Vallning

När jag suttit och fått undan lite papper som skulle iväg idag, cyklade Lim & jag till fåren. Idag var det extra roligt att valla. Första gången vi gjorde fållan. Rätt svårt, Lim gick inte riktigt ut först, han gick där och glodde. Jag bara: HALLÅ, stampade och fortsatte hålla i grinden som stod öppen. Det där hallået och stampet var för att han skulle gå på mer lydnad. Han tror alltid att han är såååå smart.
Efter några rundor runt den lilla fållan, så fattade Lim äntligen att man kan ligga och glo ut dem. Liksom vänta. Han kunde resa sig till hälften och lägga sig igen. Bara lite så att trycket ökade. Till slut var där 7 tackor i fållan som är 2x2 meter. När han skulle in och ta ut, ville jag inte tränga fåren första gången, så jag gick med honom bredvid och lät honom fånga upp dem efter de kommit ut. Sen gick vi vidare i hagen.
Jag är såååååå stolt över honom. Han såg verkligen ut att fundera och slappna av. Han blev tröttare än vanligt efter våra vallpass. Jag fick värsta adrenalinskjutsen. Det kändes så roligt. Liksom lilla Lim & jag. Det kändes som om han tittade på mig och sa att vi är ett bra team matte. Denna känsla av samhörighet är jätteskön i mitt hjärta.
Han är ju en liten tuffing faktiskt!!

Svårt att fotografera helheten när man både vallar & är fotograf samtidigt, haha

 


 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Blogg Topplista
Bloggportal länksamling
BlogRankers.com
RSS 2.0