Lim växer

Nya mått! 58 cm hög, 57 cm manke till rumpa (som innan) och hela 21 kg. Hoppas att det bara blir mer muskler nu, tycker att han är smal och fin trots sina 21 kg.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Vallning hos Roger och Carro

Igår, onsdag, var det ett glatt gäng hos Roger och Carro för att träna vallning. Roligt!

Roger kör som Duner i lina, men har lagt till flankering i hörnen och mer ett "sakta" gående (men utan kommando nu i början) och färre ligg. Intressant! Jag lyssnar på vallgudarna och försöker omsätta det till mig, haha.

Alltså, jag blir tokig!!! Lim har nu söndriga blåsor på tre tassar, dess trampdynor. Jag tycker att jag har bra underlag på mina träningar och promenader. Visserligen en del grusvägar, sen mycket gräs och lite asfalt. Ingen cement eller så, har hört att de som har cement som underlag i sina hundgårdar har problem med slitage och dyl på tramdynor.

Nu de närmsta dagarna ska jag passa på att köra  massor, massor, massor av lydnad. Sen är han nog ok igen i tassarna. Hoppas att jag kommer på vad det är som orsakar det. Klart, det är ju en hel del springande och så, hmmm.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Vallning hos Peter & Jeanette

Det var riktigt roligt att åka till Peter & Jeanette och valla igår, tisdag. Peter var cool och tog Lim och mig perfekt. Vi balanserade i hans 25:a och allt kändes jätteroligt! Kul med folk som brinner för sitt intresse! Tack Peter och Jeanette! Ses nästa tisdag!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Vallning på morgonen

Lim på morgonträning.
I bilen innan vallning och efter fältet!


Lim hittar dörren in till fåren, här är det matte!


Span på fåren!


Balansering med mig och fåren i fållan!


Ligg i balans!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Vallning

Jag skulle till Christoffer i helgen att valla, både lördagen och söndagen. Oturligt nog så låg han sjuk i  feber hela helgen, så träningarna blev inställda. Hoppas att du mår bättre nu Christoffer!

Var en sväng i Knislinge, men det sättet att träna passar inte alls oss. Det är väl så, lika många hundförare, lika många åsikter finns det.

Har balanserat själv i omgångar i hagen hemmavid. Fast när man stoppar in 5 ryafår i en fålla är där bara 2 kvar när man hämtat hunden. De är galna! Det blir nya får till sommaren.

Har balanserat inne i fållan med de två fåren som återstår. Det går bra. Man kan inte ha Lim på stora ytor ännu. Balans inne i fålla eller 25:a får det vara just nu. Och lite press så att han håller sig i skinnet och använder huvudet. Annars blir det inte vallning.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Vallkursen i helgen

Christoffers hjälp är kanon!! Lim och jag har börjat på vår vallkurs nu. Lim är 9 månader, så vi har bara gått en helgkurs och någon timme individuellt utöver vår egen träning hemma.

Lim är lite oaktsam och stressande för fåren och svår att svänga. Nu pressade vi honom lite så att han backar av bättre, smyger mjukare och använder huvudet. Med detta kommer han nog att runda bättre. Han går gärna rakt på. Nu har han bättre respekt och frågar mer om lov. Underbar känsla. Bara att träna vidare!!!!

Träning i veckan och kurs nästa helg, både lördagen och söndagen. Lim och jag ska gå en timme själva på lördagsmorgon och i grupp på söndagen.

Tack tack Christoffer Duner!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kurs i vallning

Nu börjar den efterlängtade vallkursen hos Duner i Helsingborg. 10 gånger framåt till vecka 31. Skoj skoj!!!!!!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Lim vallar

Lim vallar fint och avspänt just denna gången, haha.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Mina hundar älskar att bada

Några kilometer ifrån där vi bor ligger denna hundbadstrand. Passar på nu innan de varnar för blåalj. Då blir hundbassängen räddning, haha.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Tränar agility

Nu har jag slalom inomhus för att träna upp Lim. Det var ju inte tänkt att jag skulle köra agility med honom, så vi har inte tränat något direkt. Vi har spårat, kört lydnad och vallning. Men så fick vi inspiration och Lim är superduktig. Såååå lättlärd. Han kan alla hinder nu på bara en vecka. Verkar som om han kunde dem från början. Ja, slalomen ligger vi ju efter med, så det är därför det står en slalom i mitt tv-tum, haha. Något vi oxå tränar på är miljöträning kring agility. Jag får vara ganska sträng, han tror att man ska valla överallt och det får man bara när matte bestämmer att det är dags. Fast det blir bättre och bättre da för da, haha.
Vi tränar vallning och agility på morgonarna. Sen på kvällen är det lydnad, allmänlydnad och ev annat roligt.♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Handlingkurs

Det var så roligt förra helgen!! Jag var långledig och la all tid på mina hundar (som vanligt). Det är inte lönt att byta kläder, jag är alltid med hundarna och blir alltid smutsig och hårig, haha. Fast då är det ju som det ska!!
Jo, jag tycker att jag fick igenom mycket med Lim den helgen. Han coolade ner från 1000 knyck till 300 knyck. Han håller på att mogna, han är helt underbar!
På fredagen körde jag tre omgångars träningspass i vallhagen och två agilitypass. På lördagen var det kurs för duktiga Ida i handling mellan 10-18, vi vallade på morgonen. På söndagen var det agility, skogen, bad och fåren.

Ida, instruktör under handlingskursen!

Deltagare under handlingskursen 2 maj.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Blogg Topplista
Bloggportal länksamling
BlogRankers.com
RSS 2.0