra upp varje gång (1ml/4kg, två små ca 50 kg fick 12-15 ml, resten av tjejerna ca 60 kg fick 15 ml och baggen ca 75 kg fick 20 ml). Jag har ingen våg just nu, men har varit med tidigare när man har vägt får.
Jag samlade tjejerna i fållan. Band upp dem en & en när jag arbetade med varje individ precis utanför fållan. Där bjöd jag på havre medans jag fixade klövarna. Sen fick jag gränsla och hålla så de var exakt stilla när jag märkte. Tog bort gamla märkningen (ej förprintade, lag på det vid 1 års ålder), så det blev bara en pircing per får förrutom på 01801 som tappat sina (har liksom revor i öronen). Även när jag gav avmaskningsmedlet fick jag stå gränslad. Baggen var stark först (värsta rodeon, sen stod han hyfsat still).
 


Förberett!


I fållan.
  


Baggen färdig.Tjejerna färdiga.


De verkar redan ha glömt.

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Perfekt cykel


Ire 147, 7-vxl, kolla här
        

   
Ramstorlek: 43cm : 145cm - 175 cm
47cm : 165cm - 190cm
Pris: 5.295 sek
Ram: Aluminium
Framgaffel: Dämpad, SunTour XCT
Framväxel: -
Bakväxel: -
Växelreglage: Shimano® Nexus® 7 Vridreglage
Däck: Spectra Regular Reflex 51/559
Hjul/fälg: Spectra, 26"
Nav: Shimano® Nexus® 7
Bromsar: Bak:V-broms och navbroms Fram: Diskbroms
Sadel: Spectra
Sadelstolpe: Aluminium svart 27,2X350
Handtag: Spectra svart
Styre: Aluminium 600mm svart
Styrstam: Aluminium svart
Vevparti: Spectra 42T, 170 mm
Kedjeskydd: -
Kedja: Spectra/KMC
Kedjekrans: Shimano® 16T
Pedaler: Spectra/VP-872N
Belysning: -
Skärmar: -
Pakethallare: -
Stöd: Aluminium, svart
Lås: -
Överigt: Reflex, ringklocka
Vikt: 15,1 kg

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kvällsfika

Idag har jag cyklat mer än 2.5 mil. Så jag fuskar, finns alltid ursäkter. Fuskar med en god fika, haha.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Ute

Jag & Cinze var ute och plockade ihop till en "höstljusstake". Han är för söt!!

  Cinze


Blad/löv, kastanj, ekollon, kottar, ris.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Favoritprodukter

Just nu är detta mina favoritprodukter vid städ av golv och tvättning. Luktar gott & allt blir superrent!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Försäkerhets skull & förskojs skull

Jag tror att jag ska investera i cykelhjälm och en cykeldator. Är rädd om mitt liv (vill ju inte slå i huvudet hårt om Lim & jag misslyckas under våra färder) och skulle vara roligt att se hur långt man egentligen cyklar nuförtiden.

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Skogen

Idag fortsatte vi i skogen. Nu är grinden på plats och vi satte en del nät. Det räckte inte sista biten, så vi får ta det i veckan. Jag gallrade bort fler småträd vid dammen som ligger vid ena kortsidan av inhägnaden. (Alltså, en del träd trillade i dammen, jag har aldrig fällt träd innan. Så det var bara att dra upp, haha.) Där ska vi dra elnät. Att det inte blir stationärt nät är nog för att det kommer att ske en del förändringar vid dammen senare. Fler hagar kommer oxå att byggas och det elnätet är bra om man vill ha en viss del avbetad ett tag.
Jag är lite öm och mör i kroppen efter helgens arbete. Fast jag har fått god energi av Syrrans goda mat och goda fikor. Tack Pyrris!
När Lim och jag cyklar har jag honom mestadels kopplad. Jag litar inte riktigt på honom när där är bilar som kan köra på honom, massor av gång- & joggingtrafikanter på grusgången, mötande hästar och en hel del mötande hundar. I början tom stannade vi vid häst- & hundmöten och trånga passager mellan stora stenar. Jag vet, det låter löjligt, men jag vill ha full koll. Fast idag på vägen hem bestämde jag mig för att Lim & jag ska kunna cykla på och bara vi sköter vår del så. 
Hahaha, vi mötte bla en golden hane. Han såg såååå konsentrerad ut (värsta söta rynkorna i pannan). Jag kunde knappt hålla mig för skratt, Lim fick lite vallstuk (det får han egentligen inte, bara valla när jag säger) på galoppen. Fast han var konsentrerad rakt fram. Hanen visste kanske inte riktigt vad han skulle tro när vi kom svischande där i full galopp mot dem på banan. Skoj det här med hundar.
Lim lekte lite med Syrrans jaktLabbe, de är nästan lika gamla. Ingen längre stund, det skiljer 5 kg på dem, fast det leker faktiskt ganska ok.
Nu tar det bara en kvart att cykla till fåren med variationen trav och galopp, mest galopp. Det är gräs för Lim hela tiden förrutom när vi sneddar över en parkering och över en bro. Annars är det gräsremsor i kanten han kan hålla sig på. Super!


Lim ute i skogen.
              


Denna biten fick inget stängsel idag.
        


Skitsvårt att få det helt sträckt i skogen.
          


Grinden på plats även i skogen.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Stängslat

Idag har vi hållt igång, haha. Vi har röjt en "skogsväg" och alla stolparna är på plats. Grindens stolpar eller bara ena när jag tänker efter, är gjutna. Hälften av nätet är uppe.
Lim och jag cyklade till fåren i morse, vatten och foder. Lim var med en stund i hagen. Sen fick han vara en bra stund i en hundgård (inte ett skall ens, sååå duktig). Det gick super. Syrrans hundar gillade läget, sen var syrran så gullig och hade Lim ute så han fick springa rundor, jag pussade oxå på honom ibland, haha. Dessutom fick de grisöron etc. Syrran pysslar!! Tack!!
Syrran lagade god mat och hade uppiggande fikor oxå. Gott! Tack!
Angelica kom förbi och la två spår som gick bra. Hon är flitig! Örjan var oxå med ett tag och hjälpte oss att fälla träd (snällt). Jag har fällt småträd själv i dag (röjsåg med stålplatta, vass J--lar) & rensat, burit stolpar och slagit i alla märlorna. Micke hade en motorsåg och tog de grövre träden, slog i pålarna (ingen maskin kom in, skulle förstöra maskinens band på alla småstubbar), gjöt och spännde nätet när jag slog i märlorna.
Sen cyklade Lim & jag hem igen.
Imorgon fortsätter det.Oh tjena, vad kul att se dig!
              


Här tycker Micke att jag ska hålla träd istället för att fotografera. På bild, Micke & Örjan.
                


Syrran & Lim.


Hagen vid grinden.


Lite vad vi stängslat.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Första pepparkakorna

Första pepparkakorna som jag köpt detta året. Dessa stod sådär inbjudande som de gör när det blir höst och bara några månader till jul. Jag älskar pepparkakor!! Jag som tävlar fram till den 24/10 om vem som gått ner mest i vikt av mig & Liza. Jag får fuska lite tror jag. Cyklar ju så mycket nu.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Favoriten

Electra Carmen är min favoritparfymen just nu. Mmmm, så gott den luktar!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Timer

Man märker att det blir mörkt tidigare och tidigare. Ändå slutar inte sommartiden förrän 25/10. Jag tycker att jag ofta måste ställa om mina timrar i fönstrena till mina smålampor, haha.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Sååå snygg & bara helt underbart perfekt!

Denna jackan är super fin!!! Så användbar i mitt liv!!!!!!!!!!!!!!!!!


Barbour International

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Gant

Kolla in denna härliga säng! Gå även in på store.gant.com .

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Cyklar till fåren!

Lim & jag har hittat en skön väg att cykla på till fåren. Både Lim & jag tycker att det är bra.


Så här trött ser man ut när man "cyklat" en mil (vi har tränat på mindre streckor först) & vallat ett litet pass innan fåren skulle få mat.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Uppdateringar!

Jag har gjort lite uppdateringar på min hemsida bla nya bildspel (se menyn till vänster). Extra roligt tycker jag det är med Cinzes bildspel, för nu på ålderns höst får han ligga & drömma om sin sportigare tid.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Snart dax för rtg!

Ja, snart är det väl dax för höftledsrtg på Lim. Han är ju 13 månader nu. Tycker det känns lite sådär faktiskt. Gick igenom foton och när jag såg Bim så högg det till i hjärtat. Konstigt att man hinner fästa sig så på en liten tid. Läste att det var fler av hans kullsyskon & släktingar som hade höftledsfel. Det är så tråkigt när de är bra mentalt och verkar lovande i vallning. Ibland tycker jag inte om naturens gång.

Tur att jag har Cinze. Han är min klippa, jag älskar honom. Han tröstade mig när Bim gick bort. Då sa jag att jag ville ha 10 hundar i beredskap, för så ont som det gjorde. Ska ju ha fler BC.

Jaja, jag har inte beställt tid ännu.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Nötvallning

Jag tycker att det hade varit roligt att prova nöt med lim. När vi är ute och går, passerar vi ofta några ungdjur. När de ser oss springer de emot oss i värsta horden. De är så nyfikna!! Lim står och passar i vallpose vid staketet. Han tycker att han är häftig när de stannar ett par meter bort. Vi går, de backar lite och vår promenad fortsätter. Ibland känns det som om vi är ungdjurens underhållning för dagen, haha.


Denna lilla skulle ju inte vara några problem, haha. Ah, den är bara liten.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Lämnade grejor!

På bil/däckfirman där syrran sitter på kontoret finns det massor av hundar. Syrran har ju variation på Laika, Jaktlabbe, Sheltie (ja, en Lancer oxå) och sen hennes kollega har Kingcharles Kavalier och en Amstaaff (ser ut som ngt sånt, söt & tuff, jag glömmer alltid rasen). Dottern har med sin Laika och grannfirmorna har oxå hundar, haha. Och nu har det blivit en liten Molly oxå ju.


Molly!
Syrran!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Sten

Dessa småsaker som ex denna stenen, tycker jag är gulligt att ge eller få. Nu har jag köpt denna själv på Borett i stan.


Stenen här är lite större än naturlig storlek. Alltså, jag & foto.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Cinze

Min lille gamle gubbe Cinze. Nu är han 11 1/2 år. Han är pigg & glad i sinnet, men kroppen orkar inte riktigt med. Han sover mycket och man ser att det är lite jobbigt i trappor. Han lägger sig konstigt oxå ibland när han bäddar, för han tappar väl balansen. Annars är han väldigt gosig, men piper till ibland som om han är väldigt öm tex om han själv kliar sig, då kan han oxå pipa till, haha.
Nu har jag märkt att han lämnar ca 1/2 dl foder morgon & kväll. Han har ju inte magrat på gamla dagar, så det gör inget. Han verkar även ha god aptit på ben & godis. Fast ändå. Jaja, min sötnos vill äta mindre nu.


♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Avmaskning

Målningen har tagit längre tid än vad jag räknade med. Så märkning, klövar och avmaskning får bli om ett par dagar. Och helgen som kommer ska vi stängsla in en hage till.


Här är avmaskningsmedlet. Vi har bara spruta, ingen pistol. Fast det borde ju vara som att greppa sprutorna inom sjukvården och det är jag ju van vid.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Går långsamt!

Idag när Lim & jag skulle till fåren, så gick vi dit istället för att ta bilen som vi brukar. Jag måste mäta streckan någon gång. Känns bara som några kilometrar, det tar 7 min in till stan säger syrran. Då tar det kanske 5-6 min till mig med bil. Det tog 50 minuter att gå. Alltså 1 h 40 min fram & tillbaka. Kändes som om jag måste ha gått långsamt. Jaja, vi ska ju ändå ut & gå så det spelar ju ingen roll, haha. Sen tog det ju längre tid om man räknar in fodring, visitering, vattning och lite vallning.

Några av de söta fåren!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Valp

Var med Clemman (Syrran & Angelica) när han hämtade hem sin valp. En 8 v valp med raserna waktel/springerspaniel. Hon ska nog heta Molly och få jaga fågel. I jaktgänget har de hundar för rådjur och vildsvin, om jag fattat det hela rätt, haha.
Så söt liten valpis och verkar så trygg. Tyst, viftar på svansen, kampar med snuttetrasan och kelar med folk. Hon ska slappa hela helgen på landet, haha.
                                                               


 

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Lim, så tokigt!

Lim och jag var på en liten sväng i skogen. Rätt som det var försvann Lim. Jag hörde plask, plask! Lim hade gått ner sig i en tjärraktig, grön damm. Kanten var rätt brant, så han hade verkligen bekymmer. Han kom upp, sprang som en tok och plask i igen. Värsta hoppet! Knas boll! Han verkligen stank!! Hundshampot tog inte osen, så nu luktar han Dove-tvål, haha. Fast han verkar lika lycklig för det. Jaja!


Usch , Lim du är alldeles kletig och blöt!


Här tycker jag att han ser ut som en valp, haha, fast han är 13 månader. Shit vad tiden går fort.


Jag kan springa fort matte, upp & ner i skogen!


 Oh, jag jag måste lukta med. Vem har varit här?!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Tråkigt!

Usch, känns som ett tidsödande projekt för mig som inte är så van. Jag har haft färgen stående nu under delar av sommaren. Alltså dags att sätta igång. Jag vill ju ha fint.

 
Målarbordet och färgen som jag ska måla kök, sovrum, hall och tvrum med, vitt blir det på toaletten.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Böcker

Nu har jag fler böcker att läsa. Har kommit in i en Anne Holt period.

   

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Förberedd

Nu är det förberett för märkning, klövar som ska värkas och fler hagar som ska upp (och hus).


Farmartång och nätsträckare.


Footmaster och klövsax


Förprintade öronmärk till båda öronen med ersättnings brick (1 årsgamla får som inte slaktas ska vara märkta med förprintade i båda öronen), märkpenna, automattång.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Foder

Det verkar ju ha gått bra med foderövergången. Nu har de ätit sojamjöl oxå ca en vecka. Nu får de ju inte så mycket, men jag räknar med att gräset har mindre protein nu och snart går vi över till hö parallellt. Så nu är det saltsten, mineralbalja, vatten, gräs/skog, sojamjöl, betfor och havre.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Böcker

Har läst ett par Holtböcker. Mea culpa var inte alls min smak, men den aviker ju oxå från Anne Holts krim-böcker.

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Män som hatar kvinnor

Filmen var verkligen sevärd.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Hagen

Idag var jag och hämtade en del grejor på LG vid Sölvesborg. Vad en liten buss kan rymma mycket. Trodde kanske att jag var tvungen att återkomma med släp, men alla grindar och foderautomaten fick plats. Bra med riktiga grindar nu när det tränas vallning och i dagarna ska jag märka fåren i båda öronen med förprintade, avmaska med Ivomec och klippa klövarna. Lättare om man nu är själv och att bara kunna stoppa in dem i fållan. Damerna är det nog inga problem med, nr 00807 är lite blyg och baggen kan bli stark trots att han är snäll.
                                                                    


Svåger Micke sätter ihop foderautomaten.


Upp och ner, haha.


Fåren: Oh, var här mat!??!
Jag: Varför trängs de så.....? Man kan ju äta från båda sidorna, haha.
               


Nää, man kan nog inte äta längst ut till höger, måååååste trängas. Absolut inte äta från andra sidan heller, haha.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Foto

Min bror gav mig några foto som togs för några veckor sedan. Jag tycker att de är så fina!


Lim


Jacob, Isac och jag.
I bilen hos Lim

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Fårägarna

Fårägarna till fåren jag sköter och tränar på. 

                                                                      


Min syster Susse och min svåger Micke.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kalas

Just nu tycker jag att det är massor av kalas i familjen. Det är faktiskt mysigt!!!  
Pappa & Mamma

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Havre

Igår var jag & min svåger iväg för att hämta hem mer havre till fåren. Just nu hämtar vi hem i jutesäckar, haha. Jag blev förvånad över hur tunga säckarna blev, vad gör man inte för dessa söta får.
Nu slinker betfor, havre och pellets ner. Snart är pelletsen helt borta och i veckan som kommer skulle sojamjölet komma hem som vi beställt.
Jag är såååå glad att övergången med fodret har skett så fint. Inga lösa magar överhuvudtaget. Läste i min FÅR-bok att invänjningstiden för havren är 14 dagar, så allt har skett med försiktighet. Jag har ju haft häst tidigare och jag ÄLSKAR det här med foderstat.
Läste lite i tidningen ATL för ett år sedan om foderstat till kor. Pratade även med en bonde som själv gör sin foderblandning i en stor maskin, då med pulpa, ensilage etc. Intressant! 
Kul att se resultatet med betäckning, antal lamm, storlek, djurens kondition etc. nu. Det är ju extra spännande nu när det är vår första omgång.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Film

Fredagsfilmen vald, haha.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Böcker

Vill nu läsa fler Stieg Larsson böcker. Nu ligger även dessa på nattduksbordet, haha. Efter Holt boken då alltså.

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Bok igen

Har hittat en bok som jag har börjat läsa. Inledningen handlade om en herrelös hund, som dessutom var hungrig, när han letade efter en sovplats för natten. Hunden hittade ett gäng lik, där han försökte ta sig in för att övernatta, och han fick även ett skrovmål med blod, hjärnsubbstans, tårta etc. Mums! Efter det var den läsbar, haha. Ej färdig ännu förstås......

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Cykla

Jag vill cykla mer, men ändå ha hundarna med. Jag tycker att mina hundars trampdynor är känsliga. De får lätt blåsor. Tänkte att om man har en cykelvagn, så kan hundarna hoppa ut och springa när det är bra underlag och åka när det är sämre. Denna, på bilden nedan, har ett bra pris.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Böcker

Tänkte läsa "Män som hatar kvinnor" och sen se filmen.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Film

Ville se något tjejigt.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Blogg Topplista
Bloggportal länksamling
BlogRankers.com
RSS 2.0