Vallning

Det är så kul att valla! Det känns som om Lim och jag utvecklas lite, då och då. Vissa stunder under dagarna känns det som ett steg bak, men sen kan det ordna sig lite senare.

Nu missade jag Peters senaste tisdag. Jag har gått helt över till att arbeta inom vården igen och på min arbetsplats kan det bli en del kvällar i månaden. Denna veckan tävlar Peter och Jeanette flera dagar på rad, så då blev det ingen träning (vilket kan vara skönt för dem). Kommande tisdag jobbar jag oxå kväll, men sen måste det tränas med tränare, hahaha.

Om vallträningen. Gräset i 25:an är kanske för högt. Lim blir snabbare trött. Tråkigt! Samtidigt blir han inte lika intensiv, tror att han kanske kisar för att inte få gräs i ögonen. Nu skojade jag.
Första gången jag körde i denna hagen och på dessa fåren här hemmavid (har ju tränat på dem hos Peter & Jeanette), så tyckte Lim att situationen var annorlunda. Jag kände mig trygg, tänkte att det är de där gulliga fåren. Lim gick först rakt på när jag skickade honom ett högerhämt på 20 meter. Dumt av mig, han såg spänd ut, men han löd jättebra på mitt ligg och ett litet kall i riktning ifrån fåren och sen ett nytt hööööööger. Ibland låser sig blicken och han blir såååååå taggad, hm. Sen har träningarna gått ut på massor av balans i kluriga svängar och jag har gått igenom fåren och han byter sida. Vi tränar på raka linjer på diagonalen. När han kommer för tajt på rakan blir han laddad (ska nog snart ut i stora hagen), så när jag tycker att det räcker ändrar jag riktning och han flankerar (tror jag att det heter). Alltså vi har inte kommit så långt, men jag är jätteglad. Han är ju bara 10 månader och 10 dagar.
Något som jag misslyckats med redan är att han vill valla mer när jag ska lämna fåren. I denna hagen går det bra, för han är så trött när vi går ut och han är inte lika spänd. Jag tror att jag smittar av min rädsla för Greven när jag tränar i Särsvik, så Lim blir spänd, hahahaha. Skojade, men mycket ligger ju hos mig. Jag lär väl mig, vill ju bli duktig!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Blogg Topplista
Bloggportal länksamling
BlogRankers.com
RSS 2.0