Tisdagsträningen

Tisdagsträningen hos Peter & Jeanette är jättebra och rolig!!!! Igår var vi många, men det gick hur smidigt som helst och jag tränade lika mycket som vanligt. Där var några besökare på träningsdagar från Norge som var jättetrevliga, sen var Anette med sin Somollishund där (de var duktiga, tränade delning bla), en förare som brukar träna andra dagar-Jolly hette hunden, Kerstin med Ayla (kullsyster till Lim), Gunilla med Jacksson. Jeanette kom ut med heta Zack oxå. Så häftig, kanske bara ca 17 veckor och balanserade jättefint med Jeanette och Peter. Några av deltagarna gick i stora hagen och några i 25:an. Sen hade jag fika med till oss, Jeanette ordnade kaffe, mysigt! Fast de åt dåligt, bara hälften av kakorna.

Peter och Jeanette hade hittat några roliga får!! Min svåger ska oxå ha fler raser i olika hagar, kanon, då får Lim och jag fler träningsmöjligheter.


De såg så ståtliga ut när de gick och kollade på alla hundarna, haha.Det var Lim och min bästa träning borta någonsin!! Jippi!! Nästan som hemma! Peter sa att det är tur jag har öron, annars hade mitt leende varvat, haha. Han kan inte skämta så när jag tränar, haha, jag måste vara koncentrerad, haha. Vi gjorde några småsmå hämt, Lim gick ut fint, balanserade, gick tom. sakta lite fram och tillbaka (saktamomentet är vårt svåraste). Skickade och la "kl 3" och sa fram, klappade lite på låret och försökte driva. Jag var lite mesig, så jag vände innan fåren flyttade sig i början, men något fick vi till. Det kittlar lite i magen när Lim ligger nära i sakta och jag ser hans skarpa, koncentrerade blick bakom fårrumporna, men Veronika får lära sig att lita på Lim.

Åsas tips från aktivitetsdagarna var super!! Lim ligger och laddar när han tittar på fåren i väntan på vår tur. Peter har oxå punkterat att man får kolla vilket som är bäst, typ i tävlingssituation, när man ska plocka ut hunden. I alla fall sa Åsa att antingen fick han ligga bredvid avslappnat eller i bilen, trodde hon. Igår låg han avslappnat bredvid, kanske lite spänd, men med rumpan ifrån fåren och på sidan. Tror faktiskt att det hjälpte. Super!!!

Det är roligt att titta på varandra, några ska komma och träna hos mig oxå. Kul! Här är Gunilla med Jacksson.


Tror att hon skickar till balans eller kör tvära vänster & höger.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Oj, Oj!

Mätte och vägde Lim idag. För när vi var på träning igår kände vi på honom, alltså han är normalsmal, men säkert 1 kg för tung för ex elittänkare. Hm, jag är nybörjare, haha, fast jag ska nog trimma 1 kg och massor på mig själv, hahahaha.

Nu är han 59 cm hög, 57 cm lång (från manke till svans) och väger 22 kg. Ojsan!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Bok

Nu ska jag läsa en ny bok igen, haha. En spricka i kristallen av Cecilia von Krusenstjerna.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Flytväst

Har köpt en flytväst till Lim. Han simmar sådär fram och tillbaka. Det är ju kul, men jag är orolig att han blir trött och drunknar. Dammen är tre meter djup, så på med flytväst.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Pioner

Ny bok jag läser!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Böcker

Två bra böcker av Karin Wahlberg!!

 

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Skånes vallhundsklubb

Skånes vallhundsklubb var fina som bjöd sina medlemmar på tre aktivitetsdagar. Ville fira att de 2008 blev utsedda till Sveriges lokalklubb, super jobbat! Gereröst av mark och djurägarna oxå!! Vilket bra arbete alla la ner som var engagerade (bla bra och duktig ordf) och det var extra roligt att träningsgänget från Peter var med på de flesta av dagarna och sen givetvis Greven och Grevinnan, haha.

Första dagen var vi hos Monica och Marcus i Slättsjö. Trevligt, go mat och massor med stora får, Marcus var duktig tränare, Tack! Lim och jag tränade sakta i en stor stor fålla med ca 20 stora får.

Andra dagen var vi ute på Haväng hos gernerösa, snälla och förstående Larry, TACK Larry. Imponerande med så många får!!! Kul att se sorteringen.Träningen där gick katastrofalt dåligt för mig och Lim. Måste lösa så att träningen hemma och borta blir lika avslappnat. Annars var där uppvisningar både med får och nöt och även grillkväll, men Lim och jag åkte hem efter uppvisningarna, asmöra faktiskt.

Måndagen var vi vid Christinehovs slott och tränade (vår träning gick inte alls bra, hmm, men som Grevinnan sa; då kan det bara gå åt ett håll, bättre) och grillade. Där var många tränare som bla super tränare Peter B, Åsa själv, Roger N etc. Åsa bjöd på stor gästfrihet så man kände verkligen sig välkommen! Tack omtänksamma Åsa för tips till mig och Lim! Tommy grillade gott till lunchen!! Sen var där en duktig fysioterap. som kände igenom hundarna, Lim hade kontraherade bakknämuskler, hmm. Hon sa även att 1/2 timmes simning motsvarar 2 timmars promenad. Oj, vad man kan spara tid, nää eller joooo, haaha.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Shit, mitt hjärta

Jag blev så rädd!!! Lim och jag var ute i stora hagen och vallade. Han gick jättefint, inte ens för tajt i de pyttesmå hämten (han gjorde det de första gångerna i stora hagen, gick tajt alltså). Sen tog vi paus och fåren gick bort vid träden och en liten bit in i skogen, även baggen har sin egen lilla hage där. Tänkte att lim kunde gå in i skogen bakom dem och starta så. Han gick in jättefint i en lagom vid båge, jag såg fåren hela tiden som stod rakt in i skogen. Lim kommer ut med fåren fint gående. Jag tyckte att Lim pep till där inne i skogen, måste ha trampat fel eller något. Lim kommer ut på tre ben. Neeeej, tänkte jag. Inte skada sig, ussssssch!!! Höger bak var uppdraget till magen och det såg ut som om det hängde. Brutet, tänkte jag. Jag flyttade lite på honom och kollade. Efter ett tag såg det bättre ut och sen kollade han efter fåren igen, haha. Vi gick ifrån hagen och han fick vila. Sen gick vi lite igen, syrran kollade oxå. Bra att ha syrran, hi! Det såg bättre ut faktiskt och inget verkar vara av.

Jag åkte inte och tränade hos Peter och Jeanette den kvällen. Synd, jag ville fråga lite om hämt. Att han fick gå lite på fåren hemma innan träningen var för att kolla om han då blir mindre intensiv på träningarna (kanske så inför tävlingar). Fast jag känner mig tryggare med honom nu. Han jobbar mycket bättre i stora hagen än i 25:an. Fast det hade ju inte gått utan 25:an tidigare.

Jag tänke att det kanske var dumt att låta honom springa i skogen, men hundar ska ju kunna vara i skogen. Det var iallafall inte fåren som gjorde något, för jag såg dem framifrån hela tiden. Det roliga var att de inte såg Lim förrän han var bak och gjorde ett upptag,  så då vet jag att Lim har blivit bättre.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Stora hagen

Nu har Lim och jag börjat träna i stora hagen. Jättekul! Det blir inte lika intensivt för ytorna är ju så stora.

Riktigt riktigt roligt!


Jag är så stolt över min lilla Lim. Tänk att en så liten kropp kan ha så mycket kunskap och vara så duktig. Nu är ju jag nybörjare, så allt tar så lång tid. Fast Lim är helt underbar!!!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Lim

Det vallas och simmas!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
En fin bild pappa tagit

Tagen av pappa Kenny!


♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Läst bra böcker

Dessa böckerna är jättebra!

  

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Som när de blir rumsrena

Det här med att sluta valla, gå av banan. Det är som att göra dem rumsrena. Nä de lärt sig eller litar på att de får komma ut eller gå på fåren igen, så ordnar allt sig. Nu är Lim lättare att få med sig av banan.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Vallning

Nu ska jag ha kortare rörelser och Lim ska inte riktigt veta vad som kommer, så att han måste lyssna på mig. Hastighet liksom! Fram, höger, vänster lalala. Vi har provat ett par steg som liknar fråndrivning, att vi är på samma sida fåren.♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Mina arbetsredskap

Min svåger satte på ett släp på gräsklipparen jag använder för att hålla efter vid fårahagen. Lim och vattendunkarna rymms ju fint där bak, haha.


Hemma hos min systers familj.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
En varg på Syrran & systerdotterns arbetsplats

En varg på Syrran & systerdotterns arbetsplats, eller är det Laikan Svante, haha.
Angelica (systerdotter) & Svante (Laika)

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Lämnade lamm

Har varit och lämnat lamm hos Peter & Jeanette. Söta var de och ganska stora. Min svåger köpte dem av Kerstin med Cmm´s Ayla, så hon var med och kollade in hos Peter.

Peter hjälpte oss lite med vallningen, så snällt. Det var kul att se Ayla på får. Lim och Ayla är väldigt olika fast att de är syskon. Lim är mkt intensivare, på gott och ont.

Ayla gjorde en "Lim". När Kerstin skulle försöka flytta fåren från 25:an till stora hagen for de igenom en glipa i stängslet istället för grinden. Våra hundar är lite busiga.

När Lim och jag var i 25:an och körde, vurpade jag över ett får. Jag skulle svänga, men fåret kom före mig och i farten flög jag över fåret och ner på knäna i grusen, haha.

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Syrran bjöd oss tjejer på Cats!

Syrran är såååå go´! I söndags ringde hon och frågade om hon fick bjuda på söndagsmiddag på Cats i stan. Jag tycker att det är en bra restaurang. Go mat!! Jag åt vitlöksbröd medan vi väntade på varmrätten, tog file med kantarellsås och potatisgratäng och Banana Cats till efterrätt. Klassiskt, men jättegott! Tack Syrran! Kul tjejer!

♥Kram kram Veronika♥

"kämpa på & var rädda om varandra"
Blogg listad på Bloggtoppen.se

Blogg Topplista
Bloggportal länksamling
BlogRankers.com
RSS 2.0