Dagen

Vilket oväder! Vi hade precis strömavbrott! Jag som kollade på Grey´s anatomy. Hm! Missade slutet.
Morgonträningen och promenaden med hundarna gick finfint! Bra väder och lydiga hundar.
I butiken har allt flytit på. Kunder som har handlat, jag har fortsatt med min damning och upptäcktsfärd. Stackars alla i butiken (personalen), jag frågar, läser kataloger och babblar om mina upptäckter. Man har ju olika sätt att lära in. Nu märker jag att hjärnan börjar sålla in informationen i fack och kan plockas fram vid behov.
Jag tror att jag inlärningsmässigt har börjat rätt. Alla visade basicsakerna efterhand de kom upp, som i kassan olika saker, var sakerna står, olika rutiner, artiklar från leveranskartongen till hyllan etc. Nu efter hand kommer namnen och de olika små sakerna. Jag älskar det! Tack personalen för att ni inte håller för öronen än, haha.
Idag på min upptäcksfärd hittade jag en urhäftig korköppnare från Dorre. Den klämmer, borrar sig ner och korkas av med bra handtag och minimal kraft. Coolt!
Jag har fått frågor av kunder som jag även bollat med personalen, som jag kanske inte har kunnat svara på. Ibland sökes ju något specifikt. Som att man skulle kunna ha Villeroy & boch Boston Tumbler som dessertcupa (kom jag på idag, smaken är som baken). Den kanske är lite djup, men om man inte vill ha Essences tunna höga, eller utan fot från Boda Nova? och inget färggrant från Kosta Boda eller iitalla. Så kanske ett rustikt från Villeroy & Boch, hi.
Sen frågade någon efter fyrkantig svart djup tallrik/skål. En som Loft, fast svart. Vi föreslog höganäs, men den är för mjuk i sin fyrkantiga form. Men så idag frågade jag Filip (en av personalen) vilken hans favoritservis var. Teema iitalla. Jag kollade in i hyllan och slog i katalogen. Där fanns en vad vi sökte. Hoppas att kunden kommer in, hon skulle ha någon Rosenthal av Thomas. Faktiskt Loft, tror jag. Hoppas att jag är där då, vill hjälpa till ju.
Detta är verkligen superroligt!
I kväll blev det värsta vitlöksfesten, haha. Har inte ätit vitlök på länge. Gjorde bakad potatis med vitlök i kryddsmöret, vitlöksbröd till och Grekisk yoghurtdressing med vitlök i till salladen. Hade kyckling i salladen. Gjorde en port till min lunch imorgon oxå. Ska ha mint muntablett så jag inte andas äckligt på mina kunder och arbetskamrater.

Dagens inspirationsbilder!


Jättefint vitvinsglas (finns andra strl oxå) till en fredagskväll i soffan.
Villeroy & Boch Miss Desirée.


Ljusstake från Orrefors Construct


Inger, en av personalen, har gjort en jättefin skyltning. Duktigt! Inspirerande!
Läs även andra bloggares åsikter om

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Blogg Topplista
Bloggportal länksamling
BlogRankers.com
RSS 2.0