Kollar av innan fråndrivning

Nu håller jag på att kolla så att vi ligger rätt i träningen via "Ett liv med vallhundar". Jag har märkt att många inte tränar som Glynn Jones. Han tycker inte om att träna mot fåren i hörna och förmycket i lina. Så jag försöker bedömma så gott jag kan. Man lär sig ju hela tiden. Jag får faktiskt många "AHA"-upplevelser nu när jag läser boken för hundrafemtioelftegången. Fast nu förstår jag mer, har ju kommit längre i vallningen, även om jag knappt har kommit igång.

Jag måste komma ihåg att säga; kom nu, nu räcker det! när vi går av från fåren. Jag måste fortfarande ha en tumme i ögat så att han inte börjar valla igen. Fast det går bättre och bättre. Sen har jag oxå gjort fel i min träning, att han går in i flocken när jag gör fel. En stressfaktor som har uppstått av felträning. Dessa två saker går nu bättre när jag är säkrare och har lugnare får. Jag kan ändå se att springigare får har lärt honom att vara väldigt observant på alla smårörelser och den nervösate/ledaretackan i flocken. Ska ju variera får sen och spara springigare lamm. Nu är jag evigt tacksam till Peter och Jeanette att vi kunde ordna det så här. På torsdag får de nya lamm som jag kör dit.

Nu kollar jag av balans i en åtta, ligg i obalans=där jag vill, höger och vänster i cirkel med tvärsvängar, sakta rakt fram och rätt avstånd när han ska i balans (hämta). Måste träna mina visslor om jag sen ska kunna lägga på dem, haha.

Kanske det sen blir fråndrivning snart då. Ska bara vara super på att alla kommandon sitter. Ja, allt tar sin tid.

Jag har ju mina hundar som hundar och sen är det ju mina polare oxå. Jag är kanske lite pinsam om är så förtjust i mina hundar. Nu läste jag i "Ett liv med vallhundar", en författare som verkar ha stora framgångar och mycket kunnande. Han skriver: Bry dig inte så mycket om människor som säger att det inte spelar någon roll hur en vallhund ser ut, bara den arbetar - ännu så länge har det inte dykt upp någon riktigt framstående hund som inte sett bra ut."  Haha, spännande! Jag vill oxå att man avlar på mentalt bra hundar med super vallinstinkter. En hund som trivs att jobba med sin förare oxå. Jag är lite patetisk som älskar mina hundar och kan tycka att de ser gulliga ut, men jag tycker att jag kan unna mig det eftersom jag ser till att de får känna att de är hundar ex utöva sina intressen och ha hundfrihet etc.

Jag tycker att det är så avkopplande att åka till fåren och pyssla om dem. På väg hem från jobbet kan jag ibland bara sätta mig en liten stund hos dem och kolla/lyssna så att de mår bra. Man observerar mycket då. Nu har de fått Flytix igen, ska fyllas på med 2-3 veckors mellanrum. Sen klippte jag ner halva hagen igår, det tog 4 timmar haha.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Blogg Topplista
Bloggportal länksamling
BlogRankers.com
RSS 2.0