Vallning

Igår var Lim & jag hos Peter & Jeanette och vallade. Sååå roligt! Först var vi i 25:an och balanserade. Lim var lite laddad först, sen lugnade han sig och spände av. Peter kände oxå på honom och Lim gick superfint med honom, Peter är jätteduktig på att placera sig rätt liksom. Jag ska bli bättre på att möta upp och inte kontrollera honom så mycket utan låta det flyta mer. Vi körde lite sakta istället för att lägga honom och lät honom trava på i svängarna. Det gäller att kunna backa, haha. Jag blev helt svettig, hahahaha. 
Sen gick jag och Lim i stora hagen med ca 25 får (minns inte riktigt) och föste i lina. Lim riktigt vallade. Vi gick fram och tillbaka, hämtade fint upp dem vid varje kortsida. Sen tillbaka i 25:an, då provade vi att fösa utan lina några meter i taget en puttestund, sen balanserade vi igen. Vi tränade hörnor, att jag tog något steg in, så att han fick plats att komma i rundare balans. Jeanette kom oxå ut och vallade i stora hagen och hade god fika med. Man känner sig så ompysslad, haha.
När vi slutade skulle Lim och jag flytta fåren från lilla hagen till den större. Det gick inte alls bra. Sorry Peter och fåren. Jag blev lite stressad och Lim reagerar direkt på det. När vi kom till grinden var fåren överallt. Jaja, kanske en annan gång.
Peter tog även ut sina egna hundar så att man fick se lite bra vallning. Jag har ju sett Glenn, han är super fin, så närvarande. Tess, kryllhunden är så mjuk och fin, trevlig. Sen tyckte jag att Moss hade låg och fin stil och så lydig i finliret. Love verkar super, så otroligt pigg och fin (söt med, men får man säga så om vallhundar, haha). Queen verkar vara en arbetshjältinna, så hon jobbar. Coolt att se! Kullbrödrarna som är 8 mån har jag inte sett så mkt och inte alla de andra (verkar vara massor av hundar).
Det är ett glatt gäng som är och tränar hos Peter och Jeanette, tack för igår!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Blogg Topplista
Bloggportal länksamling
BlogRankers.com
RSS 2.0