Får & vallning

I veckan tog jag hem 8 st av Peter och Jeanettes får i samband med min veckoträning hos Peter (alltid lika roligt att träna där, så duktiga och trevliga). Fåren är ca 1 1/2 år och välinvallade. Det är min svåger och min systers får, men jag ska sköta och valla dem. 1 bagge och 7 tackor. Såååååå söta. Ser ut som vita små finullsfår, men de är någon blandning och baggen ser ut som suffolkrasblandning fast inte så stor och köttig. De är välinvallade och bra nu i början till mig och Lim, sen kan man ju spara några snabba lamm att träna på, haha.

De är otroligt söta!!! Jag har börjat vänja dem vid pellets utöver saltsten, mineraler i balja, gräs, skog och vatten. De är snälla och tacksamma.

De har även fått en dos Flytix på manken mot mygg, fästingar, löss etc.

Idag har jag även pumpat ut kanske 80 ml (pumpen ser ut ungefär i storlek med 20 ml sprutorna på jobbet, haha) mjölk från en tackas spenar, för det såg lite spänt ut nu när hon blivit avskild från sina lamm. Hon har ingen feber och mjölken ser fin ut. Vi köpte amningspump på apoteket. Gjorde detta i förebyggande mot juverinflammation. Hon stod snällt, fast jag hade henne i halsremm och grimskaft, annars hade hon kanske gått sin väg.

I helgen ska vi bygga en 25:a som jag kan träna i och även stängsla ytterligare en hage som vi kan stoppa in baggen i, dela av honom från tackorna. Han får komma till i november.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Blogg Topplista
Bloggportal länksamling
BlogRankers.com
RSS 2.0